~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 23 februarie 2018

LINISTEA PACII




















Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei  izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepcine.
(Iosua 1:8)
                                                       Linistea pacii
Sub acest titlu fratele Darby scrie: "Roaga-te mult si vorbeste putin. Lasati-ma sa va spun ceva deosebit pentru viitor; exista o sfintenie delicata, linistea odihnitoare care place lui Dumnezeu si credinciosilor Lui, atat de mult.

Duhul vorbariei este otrava pentru orice forma de partasie a credinciosilor. ea stinge afectiunea,este pricina incalcirii sufletelor, este pierdere de timp si goliciune duhvoniceasca.

Dragostea , ascultarea, amabilitatea si ceea ce este necesar numai acestea sa ne indemne la vorbire - altminteri se cade sa tacem. Fiti unul altuia sprijin printr-o comportare sfanta, dar nu prin vorbe multe .Dumnezeu locuieste numai in suflete linistite si de aceea trebuie sa fie si limba linistita.

Priveste la roadele sfintei stari de liniste. Ea da putere stapinire de sine, indeamna la rugaciune,la intelepciune, cu Dumnezeu si cu sfintenia Lui"

Te-ai gandit ca versetul din Isaia 30.15 ar avea legatura si cu limba ta? Cu siguranta este pentru binecuvantarea noastra  a familiilor noastre si al  adunarii, daca stim acest lucru.

Prin vorbarie multa, linistea si increderea noastra se pot indeparta foarte usor de la noi. "Ea este un rau"- asa spune apostolul (Iacov 3:8) Ea este un dusman al linistei, desigur chiar si momentul cand vorbeste despre "liniste ".

Dar ce face dragostea ? Ea nu vorbeste , dar iubeste. Despre liniste nu se poate vorbi mult ,ea trebuie exercitata prin fapte,ea trebuie practicata.

A fi linistit, a astepta rabdator, a te increde in Dumnezeu si a astepta in tacere, pare a fi nenatural, dar prin partasia cu Domnul, prin rugaciune, trebuie invatata aceasta atitudine si adsesa ne-o insusim trecand prin lupte si necazuri.

"Nu va temeti de nimic, stati pe loc si veti vedea izbavirea pe care o va da Domnul in ziua aceasta..."

Niciun comentariu: