~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 ianuarie 2018

SASE PRINCIPII DE VIATA


























"Increde-te in Domnul din toata inima ta,si nu te biziui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.(Proverbe 3:5-6)

"Dobandeste intelepcinea (Proverbe 4:7)

Include aceste sase principii in viata ta:

1) Nu te ingrijora atunci cand iti dai toate silintele. Dumnezeu nu accepta mai putin si nu cere mai mult. "Incredete in Domnul ,fa binele ...El iti va da tot ce-ti doreste inima" (Psalmul 37: 3-4)

2)  Nu te grabi atunci cand reusita depinde de acuratie ."Planurile omului harnic nu duc decat la belsug, dar cel ce lucreaza cu graba n-ajunge decat la lipsa" Proverbe 21:5)

3) Nu trage concluziile pana nu ai toate faptele. Toti oamenii au parte de nevoi nesatisfacute, de rani nevindecate si de sperante neimplinite. Daca vrei ca lumea sa te evaluieze dupa cele mai bune calitati ale tale,si nu dupa defecte, Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel."Luca 6:31)

4) Nu te gandi ca un lucru este imposibil pana nu-l incerci. Cand esti in voia lui Dumnezeu, cand faci lucrurile dupa voia Lui si esti sensibil la timpul Lui si daca esti dispus sa perseverezi, problemele tale nu sunt decat locul in care El poate lucra pentru tine,

"Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu si anume ,spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.(Romani 8:28)

5) Nu-ti irosi timpul cu lucruri fara valoare. Inainte de a-ti face o lista de prioritati , trebuie sa te intrebi: Care este lucrul pe care doar eu il pot face sau pe care il fac eu mai bine? Doar dupa ce ai raspuns la aceasta intrebare vei stii ce ai de facut;

6) Sa nu crezi ca intentiile bune sunt o scuza accetabila pentru a nu face nimic. Analizaza-ti viata: esti unul care numai vorbeste sau unul care pune in practica?

Gandeste-te in special ,la devotamentul tau,la finatele tale la familia ta,etc. Scrie aceste cuvinte pe un cartonas si citestele regulat: "Daca vrei sa se intample, de mine depinde". Iacov scrie: "Tot asa si credinta: daca n-are fapte , este moarta in ea insasi" (Iacov 2:17).{Bob GASS}


Niciun comentariu: