~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 decembrie 2017

O PERSOANA DUMNEZEIASCA SI OM DESAVARSIT





















"Cel ce M'a trimes ,este cu mine ;Tatal nu M-a lasat singur, pentruca totdeauna fac ce-I este placut."
 (Ioan 8:29)

Privind in urma la calea minunata pe care a strabatut-o El prin aceasta lume, Il vedem pe Domnul Isus,  un Om printre oameni, Cel in care Dumnezeu Si-a gasit toata placerea. Il auzim spunand: Eu fac intotdeauna cele placute Lui" (Ioan 8:29)

Intr-o lume de oameni pacatosi, cine altul in afara de El, Care este in acelas timp o Persoana Dumnezeiasca si Om desavarsit, ar fi putut sa rosteasca aceste cuvinte? Altii ar putea sa spuna:
"Dorim sa facem lucrurile care-I fac placere lui Dumnezeu,"dar numai Fiul a putut spune:"Eu fac intotdeauna cele placute Lui.

Cel care afirma acesta nu poate fi decat Fiul lui Dumnezeu; oricare altul care ar spune aceste cuvinte ar fi un impostor .  Iudeii au inteles aceasta foarte clar, dar, refuzand sa recunoasca faptul ca este o Persoana Divina,au fost nevoiti sa-L socoteasca un impostor, caci au afirmat: "Are demon";si apoi a luat pietre ca sa-L omoare.

Totusi ,credinta isi gaseste desfatarea in a-I recunoaste slava si a vedea in El" Cuvantul care S-a facut carne", care are o "glorie ca a Singurului de la Tatal". Urmarind drumul Sau pe acest pamant, Il putem vedea pe singurul Om care a umblat dupa voia Domnului,fiind desfatarea Lui.

Cineva a spus: "Oamenii urmaresc propia lor slava; El nu a cautat decat slava Tatalui Sau. Oamenii isi fac propia voie; pentru El, placerea Sa era sa faca voia Tatalui Sau.


Ganditi-va la Acela care timp de trezeci si trei de ani ,cat a durat umblarea Sa pe acest pamant, nu a facut nici macar un singur lucru ca sa-Si slujeasca Lui Insusi,sa Se crute pe Sine sau sa se inalte inaintea oamenilor,ci in fiecare clipa a vietii Sale a fost ,a facut,a spus, a gandit si a simtit exact ceea ce a vrut Dumnezeu de la El."

Asadar, fiindca aceasta Persoana binecuvantata a putut spune pe drept cuvant "Eu fac intotdeauna cele placute Lui", Tatal, la randul Sau ,a putut sa intareasca aceste cuvinte cu mare desfatare, pentru ca, dupa cei treizeci de ani petrecuti in anonimat in Nazaret ,cerurile s-au deschis deasupra Lui si glasul Tatalui s-a facut auzit spunand: "Acesta este Fiul Meu Preaiubit, in care imi gasesc placerea.
                                                                                                                                      {H.Smit}

Niciun comentariu: