~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 1 decembrie 2017

CAND ESTI OBOSIT SI FARA NICI O PUTERE



















"Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi (Evrei 13:5) "Harul Meu iti este deajuns,caci putereaMea in slabiciune este facuta desavarsita (2 Corinteni 12:9)

"Adeseori chiar si crestinii cei mai puternici obosesc si slabesc sub apasarea problemelor acestei vieti. De obicei, inima rezista o bucata de vreme, dar cand incordarea si apasarea se prelungeste in mod ingrijator, fara sa intervina vreo intrerupere oboseala si slabiciunea isi spune cuvantul.

Picatura cu picatura ajung sa gaureasca pana si piatra. Daca un sir de picaturi vor cadea peste tine o zi intreaga, te vor uda ca si cum ai fi trecut printe-o ploaie deasa. Nu vei putea suporta sa fii prea multa vreme bonlav, sau sarac, sau parasit, sau improscat cu vorbe rautacioase,f ara sa fii ispitit sa zici:

"Ma simt obosit si m-a cuprins o stare de moleseala.Sunt terminat. Oare cat va mai dura?cand se va face ziua si voi scapa de intunericul noptii"
Chiar si cei mai devotati copii ai lui Dumnezeu pot ajunge slabiti cand apasarea suferintei se prelungeste foarte mult . Ce-i de facut  atunci?

Gandeste-te la Domnul Isus ! Gandeste-te cat de plin de mila si de indurare este El si aduti aminte ca El niciodata nu loveste prea tare si nici nu uita sa mangaie si sa sprijine pe cei ce trece prin suferinta.

Gandeste-te la puterea Lui nemarginita! Tu nu poti sa iesi singur din necaz, El insa poate sa te ajute. Pentru El nu exista nicio greutate de nebiruit; si daca, prin nestiinta ta ai ajuns intr-o stare de chin sufletesc, apeleaza la intelepciunea lui Dumnezeu,care poate sa  te scoata din acea stare!

Gandeste-te si la ceea ce deja a facut Domnul pentru tine.Negresit ,nu putem sa ne indoim de dragostea Lui caci nu ne-a dat niciodata vreun motiv pentru asta. El ne-a facut sa trecem prin necazuri mai mari decat acela sub a carui apasare suspinam acum.

Am trecut prin incercari si mai grele ca aceastea si am vazut credinciosia, puterea si bunatatea Lui, fara care nu ne-a lasat  niciodata . Ani de zile ne-a facut sa ne bucuram de ele. Asa ca nu avem nici un  motiv ca sa nu ne incredem  si acum in El.

Dumnezeul tau ti-a fost credincios timp de 50,60 sau poate chiar70 de ani ,si acum sa nu te mai poti increde in El cateva zile? Nu poti sa te mai increzi in El cateva luni,cat va mai tine calatoria ta prin pustiul acestei lumi?

Gandeste-te la zilele de odinioara, la inima plina de dragoste a lui Dumnezeu,la bratul Sau puternic cu care te-a scos din apele cele mari si te-a asezat picioarele pe stanca.El este acelas;de aceea, daca esti descurajat, gandeste-te la Domnul si vei fi mangaiat.{C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: