~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 13 noiembrie 2017

PASTREAZA-TI CAPACITATEA DE A INVATA




















"O inima priceputa dobandeste stiinta, si urechea celor intelepti cauta stiinta."(Proverbe 18-15)
"Ferice de omul care gaseste intelepcine"(Proverve 3:13)
Referitor la capacitatea de a invata, trebuie sa intelegem doua lucruri;:

1) Nimic nu este interesant daca nu esti interesat. Philip B. Crosby scrie: Exista o teorie despre compartamentul uman care spune ca oamenii isi incetinesc inconstient propia crestere. Ei ajung sa se bazeze pe clisee si pe obiceiuri.

Odata ce ating varsta unui confort personal in raport cu lumea, ei inceteaza sa mai invete,iar mintile lor raman nefolosite pentru tot restul vietii. Ei pot progresa in domeniul organizarii,pot fi ambitiosi si zelosi si pot chiar sa lucrezezi si noapte,dar ei nu mai invata".

Este o tragedie cand intram in rutina si nu mai putem iesi din ea. Ratam cele mai bune lucruri pe care Dumnezeu are sa ni le ofere. Pe dalta parte, oameni care au capacitatea de a invata sunt angajati pe deplin in viata.

Ei se entuziasmeaza cu privire la lucruri. Sunt interesanti de descoperire,de discutii, de aplicatii si de crestere.
2)Oameni care au succes considera invatarea diferit de cei care nu au succes. Aceasta nu inseamna ca oamenii fara succes sunt incapabili sa gandeasca asemenea celor ce au succes . Daca ai dorinta si disciplina necesara poti invata sa gandesti diferit.

Oamenii care au capacitatea de a invata sunt mereu deschisi la idei noi si sunt dispusi sa invete de la oricine are ceva diferit. Sidney J. Harris a scris : castigatorul stie cat mai are de invatat, chiar si cand ceilalti il considera expert.

Invinsul doreste sa fie considerat un expert inainte de a invata suficient pentru a sti ce putin cunoaste". Totul se reduce la atitudine. Concluzie: este intr-adevar remarcabil cat de multe mai are de invatat un om sa-si dea seama cat de putin cunoaste. Asa dar pastreaza-ti capacitatea de a invata.
{Bob GASS}

Niciun comentariu: