~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 noiembrie 2017

CREDINTA LUI LINCOLN





















" Bucurati-va totdeauna.Rugati-va neincetat. Multumiti  lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu,in Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tesaloniceni 5:16-17,18)

"Si insusi Domnul nostru Isus Hristos, si Dumnezeu Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat, prin harul Sau ,o mangaiere vesnica si o buna nadejde, sa mangaie inimile, si sa va intareasca in orice lucru si cuvant bun! (2 Tesaloniceni 2:16-17)

Credinta puternica in Dumnezeu nu vine deodata. Adesea, ea se castiga prin supunere de bunavoie fata de dragostea si bunatatea Sa in mijlocul incercarilor.

In februarie 1862, Willie ,fiul presedintelui Lincoln, a murit, iar tad, celalalt baiat, se imbolnavise grav. O sora de caritate crestina care avea grija de copilul bonlav si-a amintit ca presedintele, stand pe marginea patului,isi veghea copilul si ofta adesea,spunand:

"Acesta este cel mai greu timp din viata mea. Dece-i asa?  Dece-i asa? " Ea i-a spus ca era vaduva si ca sotul si cei doi copii ai ei erau in cer. Vedea in aceasta mana lui Domnului si ca nu-l iubise  niciodata pe Domnul asa ca acum dupa toate aceste incercari.

"Cum ai ajuns la aceasta concluzie?" s-a interesant Lincoln. "Simplu, prin incredereca ca Dumnezeu stie ca ceea ce  face este bine" "Ai acceptat cu usurinta acest fapt,de la prima pierdere?" a intrebat el din nou."Nu!" a raspuns femeia "Nu intru totul.

Dar pe masura ce loviturile au venit una dupa alta si am pierdut totul, am putut si m-am supus". Lincoln a spus apoi : "Ma bucur ca mi-ai spus aceste lucruri...Am sa incer   sa merg la Dumnezeu cu durerile mele ".

Dupa cateva zile,ea l-a intrebat daca si-a pus increderea in Dumnezeu. Lincoin a raspuns: Cred ca pot sa ma incred in El. Am sa incerc. Mi-ar placea sa am credinta ta de copil despre care mi-ai vorbit si cred ca El mi-o va da".

Credinta crestinilor din Tesalonic crestea in mijlocul persecutiilor si problemelor. La fel poate sa creasca si a noastra. Poate ca nu intotdeauna vom vedea scopul Sau,dar trebuie sa ne incredem in bunatatea Sa.

Va veni vremea cand vom putea spune ca niciodata nu L-am iubit atat de mult ca in urma nenerocirii prin care am trecut.{D.J.D}

Niciun comentariu: