~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 23 octombrie 2017

VIATA PLINA DE DUHUL SFANT


















"...Duhul impotriva firi pamantesti. (Galateni 5:17)

Sa nu uiti niciodata ,indiferent cat de departe ai ajuns in umblarea ta cu Dumnezeu, caci firea ta pamanteasca nu se corecteaza singura. Ea nu devine niciodata mai asemanatoare Domnului Isus.nici macar cu timpul.

De aceea ni se spune sa o "rastignim "zilnic "(vezi v. 24) Chiar si apostolul Pavel s-a luptat cu firea lui, pentru ca: "firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului,si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.(...)

Roada Duhului, dinpotriva , este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea,facerea de bine, credinciosia ,blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege." v.17,22-23)

Poate intrebi: "E posibil sa ai un astfel de stil de viata "? Da, dar trebuie sa faci urmatoarele patru lucruri:

1) Nu uita ca Satan nu-si ia niciodata vreo zi libera. Esti mereu tinta atacului sau, asa ca trebuie sa te aperi cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu si prin rugaciune.

2) Identifica pacatul la care esti cel mai predispus. Biblia spune: sa dam la o parte ... pacatul care ne infasoara asa de lesne."(Evrei 12:1) De ce? Pentru ca cea mai mare slabiciune a ta va fi tinta a atacurilor lui Satan.

3) Pastreaza-ti rezervorul spiritual mereu plin." Umblarea dupa lucrurile firi pamantesti este moarte, pe cand umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si pace,( Romani 8:6)

4) Umbla in puterea lui Dumnezeu, nu in a ta. Se termina lupta vreodata? Nu, insa puterea lui Dumnezeu impreuna cu hotararea ta de a fi ascultator si de a continua lupta, duce intotdeauna la o victorie clara si de durata! {Bob&Debby Gass}


Niciun comentariu: