~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 7 august 2017

MINUNATA GARANTIE




















"... Tu esti robul Meu, te aleg, si nu te lepad! nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare,
caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc , tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.(Isaia 4i: 9-10

Cand trecem prin suferinte sau suntem chemati in slujba Domnului cautam adesea sa facem provizie de puteri, deoarece bagam de seama ca puterea noastra pe care ne bizuim este limitata si insuficienta pentru nevoile noastre.

Atunci sa ne pazim sa nu ne lasam doborati, caci aici avem fagaduit tot ce avem nevoie. Puterea lui Dumnezeu este atotputernica si chiar aceasta putere El vrea sa ne-o dea; si fagaduinta Lui este ca va fi data.

El vrea sa ne fie hrana pentru suflet si sanatate pentru trup. Este cu neputinta sa se spuna cata putere poate sa puna El in om; cand aceasta putere divina ne umple, slabiciunea omeneasca nu mai este o piedica.

Nu ne mai amintim noi de timpurile de lucru si incercarile deosebite, cand am primit o putere de care ne miram si noi insine? Eram linistiti, in pace in pericol, supusi incercarii, rabdatori in suferinta,indurand cu blandete dispretul sau contrazicerea.

Intr-adevar, Dumnezeu da o putere neasteptata pentru incercarile mari, asa incat nu ne mai recunoastem sarmana noastra fire, cei slabi ajung curajosi ,cei neinvatati primesc intelepciune, cei muti primesc la timpul potrivit ceea ce trebuie sa spuna.

Simtamantul slabiciunii noastre ne poate clatina, dar fagaduintele lui Dumnezeu ne reda viata. Doamne ,intareste-ma "dupa fagaduinta Ta"

Fagaduinta de ieri ne garanta putere pentru lucrul nostru.Cea de azi ne asigura ajutorul lui Dumnezeu,cand nu putem lucra singuri. Domnul zice:"Iti vin in ajutor".

Puterea dinauntru este completata prin ajutorul dinafara.Dumnezeu poate, daca gaseste de cuvinta, sa ne trimita ajutoare pentru luptele cele ce le intampinam. Dar daca ne lipseste ele ,va sta El Insusi langa noi, ceea ce ne este mai de folos decat legiuni de fiinte omenesti.

Acest ajutor ne vine la timpul potrivit si este nimerit, intelept si potrivit imprejurarilor celui incercat. Este chiar mai mult decat un simplu ajutor, caci Domnul ne ia toata povara si ne ajuta in toate nevoile noastre."Dumnezeul nostru este un ajutor, care nu lipseste niciodata in nevoi.(Psalmul 46)

Deoarece El ne-a mai venit in ajutor, ne putem increde in El pentru present si viitor. Rugaciunea noastra este : "Doamne ,fii ajutorul nostru", iar experienta noastra este ca "Duhul ne ajuta in neputintele noastre; asteptarea noastra este: "Imi ridic ochii spre munti,de unde imi va veni ajutorul" si in curand cantarea noastra va fi: "Tu Doamne ne-ai ajutat".
{C.H.SPURGEON}



Niciun comentariu: