~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 august 2017

DRAGOSTEA LUI TE MANTUIESTE





















"Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin;si duhul vostru, si sufletul vostru si trupul vostru, sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.Cel ce v-a chemat
este credincios, si va face lucru acesta.(1 Tesaloniceni5:23-24)

 Daca tu crezi ca Dumnezeu nu este satisfacut de tine, atunci iti va fi greu sa te accepi pe tine insuti si pe altii.Tu vei inceta, poate, sa simti ca existentata nu este nimic mai mult decat un instrument de tortura in viata.

Dar Dumnezeu nu este interesant de performanta ta. El este interesant de devotiunea ta fata de El la un nivel de intimitate. In noaptea care Petru s-a lepadat de Domnul, Isus n-a fost preocupat de performanta ucenicului Sau, ci de faptul ca Petru si-a luat privirea de la Cel care l-a ghemat sa-I fie ucenic.

Devotamentul inimii lui Petru a facut un pas gresit. De aceea, mai tarziu, Isus Si-a luat timp sa restabileasca comuniunea lui Petru cu El Insusi. El a dorit ca ucenicul Sau sa stie ca dragostea Lui fata de Petru a fost neconditionata. El nu-Si schimbase gandul Sau cu privire la Petru.

Acest act de restabilire si, mai tarziu de imputernicire prin venirea Duhului Sfanta finalizat dedicarea lui Petru in slujba Domnului. Nu mai era nimic pe care Petru sa-l faca prin El insusi. Dumnezeu a facut aceasta pentru Petru.

Harul lui Dumnezeu turnat in viata lui a fost acela care l-a schimbat pe Petru dintr-un ucenic impetuos (navalnic) intr-un om al lui Dumnezeu umplut cu devotament si dragoste fata de Mantuitorul sau. Fiecare pas in viata lui Petru a facut loc unui model frumos lucrat de Duhul Sfant.

Tapiseria vietii tale depinde numai de Dumnezeu. Nu te grabi sa pasesti in afara planului Sau pentru viata ta. Daca sunt perioade intunecoase , sa stii ca El este in procesul de a le folosi pe fiecare din acestea ca sa aduca plinatatea vietii tale pe care tu n-o poti castiga prin nici un fel de imprejurari.

Ce faci tu daca deodata iti dai seama ca ai luat un drum gresit ? Este tapiseria vetii tale ruinat? Este modelul ei de necunoscut? Dumnezeu cunoaste viata ta de la inceput pana la sfarsit. Chiar inainte ca tu sa fi luat un drum gresit, El a stiut ca acesta urma sa se intample si avea un plan in gandul Sau pentru a folosi gresala ta ca sa completeze modelul Sau pentru viata ta.

Inseamna ca, daca tu pacatuiesti, nu conteaza? Nicidecum! Oricand incalcam legea lui Dumnezeu, intristam Duhul Lui cel sfant. Nu este nimic mai dureros decat sa stii ca ai ranit sau ai intristat pe cineva care ingrijeste atat de mult de tine!

Dragostea Lui Dumnezeu este cea care te tine ferm pe pozitie. Isus a spus ca n-a venit sa judece,ci sa mantuiasca (Luca 19:10).El nu te va condamna (Romani 8:1).Asa cum El l-a reabilitat pe Petru ,El te va restabili deplin si complet si pe tine,in lumina modelului Sau.

Cum poate El sa faca acesta? El este Dumnezeu! Nu exista nicaieri nici o persoana care te iubeste mai mult decat El. Dragostea Lui te mantuieste si dragoste Lui adauga culoarea eterna la modelui vietii tale.   {de Charles F. Stanley}

Niciun comentariu: