~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 iulie 2017

SFATURI


























"Pentru capatarea invataturilor de bun simt,de dreptate, de judecata si de nepartinire; ca sa de celor neincercati agerime de minte tanarului cunostinta si chibzuinta ,sa asculte si inteleptul si isi va mari stiinta ,si cel priceput ,si va capata iscusinta."(Proverbe 1:3-4,5)

"Ferice de omul care gaseste intelepciunea, si de omul care capata pricepere!(Proverbe 3:13)

Fa-ti timp sa meditezi - aceasta este sursa planurilor viitoare . Fa-ti  timp sa citesti - aceasta este fantana intelepciuni. Fa-ti timp sa te rogi - aceasta este izvorul puterii in viata de credinta.

Fa-ti timp sa fii prietenos - aceasta este drumul spre fericire.Fa-ti timp sa ajuti pe altii - ziua este prea scurta sa fii egoist. Fa-ti timp sa muncesti - aceasta este cheia succesului.

Cand  cel mai bun prieten te paraseste, nu plange! inchide-ti lacramile in cel mai indepartat colt al inimii numit "uitare".Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ce auzi;esti intelept  daca stii care jumatate!

Cere-i lui Dumnezeu sa-ti dea putre de a accepta ceea ce nu poti schimba. Incearca sa traiesti astfel incat sa nu te faci remarcat acolo unde esti,insa sa ti se simta lipsa atunci cand pleci de acolo.

Cea mai sigura cale spre bucurie este sa cauti sa faci o bucurie altuia. Fii atent cum iti folosesti timpul si vorbele . Niciunele nu mai pot fi aduse inapoi.{Samanta buna}

Invata-ma sa ascult Cuvantul./ Stapanul meu prea bun!/ Chiar de s-ar despica pamantul /Si furios ar bate vintul, / Invata-ma s-ascult Cuvantul, /Si Lui sa ma supun!

Invata-ma deplin iubirea ,/Pazeste-ma de rau!/ Sa-mi innoiesti prin ea simtirea, /Spre Tine sa-mi inalti privirea! /Invata-ma deplin iubirea/ Si adevarul Tau!/

In toate sa ma inveti pe mine./Stapanul meu ceresc./ Caci numai invatat de Tine /Pricep ce este rau si ce este bine,/ Pricep Scripturile Divine ,/Si stiu cum sa traiesc. {Niclaie Moldovan}


Niciun comentariu: