~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 31 iulie 2017

RAZBOIUL NU ESTE GEOGRAFIC


























"De aceea, luati toata armatura  lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea , si sa ramaneti in picioare,dupa ce veti fi birui totul.

Stati gata dar, avand mijlocul incins cu adevarul , imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei  pacii.

Pe deasupra tuturor acestora , luati scutul credintei,  cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. (Efeseni6 :13-14,15,16)

Sa nu facem insa o gresala: "razboiul" pe care-l am in minte cand vorbesc de " mod de gandire ca in vreme de razboi " sau " stil de viata ca in vreme de razboi " nu se poarta pe fronturi geografice.

El se poarta in mod deosebit pe frontul dintre bine si rau existent in inima fiecarei persoane, mai ales in inima crestinilor in care Cristos si-a revendicat dreptul de propietate si doreste sa fie deplin biruitor.

"Razboiul" se poarta de-a lungul frontului dintre pacat si neprihanire in fiecare familie. Se poarta de-a lungul frontului dintre adevar si falsitate in fiecare scoala; intre dreptate si nedreptate in fiecare legislatura; intre intregritate si coruptie in fiecare birou;

intre dragoste si ura in fiecare grup entic; intre mandrie si umilinta in fiecare sport; intre frumusete si uratenie in orice arta; intre doctrina sanatoasa si doctrina gresita in fiecare biserica; intre trandavie si harnicie in intervalul dintre pauzele de la cafea.

Nu este o risipa sa duci batalia pentru adevar, credinta si dragoste pe oricare din aceste fronturi.

Razboiul nu este ,in primul rand,spatial sau fizic - desi succesele sau esecurile sale au efecte fizice.De aceea ,profesiile seculare ale crestinilor sunt o zona de razboi.

Exista adversali spirituali care trebuie infranti (mai precis,duhurile rele si pacate, nu oameni) si exista inaltimi morale deosebit de frumoase care trebuie cucerite pentru slava lui Dumnezeu.

Tu nu-ti irosesti viata prin locul in care lucrezi, ci prin felul cum te comporti sau prin motivatia pentru care te gasesti acolo.{John Piper}


Niciun comentariu: