~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 24 iulie 2017

MUNCIND BINE SI DORMIND LINISTITI





















"Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor,in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!(Ecl 9:10)
"De aceea, prea  iubitii mei frati,fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucru Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica. (1 Corinteni15:58)

Cand muncesti in felul acesta - indiferent care iti este meseria  - poti avea un dulce sentiment de pace la sfarsitul zilei. N-ai pierdut timpul. Dumnezeu nu ne-a creat sa fim lenesi.

De aceea, cei care abandoneaza productivitatea creativa pierd bucuria muncii cu scop, a muncii dependente de Dumnezeu ,care trasforma lumea si care-L reflecta pe Dumnezeu. " Dulce este somnul lucratorului,fie ca a mancat mult fie ca a mancat putin; dar pe cel bogat nu-l lasa imbuibarea sa doarma."(Ecl 5:12)

Jonatan Edwards avea o regula care spunea ca piosenia  personala care duce la neglijarea responsabilitatilor seculare este ipocrizie, El a dat-o pe propia lui sotie ("persoana") drept exemplu opus acestei stari: O,cat este de minunat,spunea odata cineva, sa lucrezi pentru Dumnezeu in timpul zilei,iar noaptea sa te odihnesti sub zambetul lui!"

Experientele inalte si sentimentele religioase ale acestei persoane n-au fost asociate cu nici o tendinta,cat de mica, de a-si neglija preocuparile necesare vietii seculare sau timpul de citirea a Scripturii sau de rugaciune,sau alte activitati devotionale,ci activitatile pamantesti au fost indeplinite cu mare promptitudine, ca parte a slujirii lui Dumnezeu.

Aceasta persoana declara ca facand asa"a gasit acest lucru tot asa de bun ca si rugaciune." Adevarata piosenie personala mai degraba hraneste semnificativa a profesiilor seculare decat sa o submineze.Leniviea nu creste in solul partasiei cu Dumnezeu.

De aceea oamenii care isi petrec vietile mai mult in lenivie sau in distractii frivole sunt de putine ori tot asa de bucurosi ca acei ce lucreaza.

Oamenii pensionati cu adevarat fericiti au cautat cai creative, folositoare si onorate pentru Dumnezeu de a ramane activi si productivi pentru binele oamenilor si pentru slava lui Dumnezeu.{John Piper}

Niciun comentariu: