~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 22 iulie 2017

FII INTELEPT - STABILESTE-TI PRIORITATI




















"Daca ar fi fost intelepti, ar intelege .Si s-ar gandi la ce li se va intampla.(Deuteronom 32:29)

Biblia spune:"Daca ar fi fost intelepti,ar intelege, si s-ar  gandi la ce li se va intampla. Una din cele mai mari provocari ale vieti este sa crezi si sa faci ceea ce conteaza cu adevarat si care merita.

O viata in care merge orice, este o viata in care nu merge nimic. Intelepciune inseamna sa ai disciplina de a-ti stabili prioritati si abilitatea de a lucra pentru implinirea abiectivelor.

Intrebarea nu este "Agenta mea va fi plina?" ,ci " Cine o va umple?" si "Care sunt lucrurile care o vor umple?" Pentru a-ti cunoaste prioritatile trebuie sa te opresti si sa te intrebi:

1) Doamne ce vrei sa fac?" (Faptele Apostolilor 9:6;
2) Ce mi se cere mie si nimeni altcineva nu poate face?
3)Ce imi va aduce cea mai mare rasplata? Dumnezeu nu rasplateste efortul irosit, ci El rasplateste intelepciunea.

Se spune ca paznicul unui far de pe o stanca de coasta, primea o rezerva de ulei in fiecare luna pentru functionarea farului. fiind aproape de mal, el avea multi musafiri. o femeie din sat avea nevoie de ulei pentru familia ei ;un taran i-a cerut putin pentru tractorul sau; un mecanic a vrut si el putin pentru a -si unge roata.

Toate cererile pareau legitime asa ca paznicul farului a incercat sa faca pe placul fiecaruia. Inainte ca luna sa se incheie,uleul s-a terminat iar farul s-a stins. Drept urmare cateva vase au esuat si s-au pierdut vieti omenesti.

Cand au venit autoritatile sa investigheze situatiea, omului i-a parut foarte rau. Dar parerea lui de rau si la lamentarea lui,ele au raspuns: "Ti s-a dat ulei pentru un singur scop; ca sa mentii farul aprins" Fii intelept ; stabileste-ti  prioritati! [Bob GASS}

Niciun comentariu: