~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 iulie 2017

FA LUCRAREA LUI DUMNEZEU DUPA METODA LUI





















"Ca niste buni ispravnici  ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul care la primit."(Petru 4:10)

De fiecare data cand te intrebi: "Care este scopul meu pe pamantul acesta?" Raspunsul Bibliei este sa facem:" faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte ca sa umblam in ele".

Dumnezeu te-a creat pentru un scop stabilit dinainte. Suntem niste recuti,nu voluntari. Tu nu poti decide chemarea ta.Si este o gresala sa incerci sa imiti chemarea altcuiva.

Iti aduci aminte de Moise? Dumnezeu il cheama pentru a scoate poporul Israiel din Egipt,dar el incearca sa o faca dupa metodele lui. Dupa ce a ucis un dusman pentru a salva viata unui aliat,el traieste patruzeci de ani ca fugar.

Dupa ce a trait in pustie si si-a invatat lectiile, el se intoarce pentru a face voia lui Dumnezeu-pe calea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi,nu doar cei numiti intr-o lucrare anume, suntem chemati sa facem lucrarea lui Dumnezeu dupa metodele Lui. "Dar de unde stiu care este chemarea mea?"Intrebi tu.

1)Lucreaza cu darurile tale spirituale. Cu toti primim daruri de la Dumnezeu care "da fiecaruia in parte, cum voieste" (1 Corinteni 12:11) Lasa-L pe Dumnezeu sa-ti arate prin cele mai adanci dorinte ale tale si abilitatile tale care este cel mai potrivit loc in care sa slujesti.

2) Supune-te celor care te conduc dupa voia lui Dumnezeu. Pastorul tau te poate ajuta sa te echipezi si te poate indruma. Dumnezeu"a dat pe unii...pastori... in vederea lucrarii de slujire."(Efeseni 4:11-12).
Cu toti avem nevoie de ajutor,nu putem face nimic singuri,

3)Dedica-ti darurile si resursele in zidirea bisericii din care faci parte .Dumnezeu a conceput darurile si chemarile" pentru zidirea trupul lui Hristos.(Efeseni 4:12)

4) Dezvolta-ti un spirit de slujitor."Fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul care l-a primit.
(1 Petru 4:10 ) Nu-ti cunosti darurile? Incepe sa slujesti si Dumnezeu ti le va descoperi.{Bob GASS}

Niciun comentariu: