~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 3 iulie 2017

CONDUS DE DUMNEZEU


























"Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile."(Proverbe 3:5-6)

Iata sapte circumstante in care ascultarea vocii lui Dumnezeu este vitala.

1) Inaintea de a lua in considerare nevoile celorlalti . De ce? Deoarece oamenii sunt condusi de nevoi, iar pe tine ar trebui sa te conduca doar planul lui Dumnezeu.

2) Inainte de a practica ideile altora. De ce? Pentru ca ideile altor oameni nu reprezinta poruncile lui Dumnezeu. Nu face promisiuni pripite,sfarsind apoi legat de ele si incapabil sa le duci la bun sfarsit.Iubeste-ti semenii,insa lasa-te condus doar de Duhul Sau.

3)Inainte de ascultarea nemultumirilor altora. Nu esti responsabil de fericirea lor. Inceteaza cu codependenta- nevoia de a-i corecta pe ceilalti, astfel incat sa te simti mai bine legat de propia persoana. Inmaneaza-i lui Dumnezeu si refocalizeaza-te.

4)Inainte de a face schimbari semnificative .Insarcinarea ta nu este sa decizi ce doreste Dumnezeu de la tine;ci sa descoperi acest lucru.

5) Inainte de a raspunde la solicitarile altora.Doar ascultand vocea Sa vei descoperi ce se ascunde in spatele cererilor lor. Determina tipul solului inainte de a semana. Semintele tale sunt prea pretioase pentru a fi risipite.

6) Inainte de a-ti impartasi visele cu altii. Anumiti oameni ti le vor dispretui si vor incerca sa le saboteze. Iti mai amintesti de frati lui Iosif? Cand satan doreste sa te descurajeze va folosi acelas tip de oameni;si de multe ori, acestia nici nu vor fi constienti de duhul care lucreaza in ei. Isus le-a spus ucenicilor: "Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti!" (Luca 9:55)

7)Inainte  de a cauta aprobarea celorlalti .Oameni cu planuri propii te vor lingusi si manipula. Ascultare vocii lui Dumnezeu te va feri de caderea in capcana intinsa de acestia. {autor Bob GASS}


Niciun comentariu: