~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 iunie 2017

NU-L RANI PE DOMNUL!


























"Eu sunt calea, adavarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. Daca m-ati fi cunoscut pe Mine ,ati fi cunoscut si pe Tatal Meu.Si de acum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut." 

"Doamne", i-a zis Filip , "arata-ne pe Tatal,si ne este de ajuns." Isus i-a zis: De atata vreme sunt cu voi, si nu M' ai cunoscut Filipe ? (Ioan 14:6-7-8,9)

Domnul nostru este probabil de multe ori uluit de noi,uluit de cat suntem de lipsiti de umilinta. Propiile noastre opinii ne fac atat de "grei de cap"; cand suntem umili, nu suntem niciodata grei de cap,ci avem intotdeauna discernamant.

Filip s-a asteptat la revelarea unei taine deosebite,dar nu Domnul Isus, Persoana pe care o credea el credea ca o cunoaste. Taina lui Dumnezeu nu este in ceea ce urmeaza sa fie, ci ea este in ceea ce exista acum;noi o cautam undeva in viitor, intr-un eveniment cataclismic.

Ascultam de Domnul Isus fara nici o retinere,dar probabil ca-L ranim prin intrebarile pe care I le punem. Doamne arata-ne pe Tatal." Raspunsul Lui vine direct: Iata-L, sau este intotdeauna aici,sau nu este nicaieri". Noi vrem sa-L vedem  pe Dumnezeu aratandu-Se copiilor Sai; Dumnezeu Se arata intotdeauna  numai in copii Sai.

Alti oameni vad aceasta manifestare a Lui , dar copilul lui Dumnezeu n-o vede. Noi vrem sa avem constienta lui Dumnezeu;dar nu putem fi constienti de propia noastra constienta si totusi sa ramanem echilibrati.

Daca Ii cerem lui Dumnezeu sa ne dea experienta sau daca ne bazam pe experientile  in drumul nostru, Il ranim pe Domnul. Chiar si intrebarile pe care I le punem Il ranesc pe Domnul Isus, deoarece ele nu sunt intrebarile unui copil.

"Sa nu vi se tulbure inima "- atunci nu-L ranesc oare pe Domnul Isus prin faptul ca ii  permit inimii mele sa se tulbure? Daca am credinta in caracterul Domnului Isus ,treiesc eu la inaltimea credintei mele?

Permit eu vreunui lucru sa-mi tulbure inima,las eu sa intre in inima mea vreo intrebare bolnavicioasa ? Eu trebuie sa ajung la acea relatie implicita care ia totul exat asa cum vine de la El.
Dumnezeu nu ne va calauzi in curand,ci intotdeauna acum. Intelege ca Domnul este aici acum si vei primi imediat eliberare.{Oswalat Chambers}

Niciun comentariu: