~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 11 iunie 2017

NESOCOTIREA CUVANTULUI SFANT



















"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete ,sa mustre,sa indrepte,sa dea intelepciune in neprihanire,pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."(2Timotei3:16-17)

Iata un alt pacat foarte frecvent,dar nebagat in seama uneori chiar de credinciosi.E bine sa ma cercetez cum stau eu in privinta aceasta. E adevarat ca in vremea noastra multi sunt vinovati de pacatul acesta, dar indreptarea trebuie sa inceapa de la mine. Eu trebuie sa scot din viata mea orice pacat de care devin constient.

Numai asa Duhul Sfant ma poate sfinti. El imi da lumina sa vad raul, dar eu trebuie sa vreau sa scap de el. Duhul Sfant nu sfinteste pe nimeni cu forta. Si azi este atata nevoie de sfintire.
NESOCOTIREA CUVANTULUI, A BIBLIEI ESTE O DESCONSIDERARE A AUTORULUI .

Biblia ,este Carte lui Dumnezeu. El a inspirat-o. Apostolul Pavel spune ca "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu"(2Timotei 3:16)Ea e o scrisoare prin care Tatal isi exprima dragostea fata de mine. Multi nu o citesc si invoca ca nu au timp. Sa fie oare adevarat?

Eu cand primesc posta, ma uit peste scrisori sa vad de la cine sunt,si fiindica unele nu au importanta, nu-mi pierd vremea atunci sa le citesc, dar altele care sunt de la persoane care ma iubesc le deschid imediat, oricat as fi de ocupat si le citesc.

Tot asa trebuie sa-mi fac timp in fiecare zi sa citesc binecuvantarile scrisoarea a Tatalui meu ceresc. Eu trebuie sa atarn de El. De fiecare data El are sa-mi spuna ceva. Poate un cuvant de incurajare sau de mangaiere, poate o mustrare sau o apreciere, poate o indrumare sau o porunca ,sa fiu gata sa-L ascult. Luther cand avea mai mult de lucru,atuncu statea mai mult de vorba cu Dumnezeu.

Ce tonic, ce vitamina vrea El sa-mi dea in fiecare dimineata, ceva mult mai intaritor decat mana pentru Israel. a pretuiesc Cuvantul care e mai dulce decat mierea ,decat picurul din faguri. A nu citi Cuvantul Sfant inseamna ca nu tin cont de El, ci Il nesocotesc.

Din pricina Lui , Cuvantul trebuie sa-mi fie scump si drag. Citirea Cuvantului dovedeste cat de mult Il pretuiesc pe El, Domnul meu,care m-a iubit si ma iubeste nespus. Tot ce sunt si tot ce am e datorita dragostei Lui.

Si El vrea sa-mi vorbeasca in fiecare dimineata,in fiecare zi , Prin Cuvantul Sau. Sa nu-L desconsider, ci sa-L ascult. Sa fac tacere si sa-L las pe El sa-mi vorbeasca. Sa ma aseman cu Isaia care zice:"...El imi trezeste in fiecare dimineata urechea sa ascult, cum asculta niste ucenici"(Isaia 50:4)
{Petru Popovici)



Niciun comentariu: