~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 29 aprilie 2017

INCEPE ACUM!





















"Intelepciunea este in fata omului priceput, dar ochii nebunului o cauta la capatul pamantului." (Proverbe 17: 24)

Oamenii de succes au lucru in comun: au dezvoltat obiceiul de a face ceea ce oamenii fara succes nu sunt dispusi sa faca.
De exemplu, cu toti ne dorim mai multi bani, dar nu toti suntem dispusi sa muncim mai mult.
Cu toti ne dorim sa fim supli si sa aratam bine, dar nu suntem dispusi sa mancam sanatos si sa facem sport zilnic. 
Principiile de baza ale succesului sunt angajamentul si perseverenta.

Fara angajament nu incepi niciodata si fara perseverenta nu termini niciodata. Inceputul e partea cea mai dificila, deoarece nascocim o sumedenie de motive nu sa facem respectivul lucru.

Deci:
1) Incepe treptat. Fa primul pas. Nu poti face pe al doilea pas decat dupa ce l-ai facut pe primul. Cand faci primul pas spre stabilirea prioritatilor in viata ta, te vei putea concetra in driectia corecta. Nu te astepta sa intelegi din prima tot ce este necesar.

Prin credinta Avraam a plecat fara sa stie unde se duce." Evrei 11:8) Dumnezeu te calauzeste cand te pui in miscare, si vei ajunge sa stii " pe masura ce inaintezi!"

2) Incepe cu tine insuti. Daca doresti ca ceilalti sa se raporteze la tine in mod diferit, ofera-le exmplul unor atitudini si fapte diferite la care sa reflecteze sau reactioneze.

3) Incepe din timp. Cineva a spus: Noe nu a asteptat corabia sa apara-a construit-o!  Munca devine grea prin acumularea lucrurilor usoare pe care nu le-ai facut cand ar fi trebuit. In realitate, munca nu pare nici pe departe atat de grea, indata ce incetezi s-o mai amani!

4) Incepe acum . Ce mai astepti ? Sa termini scoala, sa te casatoresti, sa ai copii, sa plece copiii de acasa, sa te pensionezi ,sa mori? Daca astepti prea mult,vei avea un singur regret- ca nu ai inceput acum ceea ce ti-ai dorit sa faci! { Bob &Debby GASS}



Niciun comentariu: