~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 aprilie 2017

IN ZIUA NUNTII LOR





















Deoarece socotesc ca suferintile din timpul de acum nu sunt vrednice sa fie comparate cu gloria viitoare, care va fi descoperita fata de noi."(Romani 8:18)

" Prea iubitilor,acum suntem copii ai lui Dumnezeu.Si ce vom fi,nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand se va arata El, vom fi ca El; pentruca Il vom vedea asa cum este." 1 Ioan 4:2)
                                                        istorioara
Un eveniment remarcabil a avut loc cu mult timp in urma , celebrarea unei casatorii in Anglia. Mirele , un tanar foarte bogat din inalta societate, ramasese orb in urma unui accident la varsta de 10 ani.

In ciuda orbirii sale, fusese licentiatul de onoare al unei cunoscute universitati si acum cucerise inima frumoasei sale mirese, desi el niciodata nu vazuse fata ei.
Cu putin timp inainte de casatoria sa, lui i s-au facut o serie de tratamente de catre specialisti si rezultatul a fost dezvaluit chiar in ziua casatoriei lui.

Marea zi a sosit si, odata cu ea, oaspetii si cadourile lor . Intre participantii la casatorie se aflau ministri, generali,episcopi, oameni de stiinta, barbati si femei de inalta societate.

Mirele imbracat in haine de nunta, dar cu ochii inca bandajati, s-a dus calare pe cal la biserica impreuna cu tatal sau. Renumitul sau medic oftalmolog i-a intanlit pe ei in sala epitropiei bisericii.

Mireasa a intrat in biserica, sprijinita de bratul tatalui ei, un om distins cu parul alb. Ea era atat de emotionata, incat abia putea sa vorbeasca.

Se gandea in acele momente daca, in sfarsit, barbatul pe care-l iubea ar putea sa-i vada - o fata pe care altii au admirat-o dar pe care el o stia numai prin pipaitul cu varful degetelor lui delicate.

Cum ea se apropiau de altar. In timp ce melodia lina a marsului casatoriei plutea prin biserica. A vazut un grup neobisnuit de oameni. Acolo,in fata ei mirele, tatal lui si doctorul asteptau mireasa. Doctorul era inca ocupat cu desfacerea bandajului de pe ochii tanarului mire.

Odata ce bandajul a fost inlaturat,mirele a facut un pas inainte, avand un tremur de nesiguranta, unuia care nu este complet trezit din somn. O raza de lumina trandafirie dintr-o ferestruica de deasupra altarului a cazut pe fata lui, dar el n-a parut ca a vazut-o.

Putea el sa vada ceva? Da!  recapatand pe moment stabilitate si comportarea sa obisnuita, si cu o demnitate si bucurie care niciodata nu se vazusera pe fata lui, a pasit inainte ca s-o intanleasca pe mireasa sa.

Ei s-au privit in ochi unul pe altul si se parea ca privirea lui niciodata nu se departa de pe fata ei. "In sfarsit!" a spus ea."In sfarsit " a repetat el solemn, aplecandu-si capul. A fost o scena cu o mare putere dramatica, ca si de mare bucurie.

Pe cat  de frumoasa este aceasta povestire,ea nu este decat o sugestie sau o imagine a ceea ce va avea loc cu adevarat in cer, cand crestinii care au mers prin aceasta lume de incercarii si dureri Il vor vedea aevea, in fata catre fata, pe Acela care i-a mantuit de pacat si pierzare.(1 Corinteni 13:12)  {L.B.C.}




Niciun comentariu: