~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 10 aprilie 2017

DIN GHETSIMANI LA GOLGOTA




















" Isus le-a zis: "In noaptea aceasta toti veti avea un prilej de poticnire; pentru ca este scris: "Voi bate Pastorul ,si oile vor fi risipite." (Marcu 14: 27)

In Ghetsimani, Domnul Isus a fost doar cu cativa ucenici. Apoi insa, in mijlocul vrasmasilor, care L-au dus la Judecata, a fost singur.

Ochii Lui blanzi si linistiti s-au uitat la cei care stateau in fata Lui,dar privirea Lui adanca a patruns undeva departe . Pe chipul Sau au ramas intiparite lupte de nedescris, dar fata Lui senina a fost gata sa primeasca orice lovitura.

Peste ea au cazut pumnii, scuiparile si batjocurile preotilor, caturarilor si fareseilor. Domnul Isus s-a asteptat la ele. El Insusi il inspirase pe prorocul care zice: "Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea si nu M-am impotrivit,nici nu M-am tras inapoi.

Mi-am dat spatele inainte celor ce Ma loveau,si obrajii inaintea celor ce-Mi smulgea barba; nu Mi-am ascuns fata de ocari si de scuipari."(Isaia 50:5-6)

In toate aceste imprejurari, Domnul Isus a fost singur.Toti ucenicii au fugit. Unde era Petru care a zis: "Chiar daca toti ar avea un prilej de poticnire, eu nu voi avea"?Unde era Toma ! Unde era ceilalti?
S-au implinit cuvintele : " Voi bate Pastorul ,si oile vor fi risipite" (Marcu 14;27)

Da! Domnul Isus a fost parasit ,ca noi sa nu mai fim parasiti niciodat! El a fost lovit, ca noi sa fim vesnic ocrotiti! Lauda vesnica sa-I fie adusa!

Pe Cruce la Golgota, Domnul a baut paharul amar al suferintilor si al mortii. Facut pacat pentru noi, El a purtat pe lemnul blestemat toate pacatele noastre.

El a pasit pentru noi prin valea umbrei mortii si Si-a plecat capul sub mania dreapta a lui Dumnezeu Pacatul isi cerea rasplata; El a platit cu viata Sa si astfel orice vina este desfiintata.

El a mers de buna voie in moarte ,ca sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii,adica pe diavolul,si sa izbaveasca pe toti aceia, care prin frica mortii erau supusi robiei toata viata lor. (Evrei 2:14-15)

Chiar daca iadul a triumfat,lumea s-a bucurat,ucenicii au fugit si Dumnezeu Si-a ascuns fata de la El, Domnul a spus totusi deplin constient de ceea ce avea sa vina asupra Lui: "nu voi bea paharul ,pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau? " Ce bine ca l-a golit pana la fund si nu a mai ramas nici o picatura pentru noi !

Daca Domnul Isus nu ar fi indepartat de la noi Judecata prin lucrarea Sa, am fi ramas vesnic sub mania lui Dumnezeu,iar partea noastra ar fi fost condamnarea vesnica. De-ar sta aceasta dragoste mare, dumnezeiasca si de neconceput mai mult in fata privirilor noastre,de-am avea o inima multumitoare, de L-am adora mai mult pe Cel are a facut un lucru asa de maret pentru noi!
{Samanta Buna}

Niciun comentariu: