~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 martie 2017

STARUINTA





















"Oriunde se munceste este si castig,dar oriunde numai se vorbeste ,este lipsa.(Proverbe 14:8)
(Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii, pe care o dai altora: staruieste in aceste lucruri , caci daca vei face asa ,te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta.(1 Timotei 4:16)

In secolul al XVl-lea cartoful era considerat toxic pentru om si servea numai de hrana animalelor. Un farmacist al armatei franceze pe nume Antoine-Agustin Parmentier  1737-1813), fiind prizonier in Germania, a descoperit, la fiecare masa, in gamela sa, cartofi.

Intors in Franta,farmacistul a staruit ca aceasta legume sa fie admisa, considerand-o un leac         impotriva foametei acelor vremuri grele. Dar s-a declansat o violenta opozitie, iar in anumite provincii chiar s-a interzis cultivarea "plantei daunatoare".

Parmentier a staruit in planurile sale si a reusit totusi  sa convinga pe oamenii mari ai vremii de utilitatea cartofului. Pana la urma si cei de la Academia de Medicina au dat raspunsul ca tuberculul este nedaunator si au recomandat folosirea lui.

Parmentier nu s-a lasat intimidate de nestiinta unor oameni din popor si a continuat activitatea,  devenind unul dintre primii specialisti in nutritie, dietetica si igiena alimentara. De asemena, a studiat metode de conservarea a mancarilor, inclusiv refrigerarea. In final ,Academia de Stinte a recunoscut meritele sale.

Cu gandul la cele istorisite, sa apreciem persoanele care au luptat sa aduca beneficii semenilor!
Dumnezeu ajuta pe acei oameni care doresc sa faca ceva folositor.

Multi oameni nu propasesc, fiindca nu au cruajul sa se apuce de o lucrare.Oricat de greu ar fi urcusul inaintea tinerilor, calea le este deschisa, si cei ce infrunta muntele cu o inima indrazneata vor ajunge in varf. Cea fost greu de invatat va fi placut de amintit.

Exemplu farmacistului Parmentier este unul din multele exemple care ne pot sta in fata. Staruinta farmacistului l-a codus la concluzii benefice pentru poporul sau.

Daca vrei sa faci binele, trebuie sa incerci, apoi sa staruiesti. Sunt multe moduri de a sluji lui Dumnezeu si oamenilor. Nu te da inapoi de la a marturisi Numele Domnului din pricina ca nu poti predica intr-o catredala. Sa fii multumit ca poti sta de vorba cu unul sau cu altul dintr-un bordei .

O singura vorba de adevar cuprinde cerul in ea. Ce au facut unii oameni staruind in munca lor,pot sa faca si altii,si ce n-a fost pana acum poate sa fie descoperit chiar de tine. Au fost oameni simpli care au ajuns invatati prin staruinta in lucrarea lor. Incearca si tu! {Samanta buna}


Niciun comentariu: