~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 13 martie 2017

INVATA-NE SA RASCUMPARAM TIMPUL!

"Invata-ne sa ne inumaram bine zilele,ca sa capatam o inima inteleapta!

Din cauza ca viata este atat de scurta, Moise, autorul acestui psalm, L-a implorat pe Dumnezeu pentru intelepciune, nu numai pentru ca sa-si dea seama de cat de scurta este viata, dar ca sa foloseasca bine timpul care i s-a dat pentru ca sa-L adoare pe Dumnezeu si sa-I slujeasca.

Noi traim intr-o vreme in care, ca niciodata inainte, oamenii cauta "sa omoare timpul printr-o goana nencetata dupa distractii nesabuite" (A. G. Clarke). Acest fel de a se ocupa timpul este o crima!

Versetul de mai sus ne indeamna sa pretuim timpul pe care-l avem la dispozitie de-a lungul vietii noastre si sa-l umplem cu lucruri inspirate de Dumnezeu si care au o valoare eterna.

Asa cum observa un credincios,"nu se poate sa omoram timpul fara sa vatamam eternitatea". Cuvantul lui Dumnezeu ne da un sfat intelept: "Rascumparati timpul, pentru ca zilele sunt rele" (Efeseni 5:16 )

Ne punem deci intrebarea: Cum rascumparam noi timpul nostru astazi? A rascumpara timpul inseamna a-l pune la dispozitia lui Dumnezeu, pentru interesele Sale, spre Gloria Lui.

Avem o mare raspundere inaintea lui Dumnezeu cu privire la felul in care folosim timpul. El are o mare valoare pentru viata noastra de acum si pentru eternitate.

Se cuvine sa ne lasam invatati de Dumnezeu in aprecierea si folosirea inteleapta a fiecarei clipe, ca sa nu regretam niciodata ca am irosit timpul fara sa-l punem in slujba Lui.

Asa vom capata o inima inteleapta, adica acel discernamant spiriutual prin care putem prinde gandul si intentiile sau planul lui Dumnezeu in viata noastra de fiecare zi.

Asa vom putea intelege ca inima are ratiuni pe care mintea nu le cunoaste si aceste sunt cele inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sau cel Sfant. {din CALEA ADEVARUL SI VIATA}Niciun comentariu: