~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 17 februarie 2017

INTREBUINTAREA VIETII




















"Nimeni sa nu-ti dispretuiasaca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi : in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. (1 Timotei 4:12)
"Caci Eu sant Domnul, Dumnezeul tau, care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nute teme de nimic,Eu iti vin in ajutor! (Isaia 41:13)

Lucru cel mai insemnat in viata este sa inveti cum sa traiesti. Oamenii se silesc sa-si pastreze viata, dar nu se obosesc deloc cum sa o intrebuinteze. Multi isi intrebuinteaza viata, ca sa nenoroceasca pe altii.

 Viata se poate intrebuinta in doua moduri. Primul, traind zilele si imprejurarile asa cum vin;acest mod se aseamana cu un peste mort,pe care il poarta valurile unde doresc ele.

Al doilea este modul in care cineva isi croieste imprejurarile, isi construieste felul de a trai. Astfel
de oameni sunt ca pesti vii, care lupta contra valurilor unui fluviu sau al marii.

Sfatul nostru catre toti tinerii, si nu numai , este sa fiti ca pesti vii, sa va croiti un fagas in viata sa stati cu fruntea sus contra valurilor raului si sa nu va plecati capul in fata greutatilor, ci sa va puneti increderea in Mantuitorului. El Insusi a spus celor ce se incred in El ,ca nu-i va lasa cu niciun chip.

Nu de tineri fricosi are El nevoie ci de tineri hotarati. Fiti tineri cu idealuri nobile in viata; Invatati din Cuvantul lui Dumnezeu cum sa traiti viata vremelinica pentru vesnicie!

Ce acumulati  in acesti anii ai tineretii va fi de folos mai tarziu, cand veti avea ocazia sa puneti in practica ce ati invatat din Biblie. {Samanta buna}

Tineri,ascultati de Domnul ! / Nu traiti fara folos ! /Sa dati inimile voastre /
Pe altarul lui Hristos !/
Nu iubiti numai cu vorba,/ Ci cu fapta sa iubiti !/ Timpul si puterea voastra /
Domnului sa le jertfiti !/

Daca voi iubiti pe Domnul,/ Asta sa I-o dovediti !/ Incepand o viata noua,/ 
Pentru slava Lui traiti !/
Caci, traind cu vrednicie,/ Inimi planse mangaiati/ Si schimbati in bucurie /
Soarta multor intristati./
  {Niculae Moldovan}

Niciun comentariu: