~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 3 februarie 2017

ARATA CA ITI PASA !





















"Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu ,fiecare sa slujeasca altora dupa darul pe care  l-a primit. "(1Petru 4:10)
"Dumnezeul rabdarii si al mangaieri sa va faca sa aveti aceleasi simtiminte  unii fata de altii, dupa pilda lui Hristos Isus."(Romani 15:5)

In orice grup exista cel putin o persoana dificila. De obicei acestea au instabilitatea emotionala, temeri profunde, comportamente iritate si abilitati sociale scazute. Dumnezeu le aduce in vietile noastre spre folosul lor si al nostru.

Da, este o oportunitate de a creste in har. Ii vom iubi noi ca pe niste frati si surori si ii vom trata noi cu demnitate? Intr-o familie adevarata acceptarea nu se bazeaza pe cat esti de destept, de frumos sau de talentat; ci se bazeaza pe faptul ca apartineti unii altora .

"Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. in cinste, fiecare sa dea intaietate altuia" (Romanu 12:10)  Cu totii avem ciudateniile si trasaturile noastre enervate. Da,chiar si tu! Dar dragostea nu se bazeaza pe compatibilitate. Temelia partasiei noastre este relatia noastra cu Dumnezeu; suntem o familie!

Cheia este sa incerci sa intelegi de unde vin oamenii. Cand stii prin ce au trecut, vei fi mai intelegator. In loc sa vorbesti de cat de departe trebuie sa mearga, iti vei da seama cat de departe au ajuns in ciuda ranilor lor.

O alta parte a manifestarii consideratiei este sa nu te joci cu indoielile altora. Doar pentru ca tu nu te temi de ceva nu inseamna ca toti sunt ca tine!

Oamenii au nevoie de un loc sigur in care sa-si impartaseasca incercarile,fara a fi judecati.Si au dreptul sa se astepte la confidentialitate! Doar intr-un mediu sigur de acceptare se vor deschide si-si vor impartasi cele mai adanci nevoi .

Confidentialitatea nu inseamna  sa nu zici nimic. Ci inseamna ca ceea ce s-a impartasit in grup trebuie sa ramana  in grup,iar grupul sa se ocupe de problema, nu sa mearga si sa spuna barfa altora.
 
"Fiecare din noi sa placa aproapelui in ce este bine , in vederea zidirii altora."(Romani 15:2) { Bob GASS}

Niciun comentariu: