~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 9 ianuarie 2017

PACEA




















"V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri ; dar indrazniti, Eu am biruit lumea .(Ioan 16 :33)
"Pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Isus Hristos! (Filipeni 4:7)

Oricat de mare ar fi bunatatea lui Dumnezeu, a gasi pace cu Dumnezeu al sfinteniei este un lucru atat de serios! Domnul Hristos a facut pace, dar El vrea ca noi sa simtim ce inseamna sa ai nevoie de ea, pentru ca s-o putem cunoaste.

Doriti sa capatati biruinta, pentru a gasi pacea? Dar trebuie sa aveti pacea, pentru a obtine biruinta -pacea facuta prin lucrarea Domnului Hristos. Nu gasiti pacea decat atunci cand vedeti ca n-o aveti deloc.
Evanghelia pacii este pentru noi in Domnul Hristos, dar trebuie sa avem duhul pacii in inima noastra.
Pacea a fost facuta pentru noi astfel incat noi sa putem ramane in pace. Lucrarea Domnului Hristos da pacea constiintei, da o vointa supusa. Lipsa oricarei vointe propii ne da pacea inimii si in lucrurile mari si in lucrurile mici si cand trecem prin incercari de tot felul, in calatoria noastra pe acest pamant.

In loc de a fi nelinistiti, ar trebui ca in toate lucrurile sa aducem cererile noastre la cunostinta lui Dumnezeu,prin rugaciuni si cereri in asa fel incat atunci, chiar atunci cand Ii spunem ce avem de spus, sa putem deja sa-I multumi, pentru ca suntem siguri ca harul Sau. Ne va da raspuns,oricum ar fi el. Nu ne spune: "Veti avea ce ati cerut" ci "Pacea lui Dumnezeu va va pazi inimile voastre.(Flipeni 4:7)

Ce har este sa stim ca si ingrijorarile noastre sunt mijloc de care El Se serveste pentru a ne umple de aceasta pace minunata. Una din dovezile evidenta ale faptului ca eu raman in Domnul Hristos este linistea. Partea mea este in alt loc decat aici pe pamant si eu imi continui calea.

Oricat ar fi imprejurarile, daca ramanem in Dumnezeu, aratam un duh linistit. Sufletul nu este numai fericit in Dumnezeu pentru sine insusi ci el aduce cu sine atmosfera din mediul de unde vine. Putina odihna deoparte ne da adesea putinta sa vedem toate lucrurile in liniste, cu ochiul Domnului Hristos.

Incercarile voastre gasesc ele inimii care sa se sprijine in asa fel pe Dumnezeu Tatal, incat, daca incercarile s-ar inmulti, duhul vostru at fi totusi in pace? somnul v-ar fi linistit si v-ati  putea culca si v-ati scula ca si cum totul ar fi in pace in jurul vostru (Psalmii 3:5 ;   4:8) pentru ca stiti ca Dumnezeu este viu si ca El dispune de toate lucrurile? Este asa intre voi si cei care sunt pricina acestor necazuri?Daca asa stau lucrurile ,ce rau v-ar putea atinge?

Sufletul care este in partasie cu Dumnezeu va trai intr-un duh de pace. Pentru a fi binecuvantat, pentru a fi biruitor peste grijile acestei lumi, nimic mai insemnat decat a ramane in aceasata atmosfera de pace.

Nimic altceva nu pastreaza sufletul in bucuria pacii, ca o incredere deplina, bazata pe Dumnezeu. Fara ea, omul va fi mereu nervos, grabit, plin de neliniste. Daca pacea lui Dumnezeu va pazeste inimile, va veti bucura de izbanda pe care o aduce, nu veti arata nimic in afara care sa fie contrazicere cu aceasta pace sau care sa nu se potriveasca deplin cu ea.

Dragostea si harul lui Dumnezeu, care ne leaga de cer, ne umplu inimile noastre si suntem in stare sa aducem sufletelor tulburate acest calm si aceasta pace, pe care nimic in lume nu o poate distruge.(J.N.D.)



Niciun comentariu: