~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

UITA SI PORNESTE!




















" ...uitand ce ce este in urma mea ,si aruncandu-ma spre ce este inaintea ..." (Filipeni 3:13)

"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.(Evrei 12:2)

Toate experientile pe care le-ai avut din momentul nasterii pana acum,te-au facut sa fii ceea ce esti azi. Lucrurile care ti s-au intamplat, bune sau rele, iti determina modul tau de reactie pentru restul viatii. Domnul Isus a spus:"Omul bun scoate lucruri bune din visteriea buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui," (Matei ,12:35)

Exista lucruri stocate in noi, care trebuie tratate, pentru a putea merge mai departe spre succes. De aceea Pavel a scris:"...uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte..." El stia ca
"a uita si a merge mai departe" reprezinta elementele cheie ale plenitudinii  spirituale.

Una nu va functiona fara cealalta. Uitarea inchide usa trecutului, iar inaintarea deschide usa viitorului. Ce avea Pavel de uitat ? Multe lucruri. La oridinele sale, si sub privitile lui, Stefan primul martir crestin, a fost omorat cu pietre.

Si a mai fost multi  care i-au urmat. Ai putea uita un eveniment ca acesta ? Daca Pavel n-ar fi invatat sa rezolve problema trecutului, n-ar fi scris niciodata jumatate din Noul Testament.si n-ar fi dat o mana de ajutor in infiintarea unei biserici care sa dureze doua milenii.

Trebuie sa intelegi un lucru: singurul loc in care in care trecutul traieste este mintea ta. Singura putere pe care o are asupra ta este cea pe care i-o conferi. Deci cuvantul pentru azi este: "... uitand ce este in urma mea,si aruncandu-ma spre ce este inainte..." { Bob GASS}


vineri, 18 noiembrie 2016

"SUNTEM BINE INCREDINTATI"






















"Caci sunt bine incredintat ca nici moartea,nici viata, nici ingerii,nici stapanirile ,nici puterile ,nici lucrurile de acum,nici cele viitoare ,nici inaltimea, nici adancimea , nici o alta faptura nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu,care este in Hristos Isus Domnul nostru." (Romani 8:38-39)

Le merge numele celor credinciosi ca nu prea stiu multe. Si este adevarat, nu stim de toate, dar, ceea ce stim, stim prin Duhul Sfant, din Cuvantul lui Dumnezeu. Este o stiinta care ne face fericiti, stiinta pe care, daca nu o are cineva, piere pe veci.

Asa ca nu ne laudam cu ce stim noi de la noi, ci din Cuvantul lui Dumnezeu.Aici avem cuvantul "stim" legat de unele adevaruri de seama. Si voi cauta sa arat cateva din aceste locuri in care se arata ca "stim" in mod sigur.

Ce stim noi? Stim ca Dumnezeu conduce toate si ca omul nu este lasat orb, ca sa umble in intuneric si sa nu stie pe ce cale se gaseste. Stim ca Dumnezeu conduce toate, chiar daca nu pricepem prea mult; nu este oarba intamplarea care-l lasa pe fiecare sa-si inchipuie cum si ce vrea.

Dumnezeu este Cel care conduce prin providenta Sa, prin purtare Sa de grija; si am fost invatati sa ne uitam la pasari,la crinii campului. O pasare de pe gard nu cade fara voia si stirea lui Dumnezeu; florile infloresc , toate randuite de Cel Preainalt cu un anumit scop.

Stim ca Dumnezeu a facut un plan si, potrivit acestuia, trebuia sa trimita in lume pe Fiul Sau; stim ca a trimis profeti ca sa vesteasca planul lui Dumnezeu si venirea Mantuitorului, si Domnul Isus a venit si a implinit acest plan in amanuntime. El nu ne-a lasat in necunostinta. De asemenea stim, in mod sigur, ca Dumnezeu ne iubeste pe fiecare in parte.

Acest adevar este scris pe inima noastra, Nimeni nu poate sa stearga ce este scris acolo. Dumnezeu ne iubeste sau mai bine zis, Dumnezeu ma iubeste. Sa nu ne amestecam cu marea multime. Noi stim trecutul, stim prezentul stim viitorul . Ei, cum asta? Ar trebui sa aveti un cap foarte mare ca sa incapa atata stiinta. Nu un cap mare, ci o inima mare, ca sa patrunda adevarurile pe care Dumnezeu le arata.

Ce stim despre TRECUT? Trecutul este sters , pacatele celui credincios au fost ispasite; stim sigur acest adevar. Nu este nici unul macar intre noi care sa poata spune: eu nu stiu sigur daca sunt sau nu sunt impacat cu Dumnezeu.

Avem adevarul acesta scump: sangele lui Isus Hristos ne curateste de orice pacat. "Stim ca am trecut din moarte la viata fiindca iubim pe frati"(1Ioan 3:14) Acesta este un aspect de experienta si face parte din trecutul nostru .Avem fiecare un timp cand am auzit chemarea lui Dumnezeu si cand am inteles-o ,aceea de a-l urma pe Domnul Hristos. (T.P.)

miercuri, 16 noiembrie 2016

PRIMA MISCARE ITI APARTINE






















"Cauta de te impaca de grab cu parasul tau,cata vreme esti cu El pe drum.(Matei 5:25)

"Ingaduiti-va unii pe altii ,si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi." (Coloseni 3:13)

Nu vei reusi niciodata sa mergi inainte, atata vreme cat cauti razbunarea. Niciodata!  Domnul Isus a spus: "Cauta de te impaca degraba cu parasul tau..." deoarece ranchiuna te va tine pe loc.

Daca ai fost ranit de tradarea unui prieten, de necredinciosia partenerului, de tratamentul injust al sefului sau de cuvintele jignitoare ale unui parinte, refuzul de a ierta te va costa mult mai mult decat dezechilibrul tau sufletesc.

Iti va afecta relatia, iti va ucide productivitatea, va accelera procesul imbatranirii, va cauza anxietatea si depresie, va contribui la instalarea bolilor de inima si a artitei, furand farmecul vietii.

Pe de alta parte, iertarea sterge totul si repara mult raul care s-a facut. Oamenii care iarta, se bucura de mai multa stima de sine si de anxietate mai putina. Citeste urmatoarele doua versete:

1. "Nu te bucura de caderea vrasmasului tau, si sa nu ti se veseleasca inima cand se poticneste el (Proverbe 24:17)
2. "Dinpotriva: daca ii este foame vrasmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete , da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei gramadi carbuni aprinsi pe capul lui (Romani 12:20)

Iti mai amintesti cand, copil fiind, prietenul tau ti-a luat jucaria si ai crezut ca-l vei uri pe veci? Cu toate acestea cateva minute va jucati din nou impreuna ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ei bine, Domnul Isus a spus ca doar gandind ca un copil te vei putea bucura de benificiile imparatiei.

Copiii nu se cufanda in trecut, ci traiesc in prezent, fara a se ingrijora de viitor, iertand cu usurinta. Iata o minunata strategie de viata! Deci adreseaza-ti azi urmatoarea intrebare"  "Pe cine trebuie sa iert"? Iar apoi iarta cat mai repede!{ Bob GASS}

"Si cand stati in picioare de va rugati, sa iertati  orice aveti impotriva cuiva, pentruca si Tatal vostru care este in ceruri, sa va ierte greselile voastre. Dar daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre." (Marcu 11:25-26)

vineri, 11 noiembrie 2016

"DUMNEZEU NE-A MANGAIAT"




















"Si insusi Domnul nostru Isus Hristos, si Dumnezeu, Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat, prin harul Sau o mangaiere vesnica si o buna nadejde, sa va mangaie inimile, si sa va intareasca in orice lucru si cuvant bun!" (2 Tesaloniceni 2:16-17)

Chiar si cei mai mari sfinti au nevoie de mangaiere. Apostolul Pavel a simtit aceasta nevoie. Cu cat cineva cauta sa traiasca viata mai curata, cu atat intamina mai multa aversiune.Cu cat lucreaza mai mult, cu atat are mai multe lupte din afara si temeri dinauntru.

Necazurile, intristarile ,uneori vin val dupa val, nu s-a terminat unul, ca a si venit al doilea. Necazuri pricinuite de comportarea copiilor, de comportarea unor frati, de rautatea oamenilor, .Toate acestea ne afecteaza. Cand cineva e mai aproape de Domnul e mult mai sensibil . Aceasta accentuiaza nevoia de mangaiere.

Dumnezeu este Cel ce mangaie. El este Tatal tuturor mangaierilor. El are uleiul sfant ce alina ranile. De aceea apostolul Pavel Il numeste "Dumnezeul orcarei mangaieri".Oamenii imi produc intristari, Dumnezeu imi da mangaieri. Numai de la El pot astepta mangaieri in toate intristarile si incercarile mele.

Si de atatea ori in clipe de grea intristare, El mi-a dat dulci mangaieri. Dupa ce am gustat ceva amar, iti poti da seama ce dulce e mierea.

Caile lui Dumnezeu de a mangaia sunt mari si nepatrunse. Pe apostolul Pavel l-a mangaiat ."Dar Dumnezeu care mangaie pe cei smerit, ne-a mangaiat prin venirea lui Tit.(2Corinteni 7:6) Pe Tit l-a mangaiat prin fratii din Cornit. Pe Ilie prin venirea ingerului. Pe evreii in panica la Marea Rosie, i-a
mangaiat prin Moise cu cuvintele: " caci pe egiptenii acestia pe care-i vedeti azi, nu-i veti mai vedea niciodata ". Pe surorile Marta si Maria din Betania Domnul le-a mangaiat prin invierea lui Lazar.

Ce minunate sunt caile Domnului de a mangaia pe cei smeriti copii ai Sai. Si azi este atata nevoie de mangaiere. Sunt atati ochi care plang in ascuns. Sa caut sa fiu la indemana Domnului si in aceasta privinta ca si Tit, sa pot duce sfinte mangaieri multuror copii prea iubiti ai Domnului.

"Binecuvantat sa fie Dumnezeu,Tatal Domnului nostru Isus Hristos Parintele indurarilor si Dumnezeu orcarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentruca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaieati de Dumnezeu , sa putem mangaia pe cei ce se afla in necaz.!"
{ Petru Popovici}


marți, 8 noiembrie 2016

"El...SPANZURA PAMANTUL PE NIMIC ! "




















"Caci Cuvantul Domnului este adevarat, si toate lucrarile Lui se implinesc cu credinciosie .
Cerurile au fast facute prin  Cuvantul Domnului, si toata ostirea lor prin suflarea gurii Lui .
El ingramadeste apele marii intr-un morman, si pune adancurile in camari.
 Caci El zice, si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta." (Psalmul 33:4-6,7,9 )

Noi ca oameni credinciosi, suntem confruntati cu tot felul de situatii dificile in viata noastra si,deseori, parca nu vedem niciun ajutor si nici un mijloc de iesire din impas. Privim in jurul nostru si ramanem dezamagiti pentru ca nu vedem nimic pe care sa ne putem baza.Totul este relativ si nesigur. Nici o raza de speranta la orizont.

Dar Cuvantul lui Dumnezeu ne vine in ajutor si ne incurajeaza, indemandu-ne sa privim la Tatal nostru, nu la valul incercarilor si necazurilor care ne pot inspaimanta; sa ne bizui pe El in orice imprejurare, pentru ca "El poate face nespus mai mult decat cerem sau gandim noi"(Efeseni 3:20)

Privind spre El , pentru ajutor in orice incercare, ne linistim si capatam pace si bucurie. "Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine." (Psalmul 34;5)

Din nefericire insa, chiar atunci cand incercam sa privim la El ,suntem inclinati sa vedem ce mijloace foloseste Dumnezeu ca sa lucreze pentru usurarea noastra. Avem tendinta fireasca de a dori sa vedem ceva concret in felul in care El ar putea sa procure lucrurile de care avem nevoie.

Daca am sti macar ceva, cat de putin, sau am intrezari solutiile lui Dumnezeu pentru rezolvarea problemelor noastre, atunci am fi mai linistiti si multumiti. Daca avem nevoie urgenta de o suma de bani si nu putem apela la un prieten, la un om binevoitor sau la o banca, de la care s-o obtinem ,dintr-o data ni se intuneca orice perspectiva. Ne intristam ca nu vedem nici o solutie, ci doar datorii de platit.

Acum, daca ne gandim mai profund ne putem intreba: pentru un copil al lui Dumnezeu nu mai exista oare si alte resurse necunoscute de de El? Da, exista mii, milioane, bilioane, trilioane! unde sunt acestea? Cerul si pamantul sunt pline de avutii nespus de mari!

Ridica-ti ochii si priveste la Dumnezeu! Atinteste-ti privirea credintei tale spre El! Nu este nevoie sa vezi nimic concret cu ochii tai, nici daca Dumnezeu are vreun ban in mana Lui. El n-are nevoie de nimic ca sa faca ceva pentru tine.

"La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Geneza 1.1). Din cele-a facut? din nimic! Nici o farama de ceva na folosit ca sa faca pamantul. Cuvantul lui Dumnezeu ne aduce aminte de maretia creatiei, de mana atot puternica a lui Dumnezeu: " El ...spanzura pamantul pe nimic! (Iov 26:7)

Un Dumnezeu care poate sa faca un pamant, un soare, o luna si stelele fara numar din nimic, si sa le spunzure pe nimic, poate sa satisfaca din plin toate nevoile noastre, chiar daca Lui nu-i trebuie nimic ca sa inceapa o lucrare.

De aceea, cand trecem prin incercari si nevoi, suntem indemnati sa nu ne mai bizui pe "nimicul "nostru, ci pe Dumnezeul Cel Atotputernic,  pe dragostea Sa si pe puterea Lui de Creator. Sa ne incredem in El, si sa contam pe harul si pe fagaduintele Sale, caci El vede totul,  cunoaste totul si poate sa intervina la timpul potrivit, ca sa ne ajute si sa transforme "nimicul " nostru in belsug de binecuvantari. {Extras din CALEA ADEVARUL SI VIATA}

sâmbătă, 5 noiembrie 2016

PREZENTA LUI DUMNEZEU




















Acum, daca am capatat trecere inaintea Ta,arata-mi caile Tale;atunci te voi cunoaste, si voi avea trecere inaintea Ta. gandeste-Te ca neamul acesta este poporul Tau!" Domnul a raspuns: "Voi merge Eu insumi cu tine, si-ti voi da odihna.")

Exista anumiti oameni din care ne extragem taria doar "roind" in jurul lor. Simpla lor prezenta si prespectiva asupra vietii ne fac sa ne simtim mai bine. Dar si acesti oameni, cand doresc sa se simta inaltati si intariti, trebuie sa petreaca timp in prezenta lui Dumnezeu.

Stand in prezenta Sa e ca si cum am sta intr-o camera al carei aer e minunat inmiresmat. Daca stam acolo suficient de mult, cand vom pleca vom purta cu noi mireasma, in haine, in par si chiar pe piele.

Moise a fost un om al rugaciuni .A petrecut mult timp in tovarasia lui Dumnezeu.Stia ca fara prezenta lui Dumnezeu nu valora doi bani. Iti poti imagina ce inseamna sa fii zilnic responsabil de buna starea a doua milioane de oameni;sa-i scoti dintr-o tara si sa-i muti in alta-pe jos?

Este o sarcina mult peste puterea imaginatiei noastre! Si ca si cum asta n-ar fi fost de ajuns,majoritatea isi petreceau timpul bombanind nemultumiti de viata si de Moise. Aceasta situatie era ideala pentru a-ti pierde calmul; Dumnezeu i-a spus:" Voi merge Eu insumi cu tine si iti voi da odihna."

Ai inteles ideea? Prezenta Lui iti poate aduce pacea in orice situatie, chiar si intr-un loc de munca dificil sau intr-un camin furtunos aproape tot timpul.

Prezenta Lui iti poate da putere sa actionezi iubitor in fata abuzului si calm in fata presiunilor; sa schimbi in bine fara o multime de cuvinte si,in final sa te simti bine referitor la modul in care ai rezolvat lucrurile.In prezentalui Dumnezeu.

Altii stiu sa mediteze fara a scrie sau a spune un cuvant. Altii vin "...cu veselie inaintea Lui. (Psalmul 100:2) Este important sa nu urmezi o anumita metoda si sa descoperi pe cea care functioneaza pentru tine. Cauta o abordare care sa-ti linisteasca mintea turata la maximum, sa-ti inmoaie inima, astfel incat sa-L auzi pe Dumnezeu vorbind! ( Bob GASS )

miercuri, 2 noiembrie 2016

PRIVIRILE SPRE HRISTOS


























"El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti , aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca de la moarte, si fiind ascultat, din pricina evlavei Lui, macar ca era Fiu,a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. (Evreu 5:7-8)

"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei. (Evrei 7:25 )

Prin urmare,vrea cineva sa vada pe Dumnezeu? Sa se uite la Domnul Hristos: El este Dumnezeu binecuvantat in veci, El este "Emanuel"- Dumnezeu cu noi Matei 1:23)

Oricare v-ar fi starea de suflet, eu spre Domnul Isus vreau sa va indrept privirile. Fie ca-L iubiti , fie ca nu-L iubiti, fie ca-l urmati fie ca nu-L urmati, fie ca-L cunoasteti, fie ca nu-L cunoasteti, eu spre El vreau sa va indrept privirile.Asa cum spune si Cuvantul lui Dumnezeu: " Privind  tinta la Isus Capatenia si Desavarsitorul credintei"(Evrei 12:2).

Este cineva greu incercat? Sa priveasca la Domnul Isus si i se va lumina fata de bucurie si nu va fi dat de rusine. El a trecut pe unde trecem noi, pentru ca a mers inaintea noastra, poate sa dea mangaiere tuturor celor ce-si indreapta privirile spre El."In Tine , Doamne mi-am pus increderea, sa nu fiu dat de rusine niciodata; salveaza-ma, in dreptatea Ta, (Psalmul 31:1)

Este cineva sarac, si apasat de grija zilei in ce priveste hrana si alte lucruri? sa priveasca la Domnul Isus si va vedea in El pe unul care nu avea unde sa-Si puna capul, care, ca si pasarile cerului, nu avea nimic strans deoparte; nu avea nici bani, nici casa:avea insa un Tata in cer.

El a flamanzit, i-a fost sete si nu avea apa sa bea, a fost obosit de drum. Cei care se gasesc in aceasta situatie sa priveasca la El si vor gasi in El pe Acela care a trecut inaintea noastra pe acelasi drum.El singur poate sa ne fie mangaiere.

Esti vorbit de rau, intristat, indurerat pentru cuvintele rele si neadevarate pe care le spun altii despre tine? Priveste la Domnul Isus, pentru ca El a trecut pe acelasi drum de batjocura si vorbire de rau din partea lumii cum nimeni dintre noi n-a intampinat.

L-au numit samaritean, adica o persoana vrednica de dispret. I-au spus ca are demon. Cei mai apropiati I-au spus ca Si-a iesit din minti, El intelepciunea lui Dumnezeu. Fariseii si carturarii, ca sa indeparteze lumea de la El, spunea ca scoate demonii cu ajutorul lui Beelzebul.

Cel fara pata, Mielul fara cusur si fara prihana sa primeasca astfel de insulte! Atunci, cu atat mai mult, noi vom primi cuvinte de insulta!

Avem de dus lupte mari inauntru si in afara? Sa privim spre Domnul Isus si ne vom lumina de bucurie, pentru ca El a dus lupte cumplit de mari, al caror adanc nimeni nu-l poate cuprinde.

Ce lupta grozava a dus in gradina Ghetsimani ! Dar a iesit biruitor. Ce lupta a dus pe Golgota ! Dar a iesit Biruitor. Biruinta a constat in aceea ca a fost si a ramas supus si ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce. (T.P.)


marți, 1 noiembrie 2016

ACEASTA ESTE VOIA TA





















Aceasta este voia Ta,sa trec prin suferinta?
Sa-Ti multumesc ca boala grea striveste a mea finta?
Aceasta este voia Ta, sa sufar si sa plang?!
Credeam ca nici un rau sau greu cu Tine nu m-ajung!

Aceasta este voia Ta, sa-Ti multumesc cand gem
Si in zadar in viata mea sa para ca te chem
Aceasta este voia Ta?! Ma lasa sa inteleg
Ca-n suferinti nadejdea mea de Tine s o leg.

Sa inteleg ca voia Ta e sa ma vezi sfintit
Si ca spre bine-mi este ce ISUS mi-a randuit;
Sa inteleg ca mangaierea, ce-n cer o voi primi,
Intrece orice suferinta, oricat de greu mi-ar fi!
                                                  (V.I.)