~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 28 septembrie 2016

ESTE PUTERE IN LAUDA FATA DE DUMNEZEU!


























"Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui." (2 Petru 1:3)

 Prieten crestin, este atata putere in lauda! A-L lauda pe Dumnezeu pentru tot ce reprezinta El in maratiea atributelor Lui divine si pentru tot ce face El pentru noi este cheia pentru o viata crestina fericita si plina de biruinta.Un autor necunoscut a scris aceasta practica si convingatoare formula pentru fericire.

"Cea mai scurta si sigura cale pentru a ajunge la o deplina fericire este aceasta: Formeaza-ti deprinderea ca sa multumesti si sa-L lauzi pe Dumnezeu pentru tot ce se intampla cu tine,pentru ca este sigur ca orice incercare sau necaz ar veni peste tine, daca tu multumesti si-L lauzi pe Dumnezeu pentru ea aceasta se va transforma o binecuvantare pentru tine.

Ai putea tu oare sa faci minunu? Tu nu poti sa faci mai mult pentru tine insuti decat prin acest duh de multumire,pentru ca el, fara sa aiba nevoie sa spuna vreun cuvant,schimba toate necazurile in fericire."

Frate credincios, multumesti tu lui Dumnezeu pentru lucrurile neplacute ca si pentru cele placute, care apar in calea ta? Tanguirea sau suspinul tau te vor afunda in  intunericul deznadejdeii; lauda te va inalta la glorioasa lumina a prezentei lui Dumnezeu.

"Nu zambi sovoitor si nu spune: "Nu ma simt prea rau sub apasarea imprejurarilor", in timp ce lauda catre Domnul poate sa te ridice deasupra imprejurarilor.

Un om sarac, doar cu 50 de centi in mana lui, se ducea sa cumpere ultima lui mancare. Pe neasteptate, el s-a impedicat si i-au cazut din mana si s-au rostogolit sub placa de asfalt a trotuoarului. In loc sa se vaite, acest om multumit cu starea lui a spus;"Ei bine, Domnul sa fie laudat !  Eu am inca pofta de mancare!"Cand psalimistul David nu vedea un prezent prea placut in viata lui, el multumea lui Dumnezeu pentru binecuvantarile din trcut.

L-ai laudat tu, recent, pe Dumnezeu, dragul meu, pentru toate binefacerile Lui din trecut? Cat ai fi de ocupat, iti faci timp sa-I ceri: "Te rog,Doamne, da-mi cutare lucru", si nu ai timp sa-I spui: "Iti multumesc Doamne pentru acest lucru"? Adu-ti aminte ca totdeauna ai ceva pentru care sa-I multumesti.

Deci lauda-L Dumnezeu:cand tu esti slab, "caci puterea Lui in slabiciune este facuta desavarsita"(2Corinteni 12:9)
cand esti incercat, "caci tu vei iesi curat ca aurul" (Iov 23:1)
cand trebuie sa astepti (si sa te increzi), "caci cei ce se incred in Domnul isi inoiesc putere...(Isaia 4031)
Este putere in lauda! De aceea asculta porunca Cuvantului Sau: "Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile"(1 Tesaloniceni 5:18)
Tu ai puterea de a decide sa fii un crestin nemultumit sau plangaret si infrant, fie un crestin bucuros, gata sa-L laude pe Dumnezeu si biruitor.

Tu trebuie sa iei aceasta decizie! Oh, prietenul meu accepta sa-L lauzi pe Dumnezeu pentru toate lucrurile- placute sau neplacute! Incepe acea viata de lauda pentru Dumnezeu, si incepe-o ACUM!

(N.O.)

sâmbătă, 24 septembrie 2016

PANZA DE PAIANJEN




















"Dar Tu vezi; caci Tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea Ta se lasa cel nenorocit. (Psalmul 50:15)

Un tanar soldat se afla in plina batalie in timpul unor lupte din scotia. Dusmanul avea o tactica net superioara si in curand batalionul din care facea el partea inceput sa bata in retragere.Tanarul soldat a fugit cat l-au tinut puterile. Plin de disperare si teama se rataci in cele din urma de camarazi sai.

Intr-un tarziu ajunse in fata unor pereti stancosi in care se deschidea o grota. S-a tarat in cel mai indepartat ungher al pesterii ,unde se prabusi cu fata la pamant,strigand in disparare lui la Dumnezeu si cerndu-i sa-l ocroteasca de dusmani.

Cand si-a ridicat privirile, a vazut in gura grotei un paianjen care a inceput sa lucreze plasa. Urmarind fragilitatea panzei ce cuprindea incetul cu incetul un colt al intrarii, soldatul s-a gandit la ironia situatiei:
 "Eu  i-am cerut lui Dumnezeu sa ma ocroteasca si sa ma salveze de dusmani,iar El mi-a trimis un paiajen! Cum ma poate salva un paiajen ? Inima soldatului s-a umplut de amaraciune la gandul ca in curand va fi descoperit de inamic si omorat.

Nu dupa multa vreme a auzit soldati din armata dusmana. Un soldat inarmat s-a apropiat de intrarea in grota. Tanarul nostru incerca sa-si gaseasca cea mai buna pozitie pentru a-si suprinde inamicul in incercarea de a scapa cu viata.

Soldatul inamic a facut catva pasi spre grota ,dar imediat s-a trezit cu fata in panza de paiajen ,care de acum "bloca " o buna parte din intrarea in grota.Soldatul s-a retras spunand camarazilor sai: "Aici nu poate fi nimeni , astfel panza de paianjen din gura grotei ar fi fost rupta.Sa mergem mai departe!"

Dupa ani de zile , tanarul soldat, care a vazut minunea ca Dumnezeu raspunde rugaciunii si ca se poate folosi chiar si de un paiajen in implinirea planurilor Sale,a amintit in scrierile lui de aceasta isbavire.

Soldatul a devenit un slujitor al lui Dumnezeu si a spus ca prin Cuvantul lui Dumnezeu a primit mult sprijin in orice situatie chiar daca ea parea imposibila. "Unde este Dumnezeu, panza de paiajen este ca un zid de netrecut. Unde nu-i Dumnezeu , zidul de piatra are fragilitatea unei panze de paiajen".

Sa tinem bine minte aceste argumente ale credintei! Chiar daca tu , cititorule, treci prin situatii grele in viata, prin situatii care ti se par imposibil de trecut, lui Dumnezeu li pasa de tine!

Dumnezeu detine controlul asupra tuturor situatiilor din viata noastra. El are solutii pentru orice situatie.Cere-i ajutorul! Negresit te aude si dorinta Lui este ca tu sa fii salvat de El.(din Samanta buna)

marți, 20 septembrie 2016

PROGRAMUL CREDINTEI























Si  oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata.Crezi tu lucru acesta?" "Da Doamne," I-a zis ea, "cred ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia sa vina in lume." (Ioan 11 26-27)

Marta credea in puterea pe care o avea Isus Cristos, credea ca, daca ar fi fost prezent, El ar fi putut
sa-i vindece fratele; de asemena, ea credea ca Isus era intr-o legatura deosebita de stransa cu Dumnezeu si ca orice I-ar cere El, Dumnezeu ar face.

Dar ea avea nevoie de o apropiere si mai mare de Isus. Programul credintei Martei isi avea implinirea in viitor, dar Isus a continuat sa o conduca pana cand credinta ei a devenit un bun personal, care s-a transformat treptat intr-o mostenire specifica: "Da, Doamne...cred ca Tu esti Cristosul..."

Exista ceva asemanator in felul in care Dumnezeu lucreaza in tine? Te invata Isus sa ai o apropiere personala de El ? Lasa-L sa insiste asupra acestei intrebari: "Crezi tu lucrul acesta?"Te confrunti cu indoieli in viata ta?

Ai ajuns ca Marta, la un stadiu in care programul tau de credinta este pe cale sa se transforme intr-o credinta personala? Acest lucru poate avea loc doar cand o problema personala aduce constienta nevoii noastre personale. A crede inseamna a te consacra.

In programul credintei mentale eu ma consacru si resping orice nu are legatura cu acea consacrare.In domeniul credintei personale ma consacru din punct de vedere moral acestei cai a increderii si refuz sa fac orice compromis; iar in domeniul unei incredintari specifice ma predau, din punct de vedere spiritual lui Isus Cristos si ma hotarasc sa ma las condus numai de Domnul in lucrul respectiv.

Cand stau fata in fata cu Domnul Isus Cristos si El imi spune: "Crezi lucru acesta ?", credinta mea se dovedeste a fi la fel de naturala ca si respiratia si sunt uimit ca am putut fi atat de stupid, incat sa nu ma incred in El mai inainte .{Oswald Chambers} 

vineri, 16 septembrie 2016

L-AM CUNOSCUT PE HRISTOS


















Credeam ca lumea-mi apartine cu tot ce are:
Bunuri, aur, oameni, pamant si mare.
Pe oriunde am umblat sub cerul lui Dumnezeu
In acele zile ce-au apus, cuvantul meu era doar - "eu".

Anii-au trecut, pe calea mea a stralucit, ca o minune,
Lumina unui crampei dintr-o scumpa viziune;
Vechea-mi vorba egoista a ramas fara folos,
Ce-am inceput sa spun de-atunci a fost - "eu si Hristos".

Dar, oh, cu cat priveam mai mult spre El,
Slava Lui a tot crescut, iar a mea s-a stins de fel.
Eu m-am micsorat de tot, iar El S-a-naltat mereu,
Tot ce-am indraznit sa spun a fost - "Hristos si eu".

Multi ani s-au scurs, viziunea a ramas o putere de viata,
Din lumina-I ca de soare ma privea constant in fata;
Acum eu vorbesc incet, cu ton umil si-s bucuros
Ca tot ce pot sa spun este - "numai Hristos!"

                                                       (traducere de E.N.)


miercuri, 14 septembrie 2016

DEZAMAGIRILE VIETII





















" ...De la mine s-a intamplat lucrul acesta."( 1 imparati 12:24)

Dezamagirile vietii sunt in realitate numai deciziile pline de dragoste ale lui Dumnezeu,Tatal nostru.

"Am un mesaj pentru tine, astazi, copilul meu - sa-ti-l soptesc la ureche, astfel ca norii de furtuna care se ridica sa fie auriti cu glorie si ca locurile pietroase pe care trebuie sa mergi sa fie netezite.

"Este un mesaj scurt, dar lasa-l sa se afunde in adancul sufletului tau si foloseste-l ca o perna pe care sa-ti odihnesti capul obosit." De la Mine s-a intamplat lucrul acesta".

 " Ti-ai  inchipuit vreodata ca tot ce te nelinisteste pe tine , Ma nelinisteste si pe Mine ? Caci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Mei " ( Zaharia 2:8)  Tu ai priet in ochii Mei (Isaia 43 :4) de aceea am o deosebita placere sa te invat."

Cand ispitele te ataca violent si vrasmasii vin ca un potop , vreau sa stii ca de la Mine s-a intamplat lucrul acesta. Slabiciunea ta  are nevoie de puterea Mea si paza ta este in mana Mea: Lasa-Ma pe Mine sa Ma lupt pentru tine."

Te afli in imprejurari grele, inconjurat de oameni care nu te inteleg, care nu tin seama de dorintele tale si te desconsidera?  De la Mine s-a intamplat lucrul acesta.

Eu sunt Dumnezeul imprejurarilor. Nu intamplator ai fost asezat acolo unde esti; aceasta este locul pe care Eu l-am ales pentru tine. Nu te-ai rugat tu ca sa devii smerit? Vezi tu, te-am asezat chiar in  locul care poti sa inveti aceasta lectie; anturajul tau  si tovarasii tai  implinesc scopurile mele".

"Ai greutati financiale ? Este greu sa le rezolvi? Tot de la Mine s-a intamplat lucrul acesta! Ale Mele sunt toate fiarele muntilor cu miile lor si vreau sa te adapi din Mine si sa depinzi de Mine.

 Proviziile Mele sunt nemarginite  (vezi Filipeni 4:19) Increde-te in promisiunile Mele, asa incat sa nu se adevereasca despre tine faptul ca voi n-ati  avut incredere in Domnul Dumnezeul vostru (Deut 1:32)  
"Treci printr-o noapte de durere? De la Mine s-a intamplat lucrul acesta. Eu sunt om la durerii si obisnuit  cu suferinta  (Isaia 53:3) Eu  am ingaduit ca mangaierile firesti si sprijinul omenesc sa ti se naruie , astfel ca intorcandu-te la Mine, sa poti primi o mangaiere eterna!(2 Tesaloniceni 2:16-17)

                                                                                                         `                   (L.A.Barton)

vineri, 9 septembrie 2016

OAMENI PLINI DE VIATA




























"Suntem incoltiti in toate chipurile,dar nu la stramtoare; in grea cumpana dar nu desnadajduiti; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos , dar nu omorati. " (2 Corinteni  4:8-9)

Cand o lovitura la spate a paralizat-o pe Angela Madsen de la brau in jos, ea a fagaduit ca va face tot ce-i sta in putinta pentru as reveni. Drept urmare, ea a inceput antrenamentele pentru a deveni prima femeie cu dizabilitati care a tranversat Atanticul vaslind.

Jurnalista Denise Foley scrie: Madsen este ceea ce cercetatorii numesc "oameni elastici"; capabili  sa renasca din orice ar veni peste ei. Ea este unul din oamenii care ne fac sa ne intrebam cum am reactiona daca ne-ar testa curajul. Ne-am da la fund? "

Pavel scrie: "Suntem incoltiti in toate chipurile dar nu la stramtoare; in grea cumpana, dar nu deznadajduiti; prigoniti,dar nu parasiti; trantiti jos ,dar nu omorati".Oameni plini de viata:

1) Detin controlul. Doctorii Steven si Sybil : " este usor sa dai vina pe ceilalti pentru problemele tale si apoi sa astepti ca ei sa remedieze. Dar in acest caz nu vei reusi sa faci fata imprejurarilor... cand te vezi capabil sa rezolvi probleme,viata se deruleaza foarte diferit.

Indentifica-ti punctele tari. Adu-ti  aminte de momente in care ai triumfat fata de necazuri. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti schimba, nu asupra celor pe care nu le poti schimba."

2) Isi gasesc anturajul potrivit : psalmistul  a spus: "destul m-au asuprit din tinerete, dar nu m-au biruit"(Psalmul 129 :2) Ned Hallowell a fost crescut de un tata cu doua fete, apoi  de un tata vitreg abuziv, de o mama alcoolica si avand doua dificultati de invatare; o viata care te duce de obicei in inchisoare sau intr-o instutie de boli mintale.

Astazi, el a ajuns un psihiastru renumit, un tata cu o casnicie fericita si un autor de succes.Acest lucru s-a datorat in mare masura faptului ca la scoala s-a atasat de profesori carora le-a pasat de el. Asa ca in vremuri grele sprijina-te pe Dumnezeu, i-ati  viata in maini si gaseste-ti anturajul potrivit.
{de Bob GASS}

luni, 5 septembrie 2016

ORICE VIRTUTE PE CARE O AVEM























" Odinioara erati intuneric; dar acum santeti lumina in Domnul.Umblati ca niste copii ai luminii.Caci roada luminii sta in orice bunatate,in neprihanire si in adevar. (Efeseni 5:8)
                                 
                       "Toate izvoarele mele sant in Tine. (Psalmul 87:7)
Domnul nostru nu "peticeste" niciodata virtutile noastre naturale. El reface intregul om pe dinauntru. "Imbracati-va in omul cel nou facut dupa chipul lui Dumnezeu , de o neprihanire si sfantenie pe care o da adevarul. (Efeseni 4:24) cu  alte cuvinte, ai grija ca viata ta naturala sa se imbrace cu vesmantul care se potruveste vietii noi.

Viata pe care o sadeste Dumnezeu in noi isi dezvolta propiile ei virtuti, nu virtutile lui Adam, ci pe cele ale Domnului Isus Cristos. Priveste cum, dupa sfintire, Dumnezeu face sa se vestejeasca increderea ta in virtutile naturale si orice putere din tine, pana inveti sa-ti extragi viata din fantana vietii de inviere a Domnului Isus.

Multumeste-I lui Dumnezeu daca treci prin experienta "secarii " altor izvoare. Semnul ca Dumnezeu lucreaza in noi este acela ca El distruge increderea in virtutile naturale, deoarece ele nu sunt promisiuni a ceea ce urmeaza sa fim noi, ci ramasite a ceea ce Dumnezeu a intetionat sa fie omul.

Noi ne agatam de virtutile noastre naturale, in timp ce Dumnezeu incearca tot timpul sa ne aduca in contact cu viata Domnului Isus Cristos, care nu poate fi niciodata descrisa in termenii virtutilor naturale.

Cel mai trist lucru sa vezi oameni in lucrarea lui Dumnezeu depinzand de ceea ce harul nu le-a dat,de ceea ce au doar in virtutea ereditatii. Dumnezeu nu intareste virtutile noastre naturale si nu trasforma ,deoarece ele nu se vor putea niciodata apropia de standardul Domnului Isus Cristos pentru noi.

Dragostea naturala, rabdarea naturala, puritatea naturala nu se vor putea apropia niciodata de inaltimea cerintelor Sale. Dar daca aducem fiecare parte a vietii noastre trupesti in armonie cu viata noua pe care a pus-o Dumnezeu in noi, El va arata in noi virtutile care Ii sunt caracteristice Domnului Isus.
"Si orice virtute pe care o avem
 E doar a Lui." { Oswald Chambers}


vineri, 2 septembrie 2016

SUB CRUCE




















" Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor." (Isaia 53:6)

O, voi, fiinte sarmane, necajite si intristate, ati vrea sa aveti bucurie in inimile voastre? Veniti,caci vreau sa va duc la Golgota. Inimile voastre sovaielnice vor inceta sa mai fie triste, cand vor fi patrunse de atmosfera Calvarului.

Picioarele care schiopateaza, inimile fara curaj isi gasesc vindecarea pe Golgota. Adeseori esti doborat si descurajar?  Iti recomand un leac care in mod sigur iti va aduce vindecare.

Te socotesti nenorocit si iti simti ticolosia? Intra in camaruta ta, pune-te pe genunchi si gandeste-te la Acela care a fost cuprins in Ghetismani de o intristare de moarte. Atunci vei reflecta: "O, ce este suferinta mea pe langa a Lui?"

Gandeste-te, deci, la Golgota si la sangele varsat acolo, pentru ca noi sa putem avea parte de pacea cu Dumnezeu! Suferintele Domnului Isus sunt un leac eficace impotriva  nenorocirilor ; cugetand la ele poti deveni un om fericit.

Cei mai fericiti oameni sunt aceia care Il cunosc mai bine pe Domnul Isus Cristos. "Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului si El te va sprijini. El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit."(Psalmul 55: 22)

Povara ta este grea, dar arunc-o asupra Celui Atotputernic. Chiar daca te face sa te inconvoi pana la pamant, Domnului Ii este usor s-o ia asupra Lui. La fel de adevarat este ca trebuie sa-ti porti singur povara, dar El te sprijina.  Asadar, sarcina este si nu este asupra ta.

Domnul te va sprijini intr-un asemenea mod incat povara ta iti va deveni o binecuvantare .Ingaduie-I Domnului sa mearga alaturi de tine, si atunci sarcinile vietii nu te vor dobora, ci vei ramane vertical.

Ceea ce ma impovareaza cel mai mult este grija ca nu cumva necazul sa ne faca sa ne abatem de pe calea datoriei; dar sunt convins ca Domnul nu va ingadui aceasta niciodata.Daca suntem drepti (neprihaniti) inaintea Lui, atunci El nu va lasa ca necazul sa ne abata de pe calea Sa.

In Domnul Isus, El ne-a acceptat inaintea Lui ca oameni neprihaniti,si tot El ne si pastreaza fara prihana. {C.H.SPURGEON}