~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 ianuarie 2016

CE TREBUIE PENTRU A CUNOASTE VOIA LUI DUMNEZEU





















"Dumnezeul pacii, care prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor, sa va faca desavarsiti in orice lucru bun, ca sa faceti voia Lui, si sa lucreze in noi ce-I este placut, prin Isus Hristos. A Lui sa fie slava in veci vecilor ! Amin. (Evrei 13: 20-21)
Mai de vreme sau mai tarziu,crestinii intreaba: "Cum pot eu cunoaste voia lui Dumnezeu?"  Pentru inceput, sa ne gandim cum putem cunoaste voia unui prieten. Ce va trece prin minte cand ganditi sa-i faceti ceva placut?

Va ganditi la ce-i in primul rand, va ganditi la cum rationeaza acea persoana. Aceasta este gheia: cu
cat cunosti mai deaproape pe cineva,cu atat poti alege ceea ce-i place.

Nu         este         o   formula.

Cunoasterea voii lui Dumnezeu nu are la baza o formula, nici nu este un proces mecanic. Este un proces spiritual, care cere lepadare de sine si angajare cu toata inima si cu tot intelectul,
sufletul si duhul pentru a cunoaste caracterul lui Dumnezeu - a vederilor Lui  generale cu privire la chestiunile vietii.

Atunci vom putea mai bine sa intelegem voia Lui in situatiile concrete din viata noastra,fie ele obisnuite sau mai deficile.

Se pune intrebarea cum sa ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu in aceste cai ale Lui? Dumnezeu doreste sa fie cat mai intim cunoscut de copiii Sai; de aceea L-a trimis pe Fiul Sau,
pentru a ne pune intr-o relatie cu El; si a trimis Duhul Sau pentru a locui in noi.

Ajunge sa-L cunoastem pe Dumnezeu meditand asupra Cuvantului Sau si fiind invatati de Duhul Sau, care este in noi (Ioan 14_26).

Ilie. Cu cat cercetam mai mult Cuvantul lui Dumnezeu -nu numai pentru a capata ceva informatii despre El, ci a ajunge sa-L cunoastem cu adevarat-, cu atat vom avea mai putine indoieli cu privire la voia Lui.

Iacov 5:17-18 ne indreapta atentia spre rugaciunile eficiente ale lui Ilie, om ca si noi. El s-a rugat serios ca sa nu ploua si n-a plouat trei ani si sase luni. Apoi s-a rugat din nou si cerul a dat ploaie si pamantul a rodit.

Rugaciunea lui Ilie a fost potrivita Cuvantului lui Dumnezeu pe care-l cunostea, el meditase la departarea lui Israel descrisa de Moise in Deuteronom 11:14-17 ca, daca poporul uita pe Dumnezeu, slujind pe "alti dumnezei" .El va opri ploaia.

Astfel ,Ilie s-a rugat pentru venirea judecatii lui Dumnezeu, asa cum spune Scriptura citata.

Deci cunoasterea voii lui Dumnezeu incepe cu cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu: nu numai cu cunoasterea unor fapte din Scriptura, ci o cunoastere rezultata din meditatia "zi si noapte" 
{ H. D. }

Ferice de omul care....isi gaseste placere in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!(Psalmul 1:1-2)

marți, 26 ianuarie 2016

SUFICIENT DE BUN !




















"In El ,Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui,dupace, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voiei Sale. spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Prea iubitul Lui."(Efeseni 1:4-5,6)

Nu lasa pe nimeni in afara de Dumnezeu sa-ti spuna cat valorezi.Ar fi o putere prea mare pe care i-ai da-o cuiva. Daca oamenii te pot eticheta,  ei te pot limita.  Pana nu stii ce crede Dumnezeu despre tine,nu vei stii nici valoarea ta ca individ, nici care este scopul vietii tale.

Te vei ingrijora privind  felul in care arati,  ce cred ceilalti si daca vei avea sau nu succes in viata. Dar cand crezi promisiunea lui Dumnezeu : Te iubesc cu o iubire vesnica ; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ieremia 31:3)

Te voi aseza din nou si vei fi asezata din nou."Ieremiea 31:4) te vei concetra asupra imbunatatirii si atingerii potentialului dat de Dumnezeu. Ceea ce viata a daramat, Dumnezeu poate reconstrui.

Astazi, daca suferi din cauza lipsei de valoare, iata o rugaciune care te poate ajuta: "Tata , uneori cred ca nu sunt bun de nimic, ca nu pot face nimic cum trebuie, ca nimic din ce fac nu e bine.

Dar stiu ca atunci cand Te uiti la ceea ce sunt si la ce pot fi, Il vezi pe Domnul Isus. Si El este suficient de bun! El a fost asa de bun incat Si-a dat sangele pentru a acoperi nevrednicia mea.

El a fost suficient de bun incat a platit pentru fiecare pacat pe care il voi mai comite vreodata.A fost suficient de bun incat ma vede "neprihanit"  A fost suficient de bun incat mijloceste la tronul lui Dumnezeu pentru mine.

A  fost suficient de bun incat repara domeniile zdrobite din viata mea si ma face intreg. A fost suficient de bun incat  dragoste Lui pentru mine este vesnica si garantata.Multumesc,

Tata, pentru ca tot ce face Domnul Isus este suficient de bun si ca in El , si eu sunt suficient de bun!"
{ Bob GASS}

vineri, 22 ianuarie 2016

DUMNEZEUL ORICAREI MANGAIERI

























" Binecuvantat sa fie Dumnezeu ,Tatal Domnului nostru Isus Hristos,Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri,care ne mangaie in toate necazurile noastre ...(2 Corinteni 1:3-4)

Pentru toti copiii lui Dumnezeu este o mare mangaiere ca Dumnezeu le cunoaste intristarea,lacramile ascunse si necazurile. Calea credintei in aceasta lume este o cale presarata cu greutati si necazuri.

Dar Dumnezeu si Tatal nostru este un Dumnezeu al dragostei si milei. El se gandeste tot timpul la copiii Sai. In Cuvantul Lui citim sa  " aruncam asupra Lui toate ingrijorarile si El Insusi va ingriji de noi."

Cum mai putem oare sa fim nelinistiti sau fara putere cand avem o astfel de imbarbatare?  Putem merge voiosi si plini de incredere spre minunata noastra tinta. De-am primi toata energia pentru a alerga spre tinta noastra cu ochii privind mereu spre Domnul nostru.

Dar lucrul acesta putem sa-l facem daca ne bizuim tot mai mult pe dragostea lui Dumnezeu si Tatal nostru ca si pe dragoste Domnului Isus Hristos. Prin acestea inimile noastre se vor intari tot mai mult.

Dumnezeul nostrul cel Mare care face ranile este si Acela care le vindeca. De-am zidi mai mult increderea noastra in dragostea Domnului Isus si a lui Dumnezeu,Tatal nostru.

Gandurile lui Dumnezeu fata de noi sunt ganduri de dragoste si ganduri de pace.El vrea ca tot timpul sa ne desprindem de gunoaile lumesti, si sa fim mereu cu candele aprinse, ca sa-L asteptam. El este aproape. In curand va veni ca sa intram ca Mireasa la nunta Mielului,in Imparatia lui sfanta.

Noi suntem in mana Aceluia care e nemarginit in dragostea Sa,fara gresala in intelepciunea Sa si fara hotar in puterea Sa si ale carui mijloace de ajutorare sunt nesfarsite. Daca ne mustra sau ne pedepseste,o face, pentru ca ne iubeste si ne vrea binele.

Sa ne aducem aminte tot timpul ca dragostea dumnezeieasca este inteleapta si credincioasa si ea ingaduie amarul pentru folosul si binecuvantarea noastra. { Domnul este aproape 

marți, 19 ianuarie 2016

VIATA TA !




















" Viata cuiva nu este in belsugul averilor lui!" ( Luca 12:15)

Scurta si trecatoare este viata noastra; jalnice ne sunt bucuriile si prea scurte popasurile luminoase in calatoria temporala pe pamant: "Omul,- zilele lui sunt ca iarba; si infloreste ca floarea campului.
pentru ca trece vantul peste ea si nu mai este, si locul sau  n-o mai recunoaste ! ( Psalmul 103:15-16)

Tu intorci pe om in tarana... Pentru ca o mie de ani, in ochii Tai, sunt ca ziua de ieri care a trecut, si ca o straja de noapte. Ii duci ca un torent; sunt ca un somn dimineata, sunt ca iarba care inverzeste: dimineata infloreste: si inverzeste,  seara este taiata si se usuca....; ne sfarsim anii ca un gand (sau : oftat )...! (Psalmul 90:3-6,9)

Avem atat de putin timp sa lucram, incat s-ar cuveni sa nu lasam nici o clipa sa treaca nefolosita in slujba binelui. Rascoliti cerul cu rugaciunile voastre. Rugati-va !  Nu  va opriti! Sfintii obositi si descurajati precum florile uscate si ofilite,  isi vor ridica iarasi capul cand pamantul  se umple de ploia rugaciunilor voastre.

Bucurati-va daca nevoile voastre sunt mari, daca se maresc mult, tot mai mult,  daca vin imposibile,  pentru ca incercarile prin care va trece Dumnezeu sunt menite sa va largeasca inima ca sa va poata binecuvanta mult.

Cerul este plin de rugaciuni pe care nu le-a inaltat nimeni niciodata. Dumnezeu are raspuns pentru lipsa de bani, obicei de ne infrant, conflict,  suferinta in suflet  in trup . Dar asteapta sa-I cereti.
" Va luptati si va razboiti: nu aveti, pentru ca nu cereti" (Iacov 4:2)

Sau daca cereti , o luati la goana dupa ce ati cerut, fara sa asteptati. Si nu stiti ca cei care-L asteapta pe Domnul " isi innoiesc puterea" (Isaia 40:31)

Sau va temeti vreodata ca Dumnezeu v-ar spune :  [ai cerut prea mult?} Nu! Lui Ii plac rugaciuni indrasnete, demne de Cel caruia I se adreseaza: "Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: "Daca ma vei binecuvanta si-mi vei intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine si daca ma vei feri de nenorocire, asa incat sa nu fiu in suferinta ! ..." Si Dumnezeu i-a dat ce ceruse"(1Cronici 4:10)

De asemenea, nu lasati nici macar o umbra a vreunui gand rau sa va munceasca mintea si inima,ci la fiecare pas fiti gata sa semanati iubire si bunatate, mila si rabdare!

Fiul Meu, a ta este viata,/ Zi cu zi si ceas cu ceas;/ Fiecare gand si vorba , Orice fapta, orice pas, Sfinte sa le faci sa fie,/ Ca al rugaciunii glas! Fiindca nu-i de-ajuns din gura  Rugaciunea a o spune;/ Trebuie oricand sa fie  Viata ta - o rugaciune ! {G.C.}

duminică, 17 ianuarie 2016

CAND PRIVESC SMERIT SPRE CER


















Cand privesc smerit spre cer,
toate temerile-mi pier;
cand in ruga stau plecat,
de poveri sunt usurat;
cand sunt treaz si cand veghez,
curatia mi-o pastrez.
- Cate-mi dai, iubit Isus,
dorul cand l-indrept in sus !
     
     Cand ascult Cuvantul Sfant,
       mai usor trec pe pamant;
       cand credinta mi-o aprind,
       ganduri negre nu ma prind,
       si cand pacea urmaresc,
       toate mi se linistesc.
       - Cate-mi dai ,iubit Isus,
        dorul cand  l-indrept in sus !

Cand iubirea-mi este far.
rabd usor orice amar;
cand ajut pe cel lipsit,
c-un nou har sunt coplesit;
cand statornic sunt in tot,
orice greu sa-l birui pot.
-Cate-mi dai, iubit Isus,
dorul cand  l-indrept in sus!

{ Niculaie Moldoveanu ]

   

joi, 14 ianuarie 2016

" RASCUMPARATORUL MEU TRAIESTE"


























" Isus,ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sa plece din lumea aceasta la Tatal, si fiindca iubea pe ai Sai,
care erau in lume, i-a iubit pana la capat.(Ioan 13:1)

Cateodata Domnul alege sa foloseasca lucrurile cele mai stabile si mai durabile din lumea materiala:
muntii de exemplu (Psalmul 125:2),ca sa ilustreze credinciosia Sa nepatrunsa si dragostea fata de poporul Sau,

Aici insa foloseste ca argument propia Sa natura neschimbatoare si vesnica: " Pentu ca Eu traiesc, si voi veti trai".

Fie ca aceste cuvinte ale Domnului Isus sa ne mangaie si pe noi! Mantuitorul nostru traieste si aceasta ne da siguranta ca si noi vom trai pentru vesnicie. Intre noi si pierzarea vesnica sta viata Sa si , pentru ca avem aceasta promisiune, siguranta mantuiri noastre vesnice este invulnerabila!

Iubite cititor , este viata ta acum "ascunsa cu Hristos in Dumnezeu.( Coloseni 3:3) Cunosti binecuvantarea unei comuniuni vii cu un Mantuitor datator de viata? Poti si tu sa spui precum apostolul Pavel, cu o incredere smerita si plina de bucurie:"Nu mai traiesc eu,  ci Hristos traieste in mine" (Galateni 2 :20) ?

Isus traieste!  Acestea sunt cuvintele cele mai frumoase si mai pline de bucurie pe care le poate auzi un suflet pierdut. Chiar si Iov s-a bucurat de ele, acum 4000 de ani, cand a zis:"Dar stiu ca Rascumparatorul meu traieste" (Iov 19:25)

Romani 8 incepe cu o asigurare: "Acum deci nu mai este nicio condamnare pentru cei in Hristos Isus
",se sfarseste cu siguranta viitoare ca nimeni si nimic " nu va putea sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos Domnul nostru".

De ce nu putem fi despartiti ?  Pentru ca viata credinciosului este aceeasi cu minunatul sau Cap. De aceea, pentru ca viata cea noua a credinciosului sa se poata pierde, trebuie mai intai ca atotputernicia
Domnului sa devina slabiciune si neputinta, iar statornicia Sa sa devina schimbatoare.

Sa ne agatam de aceasta promisiune pe care El ne-a facut-o : "Eu le dau viata eterna ;  si nicidecum nu vor pieri  niciodata si nimeni nu le va smulge din mana Mea" (Ioan 19: 28).  {J.R.Macduff}

Stiind ca-i viu , pot invinge teama./ Si eu sunt viu, caci m-a salvat,/  Iar cand ispita grea ma va ajunge, / Prin harul Sau eu sunt deplin eliberat.

duminică, 10 ianuarie 2016

CUVINTE PENTRU VIATA



"Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos! "(2Tesaloniceni 3:5)
"Podoaba batranilor sunt perii albi"(Ptoverbe 20 :29)

Biblia spune :"podoaba batranilor sunt perii albi " asa ca asculta de ei !  O persoana in varsta ne da cateva sfaturi dupa care sa traim:  Timpul are darul de a ne prinde  pe nepregatite.Parca mai ieri eram tanar, proaspat casatorit, imbracat in noua mea viata. Unde a zburat anii?

Stiu ca i-am trait pe toti ,  si imi vin in mine franturi despre   cum eram pe atunci....sperantele si visele mele .Dar iata... iarna vietii mele... cum am ajuns asa de repede? 

Imi amintesc cand vedeam oameni in varsta credeam ca iarna este atat de departe incat nu o puteam patrunde si nu mi-o putea imagina. Dar iat-o ...prietenii mei s-au pensionat si au caruntit...se misca incet...vad mari schimbari.

Imi amintesc cand erau tineri si plini de viata, iar acum noi suntem "cei batrani" ce niciodata nu credeam ca vom deveni. In fiecare zi descopar ca este o adevarata incercare sa fac un dus, iar odihna dintre mese nu mai este o desfatare , este obiglatorie, altfel cad in timp ce stau pe scaun!

Nu sunt pregatit pentru dureri, suferinte , si pierderea tariei si a abilitatii de as face ce as fi vrut sa fac si nu am facut .Iarna a sosit si nu sunt sigur cat va dura.

Daca nu ai ajuns inca intr-un astfel de anotimp , vreau sa-ti aduc aminte ca vei ajunge aici mai repede de cat crezi. Orice vrei sa realizezi in viata,fa-o acum...fa-o astazi .Nu mai amana , deoarece nu poti fi sigur cand vine iarna pentru tine.

Nu ai garantia ca vei vedea toate anotimpurile vietii tale , asa ca spune toate lucrurile pe care cei dragi ai vrea sa si le aminteasca.

"Viata ta este un dar de la Dumnezeu,felul in care o traiesti este darul tau pentru Dumnezeu si pentru generatia care vine" {Bob GASS}

"Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine..."(2Timotei 2:15)



miercuri, 6 ianuarie 2016

"COLOANA INFINITULUI"



















"Nicidecum  n-am sa te las cu niciun chip nu te voi parasi.Asa ca putem zice plini de incredere:"Domnul este ajutorul meu nu ma voi teme: Isus Hristos este acelas ieri si azi si in veci!(Evrei  13: 5,6,7)
"...Cine se increde in Domnul este fericit." (Proverbe 16:20 )

In perioada cand sculptorul roman Costantin Brancusi  (1876-1957) lucra la opera sa,"Coloana infinitului", unii l-au sfatuit sa puna la capatul ei statuia unui soldat sau o alta statuie.

Sculptorul a replicat spunand ca in capatul coloanei va fi cerul.nu stim daca Brancus s-a gandit in inima sa la Dumnezeu cand a afirmat aceste cuvinte.Insa noi putem face acest lucru chiar in aceste zile de inceput de un an nou.

De la cele dintai cuvinte ale Bibliei ,suntem pusi in fata  Creatorului ,care este izvorul nesecat al oricarei binecuvantari adevarate. Chiar de la acest inceput de un an nou, Dumnezeu vrea sa ne spuna:

"Nu te inspaimanta si nu te ingrozi ,caci Domnul Dumnezeu este cu tine."  (Iosua  1:9 ) Vrem oare sa ne punem increderea in acest Dumnezeu care " atat de mult a iubit lumea, ca a dat pe singurul  Lui Fiu ,pentru ca oricine crede in El sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica"?

Fericiti vor fi pe cararile vietii lor toti care in capatului "coloanei" zilelor acestui an Il au pe Dumnezeu . Ei pot calatori bucurosi prin viata. Ghiar in zile cu greutati, ei aud vocea bunului Pastor:

"Iata  ca Eu sunt cu voi in toate zilele ." Astfel de oameni pot privi cu incredere viitorul.
 {Samanta buna}
El pasarea hraneste / Si toti crinii-mbraca El ,  De-ai Sai El Se-ngrijeste ;/ Nici de min' nu va uita./
Sa cant, de fericire , / Sa cant iubirea Sa, / Caci El Si-a dat chiar viata / spre mantuirea mea .

vineri, 1 ianuarie 2016

AM TRECUT PRAGUL UNUI AN NOU




















"El Si-a pus mana dreapta peste mine,si a zis: Nu te teme ! Eu sunt Cel dantai si Cel de pe urma, Cel viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. "
(Apoc 1:17-18)

Am trecut pragul unui an nou. Si stim cat de important este aceasta trecere pentru noi. Ne stau in fata evenimente a caror implinire este inevitabila. Domnul Isus Hristos insa este acelasi, El tine in mainile Lui toate lucrurile,  toate problemele intregii lumi si mai cu seama problemele noastre personale. cele care adesea ne infricoseaza.

El ingaduie unele situatii pentru a arata puterea si fiinta Lui minunata. Ioan se afla in exil pe insula Patmos, departe de prietenii lui , in mijlocul unor situatii grele  avand inainte necunoscutul.

Dar tocmai in aceasta stare a venit la El Domnul Isus Hristos  Cel inaltat de Dumnezeu,  incoronat cu cinste, slava, putere si autoritate, asa cum il vom vedea cu totii atunci cand va veni ca Judecator .El isi pune mana pe ucenicul Lui iubit si-i spune: "NU TE TEME"

Domnul Isus este Cel viu care era mort si iata ca traieste in vecii vecilor. Ce minunat ca avem un astfel de Mantuitor viu, care a primit o inviere atat de glorioasa si  caruia I s-a dat toata puterea in cer si pe pamant!

Sa ne infricoseze acest lucru, sau sa avem o viziune trista spre viitor ? Nu. El vrea sa ramana in toate zilele cu noi. "Nicidecum n-am sa te las cu niciun chip NU te voi PARASI. Ar fi de dorit sa simtim si noi mana Lui cand ne spune: Nu te teme !"

Poate mai sunt cateva clipe pana la venirea Lui din nou ca sa inalte pe ai Sai in maretia lui Dumnezeu. Pana atunci insa, sa-L urmam cu toata nadejdea si despartiti de toate lucrurile care nu-I plac Lui.

"Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: " Intareste-te si imbarbateazate? NU te inspaimanta si nu te ingrozi,caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face. (Iosua 1:9) {Domnul este aproape}