~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 6 decembrie 2016

MANGAIERILE LUI DUMNEZEU




















"Binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentruca, prin mangaierea cu care noi insine  suntem mangaiati de Dumnezeu ,sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz!" (2Corinteni 1:3-4)

Una dintre manifestarile dragostei lui Dumnezeu fata de noi este mangaierea. Orice credincios simte inauntrul fiintei lui o adanca nevoie de mangaiere si aceasta mai ales cand este intristat din cauza incercarilor si necazurilor cu care este confruntati in viata.

Dumnezeu in grija si atentia Lui delicata fata de noi, cunoaste aceasta nevoie a sufletelor noastre, De aceea, El se ofera sa ne mangaie si, in acest scop, ne face o frumoasa promisiune, pe care a transmis-o mai intai ramasitei credincioase a poporului Israel ,prin profetul Isaia,pentru o vreme viitoare de necaz: "asa va voi mangaia Eu; da , veti fi mangaiati!"

Cu atat mai mult astazi, credinciosii mantuiti prin har, pe temeiul jertfei Domnului Isus Hristos, pot benificia de mangaierile lui Dumnezeu si se pot bizui pe aceasta minunata promisiune.

Mangaierile  divine sunt un balsam alinator pentru ranile si durerile noastre sufletesti; ele ne incurajeaza si ne dau pace si siguranta in imprejurari dificile pe care le intampinam in lume. In orice incercare sau dificultate pe care o ingaduie in viata noastra, avem la dispozitie proviziile Lui de mangaiere si imbarbatare.

Aceasta ne sustin moralul si ne intaresc in slabiciunile si inconsecventele noastre in timpul incercarilor. Mai mult , ele ne stimuleaza exercitiul de credinta, ca sa putem suporta cu rabdare si calm toate imprejurarile pe care le infruntam in lume.

Chiar atunci cand incercarile si necazurile sunt mai persistente si ne incoltesc din toate partile, putem conta pe promisiunea mangaierilor lui Dumnezeu. Atunci cand ne simtim slabiti si dezorientati sub apasarea adversitatilor si avem impresia ca rugaciunile noastre raman fara raspuns si ca Dumnezeu S-a departat de noi, promisiunea mangaierilor Lui ramane singurul refugiu.

Astfel, in ciuda presiunii ispitelor si a conditiilor potrivnice din partea lumii, intuim prin credinta ceva nevazut de ochii nosti, un scut protector in jurul nostru si o mana calda care ne mangaie si ne ridica privirea sus. Dumnezeu Isi face simtita privirea in toiul luptelor si greutatilor prin interventia Lui salutara si mangaietoare. El nu se departeaza de noi nicidecum !

Ne ocroteste, ne atentioneaza prin Cuvantul Lui, dar noi nu sesizam prezenta Lui, pentru ca privim la valurile incercarilor, care ne coplesescsi ne distrag atentia de la promisiunile Lui. Stam prea mult de vorba cu gandurile noastre, care genereaza necredinta si deznadejde.

Pentru asemenea situatii dificile din viata noastra, avem un cuvant reconfortant  al psalmistului, care confirma implinirea promisiunilor divine privind mangaierile:"Cand ganduri negre se framanta cu gramada inauntrul meu,mangaierile Tale imi invioreaza sufletul "(Psalmul 94:19) {E.N.}


Niciun comentariu: