~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

UITA SI PORNESTE!




















" ...uitand ce ce este in urma mea ,si aruncandu-ma spre ce este inaintea ..." (Filipeni 3:13)

"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.(Evrei 12:2)

Toate experientile pe care le-ai avut din momentul nasterii pana acum,te-au facut sa fii ceea ce esti azi. Lucrurile care ti s-au intamplat, bune sau rele, iti determina modul tau de reactie pentru restul viatii. Domnul Isus a spus:"Omul bun scoate lucruri bune din visteriea buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui," (Matei ,12:35)

Exista lucruri stocate in noi, care trebuie tratate, pentru a putea merge mai departe spre succes. De aceea Pavel a scris:"...uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte..." El stia ca
"a uita si a merge mai departe" reprezinta elementele cheie ale plenitudinii  spirituale.

Una nu va functiona fara cealalta. Uitarea inchide usa trecutului, iar inaintarea deschide usa viitorului. Ce avea Pavel de uitat ? Multe lucruri. La oridinele sale, si sub privitile lui, Stefan primul martir crestin, a fost omorat cu pietre.

Si a mai fost multi  care i-au urmat. Ai putea uita un eveniment ca acesta ? Daca Pavel n-ar fi invatat sa rezolve problema trecutului, n-ar fi scris niciodata jumatate din Noul Testament.si n-ar fi dat o mana de ajutor in infiintarea unei biserici care sa dureze doua milenii.

Trebuie sa intelegi un lucru: singurul loc in care in care trecutul traieste este mintea ta. Singura putere pe care o are asupra ta este cea pe care i-o conferi. Deci cuvantul pentru azi este: "... uitand ce este in urma mea,si aruncandu-ma spre ce este inainte..." { Bob GASS}


Niciun comentariu: