~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 8 noiembrie 2016

"El...SPANZURA PAMANTUL PE NIMIC ! "




















"Caci Cuvantul Domnului este adevarat, si toate lucrarile Lui se implinesc cu credinciosie .
Cerurile au fast facute prin  Cuvantul Domnului, si toata ostirea lor prin suflarea gurii Lui .
El ingramadeste apele marii intr-un morman, si pune adancurile in camari.
 Caci El zice, si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta." (Psalmul 33:4-6,7,9 )

Noi ca oameni credinciosi, suntem confruntati cu tot felul de situatii dificile in viata noastra si,deseori, parca nu vedem niciun ajutor si nici un mijloc de iesire din impas. Privim in jurul nostru si ramanem dezamagiti pentru ca nu vedem nimic pe care sa ne putem baza.Totul este relativ si nesigur. Nici o raza de speranta la orizont.

Dar Cuvantul lui Dumnezeu ne vine in ajutor si ne incurajeaza, indemandu-ne sa privim la Tatal nostru, nu la valul incercarilor si necazurilor care ne pot inspaimanta; sa ne bizui pe El in orice imprejurare, pentru ca "El poate face nespus mai mult decat cerem sau gandim noi"(Efeseni 3:20)

Privind spre El , pentru ajutor in orice incercare, ne linistim si capatam pace si bucurie. "Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie si nu ti se umple fata de rusine." (Psalmul 34;5)

Din nefericire insa, chiar atunci cand incercam sa privim la El ,suntem inclinati sa vedem ce mijloace foloseste Dumnezeu ca sa lucreze pentru usurarea noastra. Avem tendinta fireasca de a dori sa vedem ceva concret in felul in care El ar putea sa procure lucrurile de care avem nevoie.

Daca am sti macar ceva, cat de putin, sau am intrezari solutiile lui Dumnezeu pentru rezolvarea problemelor noastre, atunci am fi mai linistiti si multumiti. Daca avem nevoie urgenta de o suma de bani si nu putem apela la un prieten, la un om binevoitor sau la o banca, de la care s-o obtinem ,dintr-o data ni se intuneca orice perspectiva. Ne intristam ca nu vedem nici o solutie, ci doar datorii de platit.

Acum, daca ne gandim mai profund ne putem intreba: pentru un copil al lui Dumnezeu nu mai exista oare si alte resurse necunoscute de de El? Da, exista mii, milioane, bilioane, trilioane! unde sunt acestea? Cerul si pamantul sunt pline de avutii nespus de mari!

Ridica-ti ochii si priveste la Dumnezeu! Atinteste-ti privirea credintei tale spre El! Nu este nevoie sa vezi nimic concret cu ochii tai, nici daca Dumnezeu are vreun ban in mana Lui. El n-are nevoie de nimic ca sa faca ceva pentru tine.

"La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Geneza 1.1). Din cele-a facut? din nimic! Nici o farama de ceva na folosit ca sa faca pamantul. Cuvantul lui Dumnezeu ne aduce aminte de maretia creatiei, de mana atot puternica a lui Dumnezeu: " El ...spanzura pamantul pe nimic! (Iov 26:7)

Un Dumnezeu care poate sa faca un pamant, un soare, o luna si stelele fara numar din nimic, si sa le spunzure pe nimic, poate sa satisfaca din plin toate nevoile noastre, chiar daca Lui nu-i trebuie nimic ca sa inceapa o lucrare.

De aceea, cand trecem prin incercari si nevoi, suntem indemnati sa nu ne mai bizui pe "nimicul "nostru, ci pe Dumnezeul Cel Atotputernic,  pe dragostea Sa si pe puterea Lui de Creator. Sa ne incredem in El, si sa contam pe harul si pe fagaduintele Sale, caci El vede totul,  cunoaste totul si poate sa intervina la timpul potrivit, ca sa ne ajute si sa transforme "nimicul " nostru in belsug de binecuvantari. {Extras din CALEA ADEVARUL SI VIATA}

Niciun comentariu: