~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 4 octombrie 2016

PUNAND IN PRACTICA PROMISIUNILE








































"Ascultati-Ma, casa lui Iacov, si toata ramasita casei lui Israel,voi, pe care v-am luat in spinare de la obarsia voastra ,pe care v-am purtat pe umar de la nasterea voastra: pana la batranetea voastra  Eu voi Acelasi, pana la caruntetele voastre va voi sprijini.  V-am purtat, si tot vreau sa va mai port,sa va sprijinesc si sa va mantuiesc." (Isaia 46:3-4)

In spatele multumirii, laudei si increderii stau promisiunile lui Dumnezeu pe care le poti lua cu tine la lucru in fiecare zi - scrise in Biblia ta sau memorate in mintea ta. In acest fel Dumnezeu iti vorbeste in timpul zilei. El te incurajeaza:

"Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor, Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare." (Isaia 41:10)

El iti aduce aminte ca provacarile din cursul zilei nu sunt prea grele pentru El: "Iata Eu sunt Domnul, Dumnezeul orcaruei fapturi.  Este ceva de mirat din partea Mea? [sau, " Este ceva prea greu pentru Mine?"- vezi si Gen.18:14 n.tr.] (Ieremia 32:27).

El iti spune sa nu fii ingrijorat, ci sa-I ceri tot ce ai nevoie (Filipeni 4:6) si spune aruncati asupra Mea toate ingrijorarile voastre, caci Eu insumi ingrijesc de voi" ( Parafraza la 1 Petru 5:7) El promite sa te calauzeasca in tot cursul zilei: "Eu -  zice zice Domnul - te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta." (Psalmul 32:8)

In acest fel noi avem partasie cu Dumnezeu ,ascultand cuvantul Lui, multumindu-I si chemandu-L pe El in toate nevoile noastre. Il onorezi pe Dumnezeu cand stai in slujba ta seculara "cu Dumnezeu" in felul acesta.

In acest mod tu nu iti irosesti viata. Dumnezeu se bucura sa ne incredem in El si sa ne bucuram de El. Asta arata valoarea pe care I-o dam. Si cand ne gandim ca nici una din aceste binecuvantari nemeritate n-ar fi ale noastre daca n-ar fi fost moarte Domnului Cristos in locul nostru,fiecare clipa de bucurie in Dumnezeu devine o lauda a noastra in crucea Lui.

Putem sa-L onoram pe Domnul Cristos la locul nostru secular de munca prin folosirea cu bucurie si incredere a creativitatii si harniciei noastre care sunt opera Lui.{John Piper}

Niciun comentariu: