~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 24 septembrie 2016

PANZA DE PAIANJEN




















"Dar Tu vezi; caci Tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea Ta se lasa cel nenorocit. (Psalmul 50:15)

Un tanar soldat se afla in plina batalie in timpul unor lupte din scotia. Dusmanul avea o tactica net superioara si in curand batalionul din care facea el partea inceput sa bata in retragere.Tanarul soldat a fugit cat l-au tinut puterile. Plin de disperare si teama se rataci in cele din urma de camarazi sai.

Intr-un tarziu ajunse in fata unor pereti stancosi in care se deschidea o grota. S-a tarat in cel mai indepartat ungher al pesterii ,unde se prabusi cu fata la pamant,strigand in disparare lui la Dumnezeu si cerndu-i sa-l ocroteasca de dusmani.

Cand si-a ridicat privirile, a vazut in gura grotei un paianjen care a inceput sa lucreze plasa. Urmarind fragilitatea panzei ce cuprindea incetul cu incetul un colt al intrarii, soldatul s-a gandit la ironia situatiei:
 "Eu  i-am cerut lui Dumnezeu sa ma ocroteasca si sa ma salveze de dusmani,iar El mi-a trimis un paiajen! Cum ma poate salva un paiajen ? Inima soldatului s-a umplut de amaraciune la gandul ca in curand va fi descoperit de inamic si omorat.

Nu dupa multa vreme a auzit soldati din armata dusmana. Un soldat inarmat s-a apropiat de intrarea in grota. Tanarul nostru incerca sa-si gaseasca cea mai buna pozitie pentru a-si suprinde inamicul in incercarea de a scapa cu viata.

Soldatul inamic a facut catva pasi spre grota ,dar imediat s-a trezit cu fata in panza de paiajen ,care de acum "bloca " o buna parte din intrarea in grota.Soldatul s-a retras spunand camarazilor sai: "Aici nu poate fi nimeni , astfel panza de paianjen din gura grotei ar fi fost rupta.Sa mergem mai departe!"

Dupa ani de zile , tanarul soldat, care a vazut minunea ca Dumnezeu raspunde rugaciunii si ca se poate folosi chiar si de un paiajen in implinirea planurilor Sale,a amintit in scrierile lui de aceasta isbavire.

Soldatul a devenit un slujitor al lui Dumnezeu si a spus ca prin Cuvantul lui Dumnezeu a primit mult sprijin in orice situatie chiar daca ea parea imposibila. "Unde este Dumnezeu, panza de paiajen este ca un zid de netrecut. Unde nu-i Dumnezeu , zidul de piatra are fragilitatea unei panze de paiajen".

Sa tinem bine minte aceste argumente ale credintei! Chiar daca tu , cititorule, treci prin situatii grele in viata, prin situatii care ti se par imposibil de trecut, lui Dumnezeu li pasa de tine!

Dumnezeu detine controlul asupra tuturor situatiilor din viata noastra. El are solutii pentru orice situatie.Cere-i ajutorul! Negresit te aude si dorinta Lui este ca tu sa fii salvat de El.(din Samanta buna)

Niciun comentariu: