~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 5 septembrie 2016

ORICE VIRTUTE PE CARE O AVEM























" Odinioara erati intuneric; dar acum santeti lumina in Domnul.Umblati ca niste copii ai luminii.Caci roada luminii sta in orice bunatate,in neprihanire si in adevar. (Efeseni 5:8)
                                 
                       "Toate izvoarele mele sant in Tine. (Psalmul 87:7)
Domnul nostru nu "peticeste" niciodata virtutile noastre naturale. El reface intregul om pe dinauntru. "Imbracati-va in omul cel nou facut dupa chipul lui Dumnezeu , de o neprihanire si sfantenie pe care o da adevarul. (Efeseni 4:24) cu  alte cuvinte, ai grija ca viata ta naturala sa se imbrace cu vesmantul care se potruveste vietii noi.

Viata pe care o sadeste Dumnezeu in noi isi dezvolta propiile ei virtuti, nu virtutile lui Adam, ci pe cele ale Domnului Isus Cristos. Priveste cum, dupa sfintire, Dumnezeu face sa se vestejeasca increderea ta in virtutile naturale si orice putere din tine, pana inveti sa-ti extragi viata din fantana vietii de inviere a Domnului Isus.

Multumeste-I lui Dumnezeu daca treci prin experienta "secarii " altor izvoare. Semnul ca Dumnezeu lucreaza in noi este acela ca El distruge increderea in virtutile naturale, deoarece ele nu sunt promisiuni a ceea ce urmeaza sa fim noi, ci ramasite a ceea ce Dumnezeu a intetionat sa fie omul.

Noi ne agatam de virtutile noastre naturale, in timp ce Dumnezeu incearca tot timpul sa ne aduca in contact cu viata Domnului Isus Cristos, care nu poate fi niciodata descrisa in termenii virtutilor naturale.

Cel mai trist lucru sa vezi oameni in lucrarea lui Dumnezeu depinzand de ceea ce harul nu le-a dat,de ceea ce au doar in virtutea ereditatii. Dumnezeu nu intareste virtutile noastre naturale si nu trasforma ,deoarece ele nu se vor putea niciodata apropia de standardul Domnului Isus Cristos pentru noi.

Dragostea naturala, rabdarea naturala, puritatea naturala nu se vor putea apropia niciodata de inaltimea cerintelor Sale. Dar daca aducem fiecare parte a vietii noastre trupesti in armonie cu viata noua pe care a pus-o Dumnezeu in noi, El va arata in noi virtutile care Ii sunt caracteristice Domnului Isus.
"Si orice virtute pe care o avem
 E doar a Lui." { Oswald Chambers}


Niciun comentariu: