~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 august 2016

DRAGOSTEA ESTE VIATA !






















" Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a  aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul     Sau Fiu , ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu. ci in            faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
                                                    (1Ioan 4: 9-10)

Dragostea este viata! Fara dragoste nu putem trai. Dupa cum duhul nostru este creat pentru a cunoaste, tot asa inima noastra este creata pentru a iubi. Inima noastra creata pentru a iubi,tot asa cum pasatea este creata pentru a zbura. Dragostea este si inceputul si sfarsitul vietii noastre.

Este lumina si sursa de caldura a sufletului. Cel care pacatuieste impotriva dragostei isi pune mainile asupra propiei vieti. Dragostea este cea mai mare putere. Traim numai atat timp cat iubim. Acolo unde se trezeste dragostea tiranul intunecat al eului moare.

Dragostea este legatura desavarsirii:ea cuprinde totul,chiar si pe Dumnezeu. Dragostea este singura porunca pe care Dumnezeu a dat-o alor Sai. Dragoste este semnul nasterii din nou si dovada ca a noastra credinta este veritabila. Este rodul Duhului Sfant si compenseaza prezenta Domnului Isus.

Care este motivul pentru care copiii lui Dumnezeu au asa putina dragoste? Au prea putin Duhul Sfant. Cum sa avem mai mult din Duhul Sfant?  Incepand sa iubim mai mult. Atunci Dumnezeul triunitar va fi de partea noastra. El este, mai presus de toate, Dumnezeul dragostei.

"Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si prea iubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare" Coloseni 3:12). Imbracati-va cu compasiune si veti fi ca si imbracati in haine de sarbatoare,ca si cum ati fi baut din vinul bucuriei si ati fi fost inviorati de pacea cerului, ca si cum ati avea picioarele unei cerboaice si bratele la fel de puternice ca ale lui Samson.

Ce credeti, bunul Samaritean a fost un om fericit sau nefericit? Cine a fost mai obosit in acea seara,preotul sau samariteanul ? Cine credeti ca a fost mai fericit, cel care si-a pastrat dinarul in buzunarsau cel care l-a dat?

O, voi, bieti copii ai lui Dumnezeu care asteptati putere de sus, care cautati o pace mai adanca si o bucurie mai mare! Incepeti sa iubiti si veti incepe sa traiti! Corinteni doreau sa faca ceva extraordinar. Dar Pavel le-a aratat o cale mai buna: dragoste, care acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

Nu doar unele lucruri, ci totul. Nimeni nu poate nega faptul ca o asemenea dragoste este ceva extraordinar. Si totusi, prilejul de a fi experimentat este oferit tuturor. Credinta este inceputul,iar dragostea este tinta vietii noastre. Amndoua vin de la Dumnezeu si duc la Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat posibilitatea de a ne bucura in aceasta viata,pentru ca ne-a oferit prilejuri asa de multe de a iubi.
{Georg Steinberger}



Niciun comentariu: