~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 11 iunie 2016

RUGACIUNEA



























"Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentruca, avand toate din belsug sa prisositi in orice fapta buna, ( 2 Corinteni 9:8)

Iata istoria acestui tablou numit "Mainile rugaciuni" el a fost creat ca rezultat al unei prietenii remarcabile dintre doi artisti, Albrecht Durer si prietenul sau Franz Knigstein.

Ca studenti , amandoi aveau slujbe cu jumatate de norma, incercand sa castige banii necesari ca sa-si continue studiile. Din nefericire, in climatul economic al acelor timpuri era imposibil si sa studiezi si sa aiba timp sa castige cu aceste slujbe ocazionale .

S-au hotarat sa traga la sort si astfel sa decida care dintre ei va gasi o slujba cu norma intreaga si ii va finanta pe amandoi, in timp ce castigatorul isi va fi concetrat eforturile asupra studiilor.

Albrecht Durer a castigat, si a fost de acord ca atunci cand studiile sale for fi complete, se va intoarce si va finanta studiile prietenului sau.

Dar cand Durer, care a avut mari succese in domeniul studiat,s-a intors pentru a-si implini promisiunea,a descoperit ca sacrificiul pe care il facuse Knigstein era mult mai mare decat si-au inchipui amandoi.

Trecuse prin munca grea ,degetele lui Franz erau acum rasucite si indoite.Ele nu mai puteau sa controleze delicat pensulele unui artist, iar el nu a aratat umbra de rautate sau de invidie fata de fratele sau. El era bucuros ca a jucat un rol in succesul fratelui sau.

Intr-o zi ,Durer l-a gasit pe Franz rugandu-se si a fost atat de uimit de mainile prietenului sau, incat le-a desenat, si mai tarziu a creat una dintre marile piese de arta ale Renasterii care este cunoscut sub numele de "Mainile Rugaciunii"Minunata poveste despre dragoste, credinta, sacrificiu si recunostinta.

De aici putem invata un lucru minunat , ca putem fi de folos altora chiar cu pretul unor sacrificii.
Sa ne gandim la Domnul Isus, cate sacrificii a facut El pentru noi,sa avem o viata binecuvantata.Ce lucru minunat! {  Revista  -----------------Tine cu tarie}


Niciun comentariu: