~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 iunie 2016

RUGACIUNEA SA PENTRU BINECUVANTAREA COPIILOR


























I-au adus niste copilasi, ca sa se atinga de ei. Apoi i-a luat in brate si i-a binecuvantat,punundu-Si mainile peste ei.(Marcu 10:13-16)

Trebuie ca a fost o rugaciune foarte frumoasa si miscatoare pentru micutii copilasi.Cum trebuie sa fii incalzit ea inimile tatilor si a mamelor.Ma intreb ce a spus El in rugaciunea Sa. Evanghelistii nu ne redau ce cuvintele a intrebuintat in aceasta rugaciune.

De aici desprindem blandetea Mantuitorului. Copii n-au gasit in El nimic ca sa-i faca se se sprie.Cu bratele deschise El a primit pe orice copilas care a vrut sa vina la El. "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti ,caci a unora ca ei este imparatia lui Dumnezeu .

O copila mahomedana intrebata fiind ca de ce prefera religia crestina in locul celei mahomedane,a spus: Imi place de Isus al vostru fiindca El a iubit si baietii si fetitele. Mahomed al nostru nu iubeste fetitile".
Dintre toti fondatorii si invatatorii diferitelor religii ale lumii,de-a lungul veacurilor, Domnul Isus a fost singurul care S-a gandit si S-a ingrijit de copiii mici zicand: "Lasati copiii sa vina la mine'.

Aici e o opurtunitate ,ca nicaieri altundeva, sa intri intr-o legatura stransa si o tovarasie de mare importanta cu cerul. Ea cere insa o consultare de aproape si neintrerupta cu Tovarasul mai mare al acestei ocupatii inalte de instruire a copilului spre a putea ajunge la rezultate bune.

Judecatorul Ben Lindsey seful Curtii de minori din Denver: "Esperienta mea, studiul si interograrile tinerilor m-au convins ca parintii trebuie sa invete regulele fundamentale de crestere a copiilor.Sunt ferm convins ca abea 20% din parinti sunt in mod relativ si comparativ compententi sa-si creasca copiii".

Nu numai parinti,dar si invatatorii care au copiii cu ei atatea ore pe saptamana, ar trebui sa se roage mult. Dumnezeu sa fie slavit pentru orice invatator de scoala publica care isi indeplineste responsabilitatea postului  lui si care in mod devotat , in fiecare zi , cere Dumnezeului Atotputernic intelepciune si Har spre a-si implini obligatiile si privilegiile ridicate de grija instruirii copiilor.

"Invata pe copil calea pe care trebuie sa umble ,si cand va imbatrani nu se va departa de ea" sunt cuvintele intelepciunii de demult.
Dar pe drept cuvant,cum pot sa faca parintii acestea fara rugaciune? Ei au nevoie de rugaciunile lor insisi si au nevoie de rugaciunile altora pentru intelepciune in instrurea si invatarea copiilor lor."Daca cuiva ii lipseste intelepciune, sa o ceara de la Dumnezeu"- spune Iacov in epistola sa. { Petru Popovici}

Niciun comentariu: