~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 28 iunie 2016

MAI DE PRET DE CAT MULTE VRABII




















"Nu se vand oare doua vrabii la un ban? Totusi, nici una din ele nu cade pe pamant fara voia Tatalui vostru. Cat despre voi , pana si peri din cap ,toti va sunt numarati. Deci sa nu va temeti; voi sunteti mai de pret decat multe vrabii." (Matei 10 : 29 ,30,31)

Cuvintele acestea ale Domnului Isus sunt foarte cunoscute.Toti credinciosi le-au citit de multe ori. Din ele as vrea sa desprind cateva si sa le inscriu pe tablita inimii voastre.

 Cum cioplitorii in piatra sapa cuvinte in stanca si trec veacurile fara sa se stearga,asa as vrea ca Duhul Sfant sa sape pe inima si mintea voastra cuvintele : "Voi sunteti mai de pret de cat multe vrabii".

Sunt cuvinte desprinse de pe buzele Domnului.Eu va marturisesc ca am citit de multe ori cuvintele acestea, dar nu le-am dat mare importanta. Poate si tu ai facut asa.Intr-o zi insa , am primit o lumina deosebita si mi-au coplesit sufletul. Asa doresc sa fie si sufletul vostru astazi. Ele sunt adevarate perle.

Cand privesti la suprafata aceste cuvinte, nu par sa spuna prea mult, caci cine nu stie ca omul este mai de pret decat vrabilie?  Totusi ,cand intelegi ce a vrut sa spuna Domnul prin ele,sensul lor e graitor, chiar izbitor.

Ce binecuvantare pot fi aceste cuvinte pentru tine care esti dispretuit fiindca te-ai pocait. Colegii de scoala sau de lucru rad de tine, te batjocoresc. Chiar si cei dragi din casa te desconsisera, iti spun vorbe tari. Altii te ameninta. Catre asa oameni care aveau sa infrunte batjocura si amenitarile au fost rostite aceste cuvinte.

Ce mangaietoare sunt ele pentru sufletul ranit! Daca inaintea oamenilor am ajuns ca niste lepadaturi, in fata lui Dumnezeu noi suntem mai de pret decat vrabiile.

Valoarea noastra se poate vedea clar pretul mare depus pentru rascumpararea noastra."Dumnezeu a dat pe singurul Sau Fiu pentru noi"Tocmai de aceea a putut sa spuna: "Voi sunteti mai de pret decat multe vrabii".

Preaiubitii mei, nu va pot spune valoarea mare ce o avem in fata lui Dumnezeu. Nu am cuvinte, nu am posibilitatea de comparatie spre a va arata cat valorati inaintea Stapanului intregului Univers.ca noi sa fim salvati,Dumnezeu a jertfit pe singurul Sau Fiu pe Golgota!

Uimit-va !  Prin pretul depus pentru tine si mine, pentru noi toti ,s-a platit cel mai scump pret.Privit-va prin jertfa de pe Golgota si veti intelege ceva din ceea ce a vrut sa spuna Domnul nostru prin cuvintele: Voi sunteti mai de pret decat multe vrabii".

Poate esti pacatos ,murdar de tot,decazut la treapta cea mai de jos a depravarii incat nimeni nu mai da doi bani pe tine! Chiar tu insuti nu te mai pretuiesti , numai ai nici o speranta de indreptare.O cum as vrea sa iei pentru tine cuvintele acestea ale Domnului Isus si sa-ti rasune mereu in urechi."

"Voi sunteti mai de pret decat multe vrabii"Pentru tine cerul a dat cea mai aleasa Perla a vesniciilor. Ce veste buna,dulce e aceasta pentru toti pacatosii! {Petru Popovici}

Niciun comentariu: