~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 14 iunie 2016

DIN HAR PRIN CREDINTA


























" In El avem rascumpararea,prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau ,pe care 
l-a raspandit din belsug peste noi..."(Efeseni 1 7-8 )

As vrea sa arat, in cele ce urmeaza,izvorul sau obarsia mantuirii noastre,care este harul lui Dumnezeu."Prin har sunteti mantuiti". Dumnezeu fiind milostiv, pacatosii sunt iertati,convertiti, spalati si mantuiti.

Si aceasta, nu din cauza ca ar avea merite; ci din dragostea fara margini, a bunatatii, milei, compatimirei, indurarii si harului lui Dumnezeu.

Sa privim cu atentie la acest izvor nesecat. Este raul cristalin al apei vietii,care curge din tronul lui Dumnezeu si al Melului!

Cat de nepatruns e harul lui Dumnezeu ! Cine poate masura intinderea lui ? Cine poate patrunde adancimile? Ca toate celelalte atribute divine, si harul este fara margini.

Dumnezeu e plin de dragoste pentruca "Dumnezeu este dragoste".Bunatatea fara margini si dragostea intra in insasi esenta Dumnezeirii. Oamenii nu sunt nimiciti, fiindca "in veci tine indurarea Lui" ;pacatosii sunt adusi la El si iertati,fiindca "bunatatile Lui nu s-au sfarsit.

Astfel credinta , care ne aduce la Domnul Isus, este rezultatul atragerii divine. Harul este prima si ultima cauza ce pune in miscare mantuirea;iar  credinta ,desi atat de esentiala, este numai o parte importanta a modului complex ce-l utilizeaza harul.

Noi suntem salvati "prin credinta",dar mantuirea este "prin har". Faceti sa rasune aceste cuvinte ca trambita arhanghelului : "Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta .Si aceasta nu vine de la voi;ci este darul lui Dumnezeu.Ce veste minunata pentru cei fara merite.

Credinta este ca si un canal, sau o conducta- harul este izvorul. Credinta este deci conducta prin care curge belsugul milei, ca sa astampere sufletele insetate ale oamenilor.

Conducta trebuie pastrata in buna legatura cu izvorul;sa nu fie nici sparta, nici infundata.Tot asa si credinta trebuie sa fie adevarata si in buna stare, ducand drept la Dumnezeu si venind direct la noi,caci numai asa poate fi un canal folositor, sa aduca mila sufletelor noastre.{C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: