~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 17 mai 2016

TU MA INVETI




















" Nu ma departez de legile Tale, caci Tu ma inveti. Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decat mierea in gura mea! (Psalmul 119 :102 -104)

Aici este pomenit cel mai excelent Invatator. El e Domnul. El e singurul invatator care stie toate. Nici un alt invatator nu sti toate nici macar materia lui, dar de cum in cele lalte. De aceea, El e singurul invatator care ma poate invata in orice privinta.

El e Omnistient. Pentru El nu exista nici un secret. In fata Lui, viitorul e ca si trecutul; totul e desfasurat si cunoscut. Legile naturii, cunoscute si necunoscute de noi, pentru El sunt ca si ABC pentru un savant, caci El le-a intocmit si le dirijeaza.

Si partea frumoasa e ca El, Invatatorul minunat, e gata sa ma invete pe mine, un sarman nepriceput.
Invatatorii pamantului nu sunt gata sa invete pe orice elev. Si ca sa ajungi la un profesor distins iti trebuie multi bani. Domnul e gata sa invete gratuit si pe cel mai sarac si slab elev."Tu ma inveti".

Aici e aratat cum este invatatura Lui: "Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decat mierea in gura mea." E o adevarata placere sa primesti invatatura Lui.Ma desfatez, ma incanta, ma cucereste .

Invatatura unora e acra, ca merele padurete, a altora e amara, ca pelinul, te scuturi, iti face rau, n-o poti lua. Invatatura Lui e dulce la gust,o vreau tot mai mult.

Aici e pomenit elevul: Tu ma inveti pe mine".Pronumele e subinteles. Psalmul 119, se sustine ca e compus de Solomon. Daca inteleptul  Solomon a fost gata sa fie elev, sa invete, atunci cu mult mai mult am eu nevoie inca sa invat.

Generalul Washinton, in timpul razboiului,ingenunchea in padure si cauta sa invete ceva de la Domnul in fiecare dimineata.

Profesorul Morse,in timp ce lucra la inventarea telegrafului ,de multe ori s-a oprit din lucru si a ingenuncheat in fata Domnului ,cerand lumina, caci nu stia ce sa faca. Iar cand lucrarea a fost gata, primul mesaj trasmis a fost: " Iata ce a facut Dumnezeu!"

Sa caut si eu sa invat de la El cum sa traiesc mai cu folos zilele putine care le am! Vreau Doamne sa fiu elevul Tau!
Si aici e aratat rezultatul invataturii: "Nu ma departez de la legile Tale" Aplicarea invataturii in viata si ramanerea in cadrul invataturii e consecinta directa a invataturii Sale. Aceasta ma fericeste pentru timp si eternitate.{ Autor: Petru Popovici}

Niciun comentariu: