~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 10 mai 2016

NERECUNOSTINTA
"Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta " - este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta'(Efeseni6:2)
"Asculta pe tatal tau care te-a nascut,si nu nesocoti pe mama ta cand a imbatranit.(Proverbe 23:24)

Niste parinti isi iubeau asa de mult odrasla, incat ar fi dat totul numai sa-l vada fericit. Parintii erau tarani si duceau o viata modesta, dar tineau ca micutul lor sa invete carte. Pe vremea aceea, invatatura costa mult si putini aveau asemenea posibilitati.

Parintii baiatului se lipseau de la multe lucruri, ca sa agoniseasca ceva bani, punand deoparte si suma obtinuta din vanzarea vacii. Ce nu fac parintii pentru fiul sau fica lor?

Dupa absolvirea liceului, baiatul a plecat intr-un oras mare, ca sa-si continuie studiile .Mama i-a impachetat lucrurile cu lacrami in ochi, iar tata l-a dus cu caruta la oras, lundusi ramas bun de la fiul lor pentru cinci ani de zile.

Au trecut doi ani de zile fara sa primeasca vreo veste de la fiul lor. Vazand cum stau lucrurile, tatal a plecat la oras sa-si caute fiul. Nu mai avea bani, in schimb ii mai ramase niste ovaz pentru calut si caruta lor veche mai putea face un drumul pana la oras.

Omul avea mult de mers, dar chiar obosit cum era si-a urmat neabatut drumul, insufletit de bucuria revederii cu fiul sau. Dupa zile lungi si grele, caruta a oprit in dreptul universitatii. Ce infatisare jalnica avea el fata de impunatoarea cladire!

Pe treptele universitatii tocmai coborau un grup de studenti. Tinerii radeau, discutau, iar unii aratau cu degetul spre batran. Recunoscand printre ei fata  fiului sau, tatal a strigat:"Dumitre! Mitule!" Toata grupa si-a intors capul spre colegul lor.

Stinghenit de hohotele prietenilor sai, Dumitru a rosit pana la urechi, apoi a palit la recunoscandu-l in acel taran nevoias pe tatal lui. Ii era rusine de propriul lui tata, cu atat mai mult ca si prietenii lui il vazusera.
-Mitule, nu ma mai cunosti? il intreaba tata cu o voce tremuratoare.
- Dumneata te inseli. M-ai luat drept altul,raspunse Mitul. Hai, pleaca de aici cu martoaga ta cu tot!

Tatal a inmarmurit la auzul acelor cuvinte. A intors caruta si a pornit incet spre casa. Cand a ajuns acasa, mama a inteles indata dupa infatisare lui ca se intamplase ceva rau. Fara sa rosteasca o vorba ,a coborat din caruta, a intrat in casa si s-a asezat langa vatra .

In fata batranului era o vaza in care cu cata truda stransese bani, pentru fiul lor sa poata studia. Acum era goala ca si inima lor. Deodata s-a auzit o izbitura surda si cand mama s-a repezit, sotul ei zacea jos. murise de inima rea,victima a nerecunostintei fiului. {Samanta buna}

Niciun comentariu: