~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 5 mai 2016

CUM SA-L CUNOSTI MAI BINE PE DUMNEZEU

"Poti spune tu ca poti patrunde adancimile lui Dumnezeu.( Iov 11: 7)

" ...Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta;pentruca ,avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii,care este largimea ,lungimea adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Hristos,care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plin de toata plinatatea lui Dumnezeu. "(Efeseni 3: 17-18,19)

Cand urmaresti sa dobandesti o cunoastere mai profunda a lui Dumnezeu, experimentezi cea mai mare tarie din viata ta, Ceea ce ai invatat pana acum despre Dumnezeu ar trebui sa-ti starneasca o foame dupa cunoasterea si mai mare a Lui.

Nu trebuie sa te multumesti niciodata cu ceea ce cunosti deja despre El. Iata patru benificii practice despre cunoasterea lui Dumnezeu:

1) Binecuvantarea. Cu cat Il cunosti mai mult pe Dumnezeu si cu cat asculti mai mult de voia Lui,cu atat mai mult experimentezi binecuvantarile Lui."Pazeste, deci, legile si poruncile Lui pe care ti le dau azi, ca sa fii fericit tu si copiii tai dupa tine." (Deuteronom 4:40)

2) Pacea. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu." 2Petru1:2) Cu cat Il cunosti mai mult pe Dumnezeu, cu atat mai multa pace vei avea. Da vor veni lupte si esecuri,dar chiar si atunci vei avea o stare de bine pentru ca Il vei simti aproape.

3) Intelepciunea.  Pavel s-a rugat ca Dumnezeu sa le dea efeseniilor "un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui." (Efeseni 1;17) Intelepciunea inseamna sa vezi lucrurile asa cum trebuie.

Descoperirea se intampla atunci cand Dumnezeu depaseste limitarile mintii tale si iti arata lucruri pe care altfel nu le-ai cunoaste. In loc sa gasesti o solutie la problemele vietii doar din cand in cand, poti umbla in fiecare zi intr-un "duh de intelepciune si de descoperire"

4)Libertatea. "...cand nu cunosteati pe Dumnezeu, erati robiti celor ce din firea lor ,nu sunt dumnezei"(Galateni 4:8)Fara increderea care vine in urma cunoasterii lui Dumnezeu si fara bizuirea pe El , devii rob al imprejurarilor,emotilor si parerilor altora. Refuza sa traiesti asa. Ci invata sa-l cunosti pe Dumnezeu mai bine. {Bob GASS}

Niciun comentariu: