~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 20 mai 2016

CEI CREDINCIOSI SUNT INTARITI PANA LA SFARSIT




















" Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru, sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Cel ce va chemat este credincios, si va face lucrul acesta."(1 Tesaloniceni5:23-24)

Speranta care a umplut inima lui Pavel cu privite la fratii din Corint am vazut-o plina de mangaiere pentru toti cei ce gandesc la viitorul sufletului lor.Dar ce l-a facut pe el sa creada ca acei frati vor fi intariti pana la sfarsit? El a aratat motivele. Acestea sunt cuvintele:

"Credincios este Dumnezeu , care v-a chemat la impartasirea cu Fiul Sau Isus Hristos Domnul nostru." (1Corinteni 1:9)

Apostolul nu spune: Voi sunteti credinciosi. Pe sincieritatea omului din nefericire, te poti putin bizui. Apostolul nu spune: Aveti slujitori, predicatori credinciosi care sa va calauzeasca deci cred ca veti merge bine.

O,Nu! Daca noi am fi supravegheati de oameni, ar fi rau.El spune insa: "Credincios este Dumnezeu".
Daca vom fi gasiti credinciosi va fi din cauza ca Dumnezeu este credincios. Pe credinciosia Dumnezeului Legamantului nostru trebuie sa se bazeze toata povara mantuirii noastre. De acest atribut al lui Dumnezeu atarna toata chestiunea .

Noi suntem schimbatori ca vantul, slabi ca panza de paiajen,nestatornici ca apa. Nu se poate pune nici o baza pe calitatile noastre naturale sau talentele noastre, dar Dumnezeu ramane credincios.

El este credincios in dragostea lui;la El nu exista vreo schimbare. El este credincios scopului Sau -nu incepe un lucru si apoi sa-l lase neterminat .El este credincios relatiilor Lui; ca Tata nu renunta la copiii Lui,Ca Prieten nu Se leapada de poporul Lui, ca Creator nu va parasi niciodata creatura Sa.

El este credincios fagaduintelelor Sale si niciodata nu va ingadui ca una macar dintre ele sa ramana neimplinita fata de un singur credincios.

El este credincios legamantului care l-a facut cu noi prin Isus Hristos si l-a intarit cu sangele sacrificiului Sau.El este credincios Fiului Sau, si nu va permite ca sangele Lui scump sa fi fost varsat in zadar. El este credincios poporului Sau caruia i-a promis viata vesnica si nu-Si va intoarce fata de la ei.{C.H.Spurgeon}

Niciun comentariu: