~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 27 aprilie 2016

STARUINTA

"Dar cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese. " (Isaia 32:8)
"Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste este lipsa." (Proverbe14:23)

In secolul al XVl-lea, cartoful era considerat toxic pentru om si servea numai de hrana  animalelor.
Un farmacist al armatei franceze pe nume Antoine-Augustin Parmentier(1737-1813), fiind prizoner in Germania, a descoperit,la fiecare masa,in gamela sa , cartofi.

Intors in franta , farmacistul a staruit ca aceasta leguma sa fie admisa,  considerand-o un leac impotriva foametei acelor vremuri grele. Dar s-a declansat o violenta opozitie, iar in anumite provinci chiar s-a interzis cultivarea "planetei daunatoare".

Parmentier a staruit in planurile sale si a reusit totusi  sa convinga pe oamenii mari ai vremii de utilitatea cartofului. Pana la urma si cei de la Academia de Medicina au dat raspunsul ca turbeculul este nedaunator si au recomandat folosirea lui.

Parmentier nu s-a lasat intimidat de nestinta unor oameni din popor si a continuat activitatea, devenind unul dintre primii specialisti in nutritie, dietetica si igiena alimentara. De asemenea, a studiat metode de conservarea a mancarilor inclusiv refrigerarea. In final, Academia de Stiinte a recunoscut meritele sale.

Cu gandul la cele istorisite, sa apreciem persoanele care au luptat sa aduca benificii semenilor!

Dumnezeu ajuta pe acei oameni care doresc, sa faca ceva folositor. Multi oameni nu propasesc, fiindca nu au curajul sa se apuce de lucrare. Oricat de greu ar fi urcusul inaintea tinerilor, calea le este deschisa, si cei ce infrunta muntele cu o inima indrazneata, vor ajunge in varf.

Ce a fost greu de rabdat va fi placut de amintit. Exemplul farmacistului Parmentier este unul din multele exemple care ne pot sta in fata. Staruinta farmacistului l-a condus la concluzii benifice pentru poporul sau.

Daca vrei sa faci binele, trebuie sa incerci,  apoi sa staruiesti. Sunt multe moduri de a sluji lui Dumnezeu si oamenilor.

Nu te da inapoi de la marturisirea Numele Domnului din pricina ca nu poti predica intr-o catredala! Sa fii multumit ca poti sta de vorba cu unul sau cu altul dintr-un bordei.Si scanteia este foc.

O singura vorba de adevar cuprinde cerul in ea. Ce au facut unii oameni staruind in munca lor, pot sa faca si altii, si ce n-a fost pana acum, poate sa fie descoperit chiar de tine.Au fost oameni simpli care au ajuns invatati prin staruinta in lucrarea lor. Incearca si tu! {Samanta buna} 

Niciun comentariu: