~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 30 mai 2015

REGULA DE AUR A LUI CRISTOS




















"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii,faceti-le si voi la fel;caci in aceasta este cuprinsa Legea si (proorocii Matei 7:12)"

Fiecare ne putem defini utilizand una din afirmatiile urmatoare:a)sunt intotdeauna etic;b)sunt aproape intotdeauna etic;c)sunt etic in general;d)sunt rareori etic e) nu sunt etic deloc .In care intre afirmatii te incadrezi?  Cei mai multi dintre noi ar spune "b",din motive de confort personal .

Gandul confruntrarii nu este prea comod.Nici practicarea disciplinei nu este comoda.A-i pune pe altii pe primul loc este un lucru incomod.Platirea pretului succesului este un lucru cel putin incomod .

Cei mai multi dintre noi cred ca a te defini ca "aproape intotdeauna etic"reprezinta un lucru comod -cu exceptia cazului in care ne aflam in fata persoanei care se afla in momentul "lapsusului etic"

In cazul in care te afli in cautarea unui standard etic dupa care sa traiesti ,il vei gasi in regula de aur a lui Cristos.Iata de ce:

1) Regula Lui de aur este usor de inteles .Pur si simplu te pui in pielea celeilalte persoane .Chiar si un copil poate face asta. Nu exista reguli complicate si nici capcane.

2)Regula Lui de aur prezinta un principiu pe baza caruia ambele parti sunt castigatoare.Cred ca ai intanlit persoane care considerau ca altii trebuie sa piarda ca ele sa aiba succes.Daca te tratezi asa cum as dori sa fiu eu tratat ,tu castigi .Daca ma tratezi la fel ,eu castig.Unde este invinsul?

Regula Lui de aur aduce pace si stima de sine.La capatul zilei ,trebuie sa fii in stare sa convietuiesti cu tine insuti ! Daca singura modalitate prin care poti face acest lucru este trisarea ,iti pierzi respectul de sine ,traiesti cu teama de a fi expus ,iti pierzi increderea in ochii Lui Dumnezeu si din toate succesele tale va disparea bucuria invingatorului.~Bob GASS~

miercuri, 27 mai 2015

DUMNEZEU "CALESTE" CREDINTA





















"Caci Tu ne-ai incercat , Dumnezeule ne-ai trecut prin cuptorul cu foc,ca argintul .(Psalmul 66:10)

Un fierar a avut multe necazuri. Atunci vecinul lui i-a zis:"Tu spui ca Dumnezeu este plin de dragoste ;dar El ti-a dat in ultimul timp numai greutati."

Meseriasul a luat o bucata de metal,care se afla in fieraria lui, si a spus: "Vezi aceasta bucata de fier?
ca sa devina folositoare ,trebuie sa fie tare si rezistenta.

O pun in foc pana se incalzeste si ajunge de culoare aproape alba.Apoi o asez pe nicovala si o bat de doua trei ori ca sa vad daca suporta calirea .

Daca o suporta ,o arunc in apa ,o pun din nou repede in foc si apoi inca odata in apa .Abia atunci pot face ceva folositor din ea.

Intelegeti-ma corect : Dumnezeu m-a condus prin incercari ,pentru ca sa vada daca suport calirea.Eu Il rog sa ma ajute sa o  suport in tacere si spun in fiecare zi: "Doamne ,daca Tu vrei pune-ma in foc sau in apa,daca este necesar! Dar nu ma arunca pe mormanul de fier vechi."

Probabil, viata noastra de crestere este plina de greutati si incercari.Dar Domnul nu a spus ca nu le vom mai avea dupa intoarcerea noastra la El .

Ceea ce a promis Domnul si Mantuitorul nostru este ca va fi cu noi ,pentru ca sa le putem suporta.Asa cum fierul devine rezistent daca este calit, tot asa si noi devenim tari prin incercarile prin care trecem.~Samanta buna~
" V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine.In lume veti avea necazuri ;dar indrazniti ,Eu am biruit lumea.(Ioan 16:33)

Cand e sa-nduri dureri;sa lupti in lupte grele ;/Sa treci prin incercari,ca aurul prin foc;
Sa intri in cuptor ;sa treci valtori de ape;/ Mereu cu tine-i Domnul scut si pavaza.


sâmbătă, 23 mai 2015

RASCUMPARATORUL MEU TRAIESTE


















 " De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El ,pentruca  traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei."( Evrei 7:25) 

E bine pentru noi ca asa cum traieste pacatul, firea omeneasca si diavolul ,traieste si Isus ,si dupa cum cele dintai pot sa ne ruineze,Domnul Isus are o putere mult mai mare ca sa ne salveze.

Toata inaltarea si puterea Lui sunt pentru folosul nostru ."L-a inaltat sa fie Domn "si L-a inaltat sa dea"A fost inaltat sa fie Domn si Mantuitor ,ca sa poata da tuturor celor ce vin sub conducerea Lui,tot ce este necesar pentru indeplinirea mantuirii lor.

Domnului Isus nu-i lipseste nimic pentru mantuirea celui pacatos,care sa nu se desfasoare in harul Sau.El uneste calitatea de Domn cu cea de Salvator ,menit sa aduca binecuvantari oamenilor,ei fiind ca floarea si coroana gloriei Sale .

S-ar putea sa fie ceva mai bine chibzuit care sa trezeasca speranta pacatosului in cautarea Domnului Hristos?
Domnul Isus a suferit marea umilire si deaceea trebuia ca sa fie inaltat.Prin umilire El a indeplinit si indurat toata voia Tatalui,de aceea a fost rasplatit prin inviere in glorie .

El foloseste aceasta inaltare pentru binele poporului Sau.Cetitorule ,ridica-ti privirea spre aceste culmi de glorie de unde iti poate veni ajutorul-sa contemplezi aceste culmi slavite ale Domnului si Mantuitorului.

Oare nu este aceasta cea mai mare speranta a oamenilor ca un Om este acum pe tronul Universului? Nu e ceva maret ca Domnul tuturor ,este Mantuitorul Pacatosilor?

Noi avem un Prieten la Curtea Domneasca- un Prieten pe tronul de domnie .El isi va intrebuinta toata influenta Lui pentru aceia care se incredinteaza in mainile Lui.~ C.H.SPURGEON~



miercuri, 20 mai 2015

DUMNEZEU SE OCUPA PERSONAL DE NOI








































"Si ati uitat sfatul,pe care vi-l da ca unor fii: "Fiul meu nu dispretui disciplina Domnului ,si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El.Caci Domnul disciplineaza pe cine-l iubeste si biciuieste pe orice fiu pe care-l primeste. "

"Orice disciplinare, deocamdata pare o pricina de intristare si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce ,celor incercati prin ea ,roada dadatoare de pace a dreptatii."(Evrei 12:5-6-11)

Fiind nascuti din Dumnezeu ,avem o noua natura ,iar El lucreaza a o intari.Suntem asezati in pozitia de copii si de aceea avem parte de disciplina ,mustrare de care Dumnezeu face parte celor pe care ii iubeste.

Dumnezeu ne educa asa cum un tata ii educa pe copiii sai .Uneori un copil face lucruri necugetate pentru ca nu a fost invatat sa nu procedeze asa.

Un crestin este ca un copil si trebuie  sa fie educat si instruit .Este posibil ca vointa mea sa trebuiasca sa fie zdrobita ,iar pornirile care sunt in mine sa fie constientizate si,probabil,este nevoie ca eu sa fiu umilit.

El ne zdrobeste ,subjugan raul din noi si aducandu-ne mai aproape de Sine.Exista modalitati variante prin care noi,sfintii,suntem incercati.Prin toate situatiile ,Dumnezeu Se ocupa personal de noi,cu trasaturile noastre particulare,pentru a ne sdrobi si a ne instrui.

Trebuie sa realizam faptul ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult si ca avem un asa mare pret inaintea Lui,incat este nevoie ca prin astfel de suferinte sa ne faca partasi sfinteniei Sale (vers10) .

De multe ori nu suntem in stare sa realizam ca, atunci cand vin problemele peste noi ,este vorba de  fapt de dragostea lui Dumnezeu ,care lucreaza pentru desavarsirea noastra.si ca El a vegheat asupra noastra vreme de saptamani,sau poate ani, pana sa aduca necazul de care El stia ca avem nevoie.

Este de cea mai mare importanta sa fim constienti de preocuparea permanenta a Domnului cu noi,in dragoste.Facem parte din familia Lui,Ii apartinem si de aceea ne trateaza confort pozitiei noastre de fii si fice.

Ni se spune ca disciplinarea divina produce la inceput durere si intristare,dar mai tarziu ,cu siguranta aduce binecuvantare.Intr-adevar ,acest lucru este foarte incurajator.~J.N.Darby~



sâmbătă, 16 mai 2015

SIGURANTA IZBAVIRI PERSONALE




















"Iata ,Dumnezeu este izbavirea mea,voi fi plin de incredere ,si nu ma voi teme de nimic ;caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele, si El m-a mantuit."(Isaia 12:2)

Dumnezeu i-a promis lui Ieremia ca El personal il va scapa."Iti voi da ca prada de razboi viata ta."Aceasta este tot ce promite Dumnezeu copiilor Lui .Oriunde ne trimite ,Dumnezeu ne va pazi viata.

Averea si posesiunile noastre sunt neimportante;noi nu trebuie sa fim legati de ele,astfel vom avea parte de neliniste ,durere si suferinta .Aceasta este semnificatia launtrica a sigurantei izbavirii personale.

Predica de pe Munte arata ca,atunci cand suntem in slujba Domnului Isus Cristos ,n-avem timp sa ne ocupam de noi insine .De fapt,Domnul Isus ne spune: " Sa nu va pese daca altii se poarta drept cu voi sau nu".

A cauta dreptatea este un semn ca am deviat de la devotamentul fata de El. Nu cauta niciodata dreptatea in lume aceasta ,dar nu inceta niciodata sa faci dreptate.

Daca vom cauta dreptatea ,vom incepe sa cartim si sa ne complace in nemultumirea autocompatimirii-"de ce sa fiu tratat asa?"Daca Ii  suntem devotati Domnului Isus Cristos ,n-avem nimic de-a face cu ceea ce ne iese in cale,fie ca e vorba de ceva drept sau nedrept.

Domnul Isus spune : "Tu continua sa faci ceea ce ti-am spus sa faci ,iar Eu iti voi pazi viata .Daca incerci sa ti-o pazesti singur,te indepartezi de izbavirea mea."

Chiar si cei mai devotati dintre noi devenim atei in aceasta privinta; nu-L credem pe Dumnezeu.Noi punem pe tron judecata noastra naturala si apoi lipim pe ea numele lui Dumnezeu.

Ne incredem in intelepciunea noastra ,in loc sa ne incredem in Dumnezeu din toata inima.
~Oswald Chambers~
"Increde-te in Domnul din toata inima ta ,si nu te bizuipe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile."(Proverbe 3:5-6) 

joi, 14 mai 2015

IA AMINTE LA MUSTRARE


























"Stiu ,Doamne ,ca judecatile tale sunt drepte ;din credinciosie m-ai smerit.(Psalmul 119:75)

"Cel ce leapada certarea isi dispretuieste sufletul,dar cel ce asculta mustrarea capata pricepere
Frica de Domnul este scoala intelepciunii,(Proverbe15:32-33)

Cand oamenii depisteaza la noi ceea ce reprezinta realmente metehne si cusururi,e clar ca nu ne gresesc cu nimic ,din moment ce nu ei le-au pricinuit;apoi.e mai clar si faptul ca ne fac un serviciu,devreme ce ne ajuta sa ne eliberam de un rau ,si anume ,de recunoasterea acestor defecte.

Noi n-ar trebui sa ne suparam ca ei au cunostinta de ele si ne dispretuiesc:caci este bine caci este ca ei sa stie cine suntem noi in realitate si sa ne dispretuiasca daca suntem vrednici de dispret.
                                                                                                                                                       Pascal

"Orice om intelept e inclinat sa nu-si puna increderea si nadejdea in sine si pe acest temei e dispus sa asculte sfaturile :in vreme ce nebunul ,fiind pe masura nebuniei lui plin de sine si infumurat nevoie-mare,rar va primi alt sfat in afara de al lui insusi si il va primi numai si numai pentru ca este al lui."
                                                                                                                                      Autor necunoscut                                                                                                                                                                  

"Daca   cineva te vorbeste de rau,fugi de te coboara inauntrul cugetului tau si cerceteaza-ti inima;daca esti vinovat iti ajuta sa te indrepti:daca nu esti vinovat ,iti slujeste de invatatura sanatoasa:foloseste-te si de una si de cealalta :si uite-asa vei extrage miere din fiere,iar dintr-un vrasmas pe fata iti vei face un prieten ascuns:
                             Quarles

"Sa primesti un sfat nu-i deloc usor,si-ti trebuie curaj si pentru asta.Noi suntem cu totii ca niste oameni care merge cu spatele.Nici unul nu poate vedea drumul pana ce nu a trecut pe-acolo ,dar
cei ce se afla pe cale mai departe,inaintea noastra pot vedea pietrele si santurile de care ne apropiem si,daca ascultam de indrumarile lor,vom fi scutit de multe caderi si alunecari urate."
                                                                                                                              Autor anonim

~Textele culese de Edwin si Lilliana Harvey~                                              

duminică, 10 mai 2015

MERGI IN CADENTA CU DUMNEZEU!

















"Caci noi...am fost zidit in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte ,ca sa umblam in ele"(Efeseni 2 :10)

Atitudenea noastra neclintita trebuie sa fie : "Doamne, arata-mi planul Tau" Apoi,dupa ce stim care este dorinta lui Dumnezeu ,trebuie sa o ducem la indeplinire! Cand Ii spunem da lui Dumnezeu ,El ne inzestreaza cu ceea ce ne lipseste pentru a face voia Lui.

Sa remarcam ca Dumnezeu nu ne inzestreaza mai intai si apoi ne cheama .Nu,El ne cheama si pe masura ce pasim prin credinta si Ii dam ascultare ,El ne inzestreaza.

Biblia spune :"sa va purtati intr-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o "(Efeseni 4:1)
Aceasta exprimare "sa va purtati"nu se refera la o hoinareala ci la pasirea in aceeasi cadenta cu Dumnezeu ,prizand ritmul Duhului Sfant si miscandu-ne exact cum se misca El.

Cand Dumnezeu actioneaza ,si noi actionam .Cand Dumnezeu se opreste ,si noi ne oprim.Nu trebuie niciodata sa credem ca ne putem imparti viata pe copartimente asa incat sa spunem :"In aceasta categorie sau anotimp sau imprejurare,actionez pe cont propiu.

In celalta categorie sau anotimp sau imprejurare actionez potrivit puterii Duhului Sfant din mine".
Duhul Sfant nu vine si pleaca din vietile noastre El este necontenit cu noi!

"Caci in El avem viata ,miscarea si fiinta"(Faptele Apostolilor 17:28)Odata ce ai inceput sa umbli in ritmul Duhului Sfant ,nimic nu va mai conta atat de mult pentru tine decat sa pastrezi acelasi ritm ca al Lui.

Vei descoperi ca directia in care te poarta este mereu cea buna, vremea Lui este mereu cea mai buna,iar rezultatele pe care le obtii sunt mereu rezultatele cele mai bune.~Bob GASS~

miercuri, 6 mai 2015

LUCRARILE LUI DUMNEZEU




















"El intinde miazanoapte asupra golului  si spanzura pamantul pe nimic Leaga apele in norii Sai,si norii nu se sparg supt greutatea lor."(Iov 26:7-8)

Se spune ca undeva intr-o tara indepartata a fost un imparat,care ,cu cat imbatranea ,cu atat mai mult simtea mahnire in suflet."In viata mea",zice el,"am gustat si am vazut tot ce este ingaduit omului.Ceva nu am vazut in viata mea: pe Dumnezeu!Trebuie sa-L vad"

A dat porunca boierilor ,sfetnicilor si preotilor sai: "Daca nu-mi veti arata pe Dumnezeu ,am sa va arunc pe toti in inchisoare !"Le-a dat termen trei zile ,ca sa-i se implineasca cererea .

In curtea imparateasca s-a stins veselia.Curtenii umblau avand capetele plecate si asteptand groaznicul sfarsit.in ziua hotarata toti boieri ,sfetnicii si preotii au fost chemati inaintea imparatului ,care se pregatea sa rosteasca osanda.

In clipa aceea,un pastor tanar a pasit in fata imparatului si  i-a zis: Da-mi voie,mariata ,sa-ti implinesc dorinta.!"-"Bine",i-a zis imparatul,dar baga de seama ca ti-e capul in joc!'

Si tanarul l-a luat de mana pe imparat ,l-a dus intr-o piata ,i-a aratat soarele stralucitor si i-a spus :"Priveste in sus la soare ! " Imparatul a vrut sa ridice capul,ca sa arunce o privire spre soare ,dar razele orbitoare i-au provocat dureri la ochi si a trebuit sa-i inchida.

"Vezi maria Ta? Soarele este doar o mica raza a maririi lui Dumnezeu!Cum ai putea sa-L vezi pe Dumnezeu?""Vad ca ai o minte luminata si un suflet inaltat.Mai raspunde-mi la o intrebare :Ce a fost inainte de Dumnezeu?"

Tanarul pastor a stat o clipa pe gaduri si apoi a zis: "Maria ta,nu te supara ,dar te rog sa incepi sa numeri."Imparatul a inceput sa numere:Unu,doi,trei..."-"Nu nu! l-a intrerupt tanarul,nu numeri bine! Incepe inainte de unu!"

-"Cum?Nu stii ca inainte de unu nu este nimic?"-"Inteleapta vorba ai rostit ,maria ta! Nici inainte de Dumnezeu nu a fost nimic!"

Aceasta i-a placut si mai mult imparatului ,care a vorbit astfel: "Am sa-ti fac un dar imparatesc,daca ai sa-mi raspunzi la inca o intrebare : Ce face Dumnezeu?"  Tanarul a raspuns "Bine ,am sa raspund la aceasta intrebare ,dar implineste-mi o mica rugaminte :schimba cu mine hainele tale!"

Atunci ,imparaul si-a scos hainele imparatesti si le-a dat tanarului pastor .Pastorul a urcat pe tron,a luat sceptrul in mana si, aratand spre imparatul imbracat in hainele de pastor,care statea la picioarele tronului ,a zis:

"Iata ce face Dumnezeu : pe unii il ridica pe tron ,iar pe altii il coboara!" Apoi s-a imbracat iarasi cu hainele sale de pastor .Imparatul a ramas multa vreme pe ganduri ,apoi a zis inseninat:"Da acum il vad pe Dumnezeu!" Il vede si cititorul pe Dumnezeu si lucrarile Sale? ~Samanta buna~

"Mari sunt lucrarile Domnului ,cercetate de cei ce le iubesc"(Psalmul 111-2)

sâmbătă, 2 mai 2015

PRIVIREA FIXATA LA DOMNUL HRISTOS.


























"Deci fiindca santem socotiti neprihaniti ,prin credinta,avem pace cu Dumnezeu ,prin Domnul nostru Isus Hristos."(Romani 5:1)
"Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos ,sa umblati dupa lucrurile de sus,unde Hristos sade la dreapra lui Dumnezeu."(Coloseni 3:1)

Trebuie sa ne ridicam ochii deasupra caii noastre,ca sa putem umbla pe ea.Ochii indreptati spre Domnul Isus vor tine inima si picioarele pe o cale placuta Lui.Prin urmare ,El va fi glorificat si facut cunoscut in lume.

Un iudeu care avea taina lui Iahve si care -L astepta pe Mesia putea trai evlavios si credincios potrivit legi ,in timp ce un iudeu care avea numai legea cu siguranta ca nu putea sa o tina.

Intelegand ceea ce suntem ,trebuie sa avem tinta fixata deasupra caii noastre ,ca sa putem umbla pe ea.Aceasta nu ne scuteste de nevoia de a avea frica de Domnul pe cale de aici ,de jos ,astfel incat sa ne petrecem timpul calatoriei noastre in  temere de El,constienti ca suntem rascumparati prin sangele pretios al lui Hristos.

Insa cel care are doar calea pamanteasca ca regula a vietii va falimenta in intelegerea motivatiilor necesare pentru a umbla pe ea.El va deveni o prada usoara pentru lume ,iar umblarea lui crestina va fi ,mai mult sau mai putin ,la acelasi nivel cu lumea in care umbla .

Un crestin care are insa cerul inaintea lui si un Mantuitor in glorie ca Obiect al afectiunilor sale va umbla in mod evlavios pe pamant.Ca alesi,sfinti si prea iubiti-Hristos fiind viata lor -crestinii trebuie sa se imbrace cu carecterul Domnului Isus:indurare,bunatate,smerenie, blandete, indelunga-rabdare,
iar daca au sa se planga impotriva cuiva ,sa arate ingaduinta si iertare,asa cum a facut si Hristos fata de ei.

In final sunt chemati sa se imbrace cu dragostea,legatura desavarsirii ,aceea care da un caracter divin tuturor calitatilor care au fost enumarate,calitati manifestate de Hristos.

aceasta dragoste este de asemenea si un control divin impotriva tendintei de a confunda amabilitatea naturala cu harul divin ,caci harul divin este sfant.~J.N.Darby~