~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 8 noiembrie 2015

"PACE VA LAS"




















"V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine.In lume veti avea necazuri,dar indrazniti, eu am biruit lumea."(Ioan 16:33)

Cand cineva face un testament, lasa cui vrea lucrurile pe care le are, Acum pleaca de pe pamant Domnul Isus. Cui ii lasa El averea Sa pamanteasca? Dar nu a avut nici o avere pamanteasca:numai o camasa,pentru care ostasi au tras la sorti.

Totusi a lasat un testament.Ce gasim scris in testamentul Sau?"Pace va las;Pacea mea va dau eu . Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaiminte"(Ioan 14 :27)

Ce pretios este acest testament! Pacea pe care o da Domnul Isus nu poate fi cumparata cu nimic de pe pamant. Este un dar de la Domnul nostru si nu o gasim niciunde pe pamant; cine si-a lasat fiinta incarcata de Persoana Sa primeste acest dar.

Domnul Isus a fost tot timpul plin de pace. Desi nu a fost viata mai plina de suferinte ca viata Lui,totusi pacea Lui nu a fost niciodata tulburata. Nu orice fel de pace,ci "Pacea Mea v-o dau" -ne-a spus Domnul inainte de plecare.

Pacea era rezultatul legaturii Lui cu Tatal. Cand era pe cruce, strigatul Sau a sfasiat inima Tatalui: "Dumnezeul Meu,Dumnezeul Meu pentru ce M-ai parasit?"(Psalmul 22:1 )

Tatal din cer a ramas intotdeauna Tatal si Dumnezeul Lui. Legatura Lui cu Tatal n-a fost niciodata slabita, pentru ca la El nu s-a gasit pacat. Ceea ce rupe legatura cu Dumnezeu este pacatul, dar El n-a facut pacat, nici nu s-a gasit viclesug in gura Lui."(1Petru 2:22)

S-a bucurat de o pace statornica cu care a trecut prin imprejurari grele,imposibile de descris,si prin suferinte zdrobitoare. A suferit atat pentru pacate, pe crucea Golgotei,cat si pentru neprihanire,fiind Sfantul lui Dumnezeu,dar in toate suferintile pacea Lui a ramas netulburata.

Cand a fost pe crucea Golgotei a indurat cea mai mare durere trupeasca si sufleteasca si totusi pacea Lui a ramas intreaga.Cu o grija nepretuita isi incredinteaza mama apostolului iubirii,lui Ioan,care o va lua la el acasa.

Tot pe cruce a salvat un suflet, conducandu-l cu El in glorie, in paradis,pentru eternitate. Fusese un talhar, dar cand va fi vazut fata Domnului Isus inundata de o pace netulburata in cele mai grele chinuri,pe cruce, condamnatul a fost cucerit de bratele iubirii Salvatorului Sau .

Si aceasta pace a lasat-o El la plecare tuturor celor care-L urmeaza. (T.P.)

Niciun comentariu: