~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 25 septembrie 2015

FOLOSITI IN BINE SURSELE DE IRITARE




















"Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea . Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi , cu cantari de lauda si cu cantari duhovniciesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra."(Coloseni3:16)

Iar sursele de iritare ce nu le puteti transforma, invatati sa le manuiti ,sa le folositi in bine.Aici e vorba de bolile ,de neputinte, chiar de anumite defecte,care produc iritare in camin.

Unul dupa ce s-a casatorit a suferit un accident si si-a pierdut o mana, altul a pierdut un ochi, altul sufera greu si e foarte nervos,Acestea sant vanturi potrivnice,pe care tu nu le poti controla, dar poti invata sa le manuiesti in bine pentru barca vietii voastre.

Luati-le asa cum sunt si nu va certati,nu aruncati vina unul pe altul, ci folositi bolile, neputintele sau defectele spre infrumusetarea vietii voastre de familie,spre inobilarea voastra ,spre apropierea voastra tot mai mult de Dumnezeu.

Un grup de tineri crestini au intrat la o cofetarie si au servit cate o cafea neagra,Unul ,din nebagare de seama,a atins cu cotul ceasca altuia si a varsat-o pe perete.Au incercat sa stearga pata,dar nu au putut.Peretele absorbise cafeaua .Atunci unul din ei a scos din servieta un penel ,l-a inmuiat in ceasca sa si pata urata a preschimbat-o intr -un frumos cerb pictat pe perete .

Faceti si voi asa cu sursele de iritare ce le puteti inlatura.Rugati-va pentru intelepciune de sus ,Si faceti din caminul vostru un colt binecuvantat,un liman de odihna,unde neturbulati sa petreceti in dulce armonie unii cu altii si in sfanta partasie cu Dumnezeu .

Respirati in inmiresmata atmosfera a dragostei si lasati ca Domnul sa va umple paharul bucuriei incat sa de peste el.Cu El, langa dulcea vatra a casei, veti avea un colt de rai.Atunci va veti da seama ca merita sa traiesti o asa viata si aici si pe veci.

Apele de la Mara au fost indulcite cand Moise a aruncat un lemn.Tot asa, amaraciunea multor caminuri poate fi preschimbata,indulcita prin Hristos Domnul.

V-am spus aceste lucruri nu ca sa le stiti ,ci ca sa le traiti .Domnul sa va convinga sa transformati sursele de iritare din caminul vostru in binecuvantari.

Atunci voi nu ati pierdut timpul citind aceste randuri si eu nu m-am ostenit in zadar.Fie binecuvantat Numele Domnului in caminurile noastre! ~Petru Popovici~

Niciun comentariu: