~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 22 august 2015

UN ARC DESTINS





















"Celce sta sub ocrotirea Celui Prea Inalt ,si se odihneste la umbra Celui Atotputernic.zice despre Domnul: "El este locul meu de scapare ,si cetatuia mea,Dumnezeul meu in care ma incred !"( Psalmul 91:1-2) 
"Veniti singuri la o parte , intr-un loc pustiu si odihniti-va putin.(Matei 6:31)

Cu toti avem nevoie de odihna si relaxare.Domnul a sugerat acest fapt cand le-a prescris o pauza celor 12 discipoli obositi .dupa ce s-au intors dintr-o lunga perioada de lucrare.

In zilele noastre ,se pare ca pe masura ce avem mai multe aparate pentru economisit,timp ,vom avea tot mai multa vreme pentru reimprospatare si reinoirea resurselor fizice si spirituale .Cu toate aceste ,uitam sa ne facem timp suficient pentru odihna.

O legenda greaca spune ca un cetatean al Atenei antice l-a vazut pe marele si binecunoscutul povestitor Esop jucandu-se in strada cu niste copilasi .Observatorul a ras si si-a batut joc de Esop pentru comportamentul lui lipsit de demnitate.

In loc sa-i raspunda ,Esop a luat un arc cu care se juca imitand un istrument cu coarde.A destins arcul si l-a pus jos pe pamant ,Apoi i-a spus criticului atenian : "Acum, raspunde la ghicitoare.daca poti ,si spune-ne despre ce vorbeste acest arc destins".

Omul n-a putut sa spuna nimic .Nu avea nici o idee ce inseamna acest lucru.Esop a explicat : "Daca tii tot timpul arcul incordat ,in cele din urma se va rupe ;dar daca il lasi liber ,va deveni mult mai potrivit atunci cand vrei sa-l folosesti".

Acelas lucru se petrece cu oamenii .De aceea ,avem nevoie sa ne facem vreme pentru odihna-cand arcul vietii se poate relaxa .Dumnezeu "S-a odihnit de toata lucrarea Lui"Geneza 2:3).

Nu ar fi bine sa_urmam exemplu? Incepe prin a pune deoparte un timp special ,in fiecare zi ,pentru a te relaxa si a-ti renoi fortele.Nu poti sa faci tot ce este mai bun pentru Domnul daca nu te odihnesti putin,~P.R.V.~


Niciun comentariu: