~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 iunie 2015

PUNE-TI SPERANTA IN DUMNEZEU




















"Un val cheama un alt val, la vuietul caderii apelor Tale ;toate talazurile si valurile Tale trec peste mine.Pentru ce te mahnesti,suflete ,si gemi inauntru meu ? Nadajduieste in Dumnezeu,caci iaras Il voi lauda;El este mantuirea mea si Dumnezeul meu."(Psalmul42:7-11)

Cand privim valurile uriase ale marii spargandu-se de tarm,putem sa ne amintim de acele vremuri din vietile noastre cand dezamagirile pareau sa ne copleseasca una dupa alta.

David a trecut prin vremuri de incercare si le-a comparat cu valurile si talazurile care se rostogoleau peste el.De trei ori vedem ca-si punea intrebarea:

"Pentru ce esti mahnit ,suflete al meu,si de ce esti framantat inauntrul meu? (Psalmul 42: 5,11;43,5) si de trei ori isi raspunde singur la intrebare,zicand:''Pune-ti speranta in Dumnezeu".

Ce inseamna sa-ti pui speranta in Dumnezeu? Inseamna sa te odihnesti pe promisiunile Lui .Avem aici doua dintre ele.El promite:

1."Nicidecum nu te voi lasa si cu niciun chip nu te voi parasi"(Evrei 13: 5)
2." Nu te teme ,pentru ca Eu sunt cu tine .nu te uita cu ingrijorare ,pentru ca Eu sunt Dumnezeul tau.
Eu te voi ajuta si te voi sprijini cu mana dreapta a dreptatii Mele (Isaia 41:10).

Nadejde in Dumnezeu este "o ancora a sufletului o speranta sigura si tare."Evrei 6:19)

Noi avem insa si o nadejde viitoare ,aceea ca vom fi cu Domnul.Aceasta ancora ne va feri de a fi clatinati si zbuciumati de furtunile din viata noastra,caci traim intr-o lume care-l are pe Satan ca print al ei (Ioan 14 :30)

Ti-este inima tulburata de nesiguranta vremurilor zbuciumate in care traim ,de vestile triste si descurajatoare pe care le-am primit? Toate acestea nu ne vor putea darama,cat timp vietile noastre sunt puternic ancorate in nadejdea fericita ca El Se va intoarce sa ne ia la Sine .

Pe masura ce pastram vie inaintea noastra aceasta speranta binecuvantata ,ea ne va ajuta sa traim o viata care-L va cinsti si glorifica pe Domnul si care va aduce bucurie si pace in vietile si casele noastre.Ce ancora pretioasa pentru sufletele noastre!~J.D.McNeil~


Niciun comentariu: