~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 30 noiembrie 2014

"GARDEROBA LUI DUMNEZEU"






















"Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu ,sfinti si prea iubiti,imbracati-va cu o inima plina de indurare ,cu bunatate,cu smerenie ,cu blandete ,cu indelunga rabdare .(Coloseni 312)

In Coloseni 3:12 ,apostolul da indemnul sa ne imbracam cu o inima plina de indurare ,cu bunatate cu smerenie ,cu blandete ,cu indelunga -rabdare.Mai inainte spusese :"V-ati desbracat de omul cel vechi...si v-ati imbracat cu omul cel nou".

 Coloseni 3 a fost numit de multi "garderoba lui Dumnezeu",in care se afla insusirile Domnului Isus Hristos ,vazute la cel credincios   ca o haina care-l imbraca .Hainele sunt gata ,trebuie doar sa le ei si sa le imbraci.

Cuvintele acestea nu sunt insa pentru cine nu L-a primit pe Domnul Isus .Nu suntem asa de redusi la minte incat sa cerem cuiva sa duca o astfel de viata fara Domnul Isus Hristos .

Stejarul poarta in timpul iernii o multime de frunze uscate.Cine ar fi fara minte si-ar pune in gand sa le culeaga una cate una ,ca sa poata sa creasca altele noi.

Cine insa este cu mintea intreaga stie ca, atunci cand va veni primavara si vor incepe sa dea mugurii,frunzele uscate cad singure.Degeaba v-ar cere cineva sa aveti aceasta imbracaminte ,daca nu aveti mai intai o viata noua in dumneavoastra.

Toata imbracamintea aceasta este desavarsita in Domnul Isus ,dar trebuie sa fie in oricare credincios,iesind dinauntru in afara ,caci "din inima ies izvoarele vietii".

Traind in adunare ,noi ne cunoastem .Daca mi-ar fi in gand sa raman in pacatele mele ,n-as starui sa fac parte dintr-o adunare."Daca unul are pricina sa se planga de altul,iertati-va unul pe altul cum v-a iertat Hristos,asa iertati-va si voi."

Cu aceste cuvinte se inchide gura oricui este pornit sa se planga de unul sau de altul .De cate ori sa iert ? De 70 de ori cate 7 ,ceea ce inseamna ca intotdeauna sa fiu gata sa iert.Cineva spunea:"O iert pe soacra mea ,dar sa n-o vad nici la moartea mea". La moarte cum o sa mai vezi ?Acestea sunt vorbe din lume,ele n-au ce cauta pe taramul Evangheliei.

Dar cum ne-a iertat Domnul Isus pe noi? El nu-si mai aduce aminte de pacatele noastre ,nu ni le mai pune in fata: "Stii tu de ce te-am iertat ?".Daca ar face asa ,n-am avea mangaiere.Dumnezeu insa spune : " nu-Mi voi aduce aminte de pacatele si faradelegile voastre."

Daca si noi am iertat ceva ,sa nu le amintim mereu:"Stii ce mi-ai facut !". Domnul Dumnezeu cand iarta ,uita.Daca nu le amintim ,si noi le vom uita ;daca insa le amintim mereu ,ele isi adancesc radacinile in suflet .

Cand iti vine amintirea acelei greseli,alung-o de la tine ,indreaptate spre Dumnezeu :"Doamne ,alunga de la mine astfel de ganduri! Am iertat si iertat sa fie si inaintea Ta!"~Teodor Popescu~


vineri, 21 noiembrie 2014

URMARIREA FERICIRII





















"... Ferice de omul care se teme de Domnul,si care are o mare placere pentru poruncile Lui! (Psalmul 112:1)

Intr-o zi,doi motani statea de vorba ,cand unul l-a intrebat pe celalalt de ce incearca mereu sa-si prinda coada ."Pentru ca mama imi spunea mereu ca fericirea sta la coada,asa ca incerc mereu s-o prind.

Prietenul sau a replicat: "Dar cand mergi nu te insoteste mereu ?" Stii ceva? cand urmaresti fericirea ,..aceasta te va ocoli;insa cand mergi impreuna cu Dumnezeu te va insoti.

Biblia spune : " ... Ferice de omul...care are o mare placere pentru poruncile Lui!"Cand ne concentram asupra impliniri voii Sale ,nu mai este loc pentru nefericire. insa adevarata fericire mai presupune ceva:

Ai grija la cuvintele pe care le spui! Ia aminte la urmatoarele cuvinte:"Moartea si viata sunt in putere limbii..."(Proverbe 18:21) Cuvintele tale au putete ,creand mediul in care traiesti .Deci,in loc sa spui ceea ce vezi ,cauta sa vezi ce spune Cuvantul lui Dumnezeu,pentru ca El are pregatite pentru tine lucruri minunate.

Fii plin de apreciere ! Este practic imposibil sa fii recunoscator si temator in acelasi timp Recunostinta nu este doar opusul fricii; este una dintre cele mai pure forme ale iubirii, care ofera fara a pretinde nimic si cu toate astea ,in final dobandeste mai mult decat ar avea nevoie.

Foloseste-ti optiunile !Gandul ca nu mai ai nici o alternativa te poate face sa te simti prins in capcana ,manios si deprimat .Insa alaturi de Dumnezeu ai mereu alternative ,,pentru ca:"...la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta ." (Matei 19:26) stiind acest lucru ,poti incepe din nou si poti trasa noi teluri ale vietii tale. Oamenii fericiti  cu adevarat stiu acest lucru! ~Bob GASS~ 




duminică, 16 noiembrie 2014

POTI SCHIMBA LUCRURILE DACA VREI
















"Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga,dar Domnul ii indreapta pasii."(Proverbe 16:9)

Daca vrei sa-ti schimbi viata inspre mai bine ia aminte la urmatori pasi:

Intelegi care este adevaratul sens al succesului. Cand altii au o parere buna despre tine ,esti popular ;cand tu ai o parere buna despre tine ,atunci poti spune ca ai succes.Cea mai inalta chemare a vietii iti va da cea mai adanca bucurie .Insa acest lucru nu te scuteste de greutati sau dureri. Fiecare invingator al istoriei a platit un pret ;si tu vei plati!

Stabileste-ti telurile- in rugaciune! Succesul inseamna intelegerea scopului cu care te-a creat Dumnezeu .Nu este gresit sa-ti stabilesti scopuri ci scopurile nesustinute in rugaciune . Solomon a spus :"Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga ,dar Domnul ii indreapta pasii."Care -ti sunt obiectivele ? Cum planuiesti sa le indeplinesti?

Nu mai cauta pe cineva pentru a gasi fericirea! Nu astepta sa vina florile la tine.Dumnezeu ti-a inmanat samanta ;incepe sa o cultivi singur.Ia aminte:"Fiecare sa-si cerceteze fapta lui ,si atunci va avea cu ce sa se laude...(Galateni 6:4)si cu cat esti mai putin "sarac" in realizari ,cu atat esti mai atractiv!

Nu-ti reaminti la nesfarsit greselile -toti au trecut peste ele! Un pastor bine cunoscut spunea ca intr-o zi s-a rugat: Doamne de ce -mi aduc mereu aminte dusmanii de greselile trecute? " Dumnezeu i-a raspuns : Pentru ca nu mai au "materiale" :! Ce raspuns grozav! Dumnezeu spune : " ...nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale." (Isaia 43;25 Daca nu esti mai bun decat El ,fa la fel ! Incepe azi sa intregrezi cei patru pasi in viata ta!~Bob GAASS~

vineri, 14 noiembrie 2014

A IUBI INSEAMNA A DARUI






















"El ne-a iubit pe noi si L-a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre." (1.Ioan 4:10)
Cea mai inalta expresie a dragostei este in daruire.Aceasta a fost aratata desavarsit prin faptul ca Dumnezeu  La dat pe singurul Lui Fiu pentru salvarea lumii (Ioan 3:16)

Dupa cum dragostea a fost aceea care L-a facut pe Tatal sa-L dea pe Fiul pentru noi ,tot asa dragostea pentru El trebuie sa fie singura noastra motivatie pentru a demostra dragostea prin daruire."Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul  lui nespos de mare."(2Corinteni 9:15 )

Facem acest lucru aducand trupurile noastre "ca jertfe vii sfinte si placute lui Dumnezeu ",acest lucru constituind din partea noastra "o slujba duhovniceasca"(Romani 12;1)

In cartea sa "Omul viu" ,Iohn Whittle realteaza despre o vaduva al carui fiu i-a spus ca va asculta chemarea lui Dumnezeu pentru a merge in misiune .

Desi femeia era o crestina de multi ani ,decizia fiului ei a suparat-o,deoarece sperase ca pe masura ce va imbatrani fiul ei sa fie in apropiere atunci cand va avea nevoie de el .Frica si ingrijorarea ii intunecase mintea .

Dar intr-o zi ,s-a intamplat ceva ,si acest lucru i-a schimbat intreaga conceptie.Citind in Ioan 3 cuvintele familiare din versetul 16,ele i-au atras atentia intr-un fel cum n-o mai facuse pana atunci .

In minte i-a venit un gand pe care Whittle l-a formulat astfel : "Dumnezeu ii daduse privilegiu sa faca la scara redusa ceea ce facuse El Insusi".

Intreaga persectiva s-a schimbat .Era gata acum sa-si dea fiul pentru a merge in misiune din cauza dragostei lui Dumnezeu pentru ea .Era in masura acum sa se vada impreuna parteneri in lucrarea lui Dumnezeu .

Apostolul Pavel a spus ca "dragostea lui Cristos ne (con)strange (2 Corinteni 5:14) Aceasta inseamna ca vom iubi daruindu-ne pe noi insine Lui si altora.~R.W.D.~



marți, 11 noiembrie 2014

"DUMNEZEUL ORCAREI MANGAIERI"






















"Binecuvantat sa fie Dumnezeu ,Tatal Domnului noatru Isus Hristos,Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri,care ne mangaie in toate necazurile noastre,pentruca ,prin mangaierea cu care noi insine santem mangaiatide Dumnezeu ,sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz.
"2Corinteni 1:3-4)

Asa vorbeste Domnul : Te iubesc cu o iubire vesnica ;de aceea iti pastrez bunatatea mea ! (Ieremia 31:3)Pot sa se mute muntii ,pot sa se clatine dealurile ,dar dragostea Mea nu se muta de la tine ,si legamantul Meu de pace nu se va clatina ,zice Domnul care are mila de tine.(Isaia 54:10)

Nu te teme ,caci Eu sunt cu tine;nu te uita cu ingrijorare ,caci Eu sant Dumnezeul tau;Eu te intaresc,tot Eu iti vin in ajutor .Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.(Isaia 41:10)

Daca vei trece prin ape ,Eu voi fi cu tine ;si raurile nu te vor ineca ;daca vei merge prin foc ,nu te va arde ,si flacarea nu te va aprinde .Caci Eu sant Domnul Dumnezeul tau ...Mantuitorul tau!(Isaia 43:2-3)

Dumnezeul cel vesnic ,Domnul a facut marginile pamantului El nu oboseste ...El da tarie celui obosit ,si mareste puterea celui ce cade in lesin ...cei ce se incred in Domnul isi inoiesc puterea,(Isaia 40:28-31)
Domnul este aproape de cei cu inima infranta ,si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit (Psalmul 34:18)

Deci,ce vom zice noi in fata tuturor acestor lucruri? Daca Dumnezeu este pentru noi ,cine va fi impotriva noastra ? El,care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau ,ci L-a dat pentru noi toti ,cum nu ne va da fara plata impreuna cu El,toate lucrurile .?(Romani 8:31-32)

Tu m-ai apucat de mana dreapta ;ma vei calauzi cu sfatul Tau, apoi ma vei primi in slava.(Psalmul 73:23-24)

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

INCREDE-TE MAI INTAI IN DUMNEZEU























"Isus nu se incredea in ei...pentru ca stia ce este in om." (Ioan 2:24 -25)

Pune increderea in Dumnezeu pe primul loc.Domnul nostru nu S-a increzut in nici un om, El n-a fost  niciodata suspicios ,niciodata plin de amaraciune ,niciodata disperat cu privire la vreun om, pentru ca S-a increzut mai intai in Dumnezeu,S-a increzut in mod absolut in ceea ce harul lui Dumnezeu poate face pentru orice om .

Daca imi pun increderea mai intai in fiintele umane ,voi ajunge dezamagit de toti ;voi ajunge plin de amaraciune ,pentru ca am insistat ca omul sa fie ceea ce nici un om n-a putut fi niciodata -absolut drept.Nu te increde niciodata in nimic altceva decat in harul lui Dumnezeu din tine si din oricine altcineva.

Pune nevoile lui Dumnezeu pe primul loc."Iata vin sa fac voia Ta Dumnezeule."(Evrei 10-9 )

Ascultarea omului este fata de ceea ce crede el ca este o nevoie ;ascultarea Domnului nostru a fost fata de voia Tatalui Sau.Strigatul de astazi este:Trebuie sa facem ceva; pagani mor fara Dumnezeu;trebuie sa mergem si sa le spunem despre El.

Dar mai intai trebuie sa avem grija ca nevoile lui Dumnezeu sa se implineasca in noi insine ."Asteptati pana cand ..."Scopul acestui Colegiu este sa ne ajute sa ne raportam corect la nevoile lui Dumnezeu.

Cand nevoile lui Dumnezeu in noi s-a implinit , El ne va deschide calea pentru a implini nevoile Lui in alta parte.
Pune pe primul loc ceea ce-ti incredinteaza Dumnezeu ."Si oricine va primi un copilas ca acesta in Numele Meu ,Ma primeste pe Mine (Matei 18:5)

Dumnezeu mi Se incredinteaza mie, daruindu-mi-Se sub forma de copilas.El asteapta ca viata mea personala sa fie un "Betleem".Las eu ca viata mea naturala sa fie transformata treptat de catre viata Fiului lui Dumnezeu care locuieste in mine?

Scopul ultim al lui Dumnezeu este ca Fiul Sau sa Se poata manifesta in trupul meu muritor.
~Oswald Chambers~

marți, 4 noiembrie 2014

"FII TENACE"






















"Si noi, dar,fiindca santem inconjurati cu un nor asa de mare de martori ,sa dam la oparte orice pedica ,si pacatul care ne infasoara asa de lesne ,si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte .(Evrei 12:1)

La kilometru 32 al traseului Maratonului din boston se gaseste Dealul Durerii.Aici chiar si atletii de talie mondiala au mari dificultati.Este cea mai lunga si mai  abrupta parte  a traseului ,iar cand ajungi in varf toti muschii urla dupa oxigen.

Desi Biblia ne spune : "...sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte.',noi asociem in general rabdarea cu lipsa de activitate si cu asteptare .Insa mai exista un tip ,care este mai greu de dobandit -rabdarea care alearga .

Aceasta te ajuta sa perseverezi in ciuda obstacolelor care se ivesc in cale si iti da tenacitatea de a da rezultate chiar daca ai "inima grea" .

Cu acest gen de rabdare a transformat Domnul Isus apa in vin,astfel incat nunta sa nu se transforme in fiasco, a hranit o multime de oameni in desert ,a vindecat un orb din nastere si a purtat povara ce n-o putea imparti cu nimeni-cunostinta faptului ca va fi tradat si omorat.

La Jocurile Olimipice de la Mexico City ,la finalul unui maraton ,pe stadion a intrat schipatand un atlet care purta culorile Tanzaniei .se numea John Steven Aguari si avea piciorul bandajat din pricina unei cazaturi in timpul cursei.

A ajuns ultimul ,si in timp ce trecea linia de sosire ,cineva din multime a strigat:"Dece n-ai abandonat?" Agari a raspuns calm si demn: "Tara mea nu m-a trimis aproape 12 000 de klometri pentru a incepe cursa ;m-a trimis s-a termin ."

"Marele om de stiinta ,Luis Pasteur ,a spus:"Secretul care m-a purtat catre teluri a fost mereu tenacitatea." Nu uita ,Dumnezeu nu te-a trimis doar sa incepi cursa, ci si s-o termini si prin harul Sau o vei termina .Deci fii tenace !~Bob GASS~